Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pregabalina
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam , ja chce odstawic xanax jestem uzalezniony od wielu lat.. ogolnie boje sie leków.. Psychiatra wypisala mi Pregabaline 25 mg przez tydzien mam brac pozniej 50 mg i tak mam zwiekszac do 100 mg przez miesiac. Biore xanax od wielu lat moja dawka to 2,75 mg dziennie w 5 dawkach.. Myslicie ze pomoze mi ona przy schodzeniu z tych benzodiazepin? Mial ktos podobne doswiadczenie? Pozdrawiam i pamietajcie ze lęk to tylko jest w naszej glowie. Tableti go nie wylecza. Nauczylem sie tego troche na programie 12 krokow mialem swietnego sponsora
-
Tak, duzo osob bierze pregabaline zeby zejsc z benzo. I ogolnie przy odstawianiu roznych innych lekow czy nawet alkoholu.PrzypadekCiężki pisze: ↑14 stycznia 2025, o 18:30Witam , ja chce odstawic xanax jestem uzalezniony od wielu lat.. ogolnie boje sie leków.. Psychiatra wypisala mi Pregabaline 25 mg przez tydzien mam brac pozniej 50 mg i tak mam zwiekszac do 100 mg przez miesiac. Biore xanax od wielu lat moja dawka to 2,75 mg dziennie w 5 dawkach.. Myslicie ze pomoze mi ona przy schodzeniu z tych benzodiazepin? Mial ktos podobne doswiadczenie? Pozdrawiam i pamietajcie ze lęk to tylko jest w naszej glowie. Tableti go nie wylecza. Nauczylem sie tego troche na programie 12 krokow mialem swietnego sponsora
Ja ogolnie mam przepisana pregabaline na lęk i mimo ze calkowicie objawy nie minely to sa bardzo zmniejszone
-
Dzieki za odpowiedz, doszedlem do wniosku ze tak czy siak sam sobie nie poradze. Ide na detox.. Oby nie zabraklo mi odwagi
-
Cześć! Biorę pregabalinę 150 mg od miesiąca, nie czuję jakoś super poprawy - tutaj lęki. Jednak chciałabym ją ostawić, oczywiście po konsultacji z lekarzem. Pytanie, jak znosiliście odstawienie tego leku? Czytałam różne komentarze i szczerze to bardzo się boję, że jest ciężko z tego zejść.
-
dziękuję. ja jestem nie lekowa i strasznie się boję 

- Aksyloksa
Myślę że bardzo ważna informacja(zwłaszcza dla tych którym nie pomaga) - pregabalina mi pomogła niesamowicie, wręcz uratowała mi życie ALE żadna inna nie pomogła niż firmy sandoz, kiedyś farmaceutka mi wcisnęła tańszy zamiennik mówiąc że to to samo gdy już stosowałam dłużej większą dawkę i masakra, nie czułam prawie nic i zaczęłam czuć się coraz gorzej. Musiałam awaryjnie dzwonić do psychiatry po nową receptę. Zaczęłam znów brać z sandozu i od razu wróciłam na nogi. Więc jeśli nie czujecie poprawy, polecam spróbować z tym.
Fighting for better life