Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pregabalina
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Zastanawiam się czy nie poprosić psychiatry o ten lek. Praktycznie same dobre opinie widzę o nim
-
Podzieli się ktoś opinia na temat leku?
-
- Gość
Biorę ten lek od sierpnia,nie przytyłam ale biorę stałą dawkę 150mg. Dobrze mi się też na tym leku spi.
-
A samopoczucie jak po tym?
-
Skończył mi się ten lek dwa dni temu i wszystkie somaty wróciły. Czułem się po tym lęku zawsze świetnie, bez efektów ubocznych. Jednak teraz wróciły niekończące się rozmowy i analizy w głowie. Znów kiedy rozmawiam z kimś i zaczynają się pojawiać "emocje" może się to przerodzić w bardzo żywą i zawiłą rozmowę. Problem ze skupieniem się powrócił. Brałem 150 mg czasem rano czasem na noc ale myślę że lepszy byłby układ 75mg rano i 75 mg w nocy.
-
ale odstawiałes lek, czy po prostu zapomniałes kupić?Gimbajo pisze: ↑23 lutego 2022, o 08:25Skończył mi się ten lek dwa dni temu i wszystkie somaty wróciły. Czułem się po tym lęku zawsze świetnie, bez efektów ubocznych. Jednak teraz wróciły niekończące się rozmowy i analizy w głowie. Znów kiedy rozmawiam z kimś i zaczynają się pojawiać "emocje" może się to przerodzić w bardzo żywą i zawiłą rozmowę. Problem ze skupieniem się powrócił. Brałem 150 mg czasem rano czasem na noc ale myślę że lepszy byłby układ 75mg rano i 75 mg w nocy.
-
Skończył mi się, i teraz znów biorę, przerwa to był jakiś tydzień, wróciły mi wszystkie somaty, i natrętne myśli.Nerwyzestali pisze: ↑23 lutego 2022, o 13:57ale odstawiałes lek, czy po prostu zapomniałes kupić?Gimbajo pisze: ↑23 lutego 2022, o 08:25Skończył mi się ten lek dwa dni temu i wszystkie somaty wróciły. Czułem się po tym lęku zawsze świetnie, bez efektów ubocznych. Jednak teraz wróciły niekończące się rozmowy i analizy w głowie. Znów kiedy rozmawiam z kimś i zaczynają się pojawiać "emocje" może się to przerodzić w bardzo żywą i zawiłą rozmowę. Problem ze skupieniem się powrócił. Brałem 150 mg czasem rano czasem na noc ale myślę że lepszy byłby układ 75mg rano i 75 mg w nocy.
Odkąd biorę, świetnie śpię, wstaje wypoczęty, jestem też bardziej skupiony, nie mam natrętnych myśli, i wiele rzeczy których nie widziałem, sprawiają mi przyjemność.
Byłem u psychiatry, zwiększyła mi dawkę, biorę 75mg rano i 150mg na noc.
-
Jak się czujesz teraz?Gimbajo pisze: ↑2 marca 2022, o 08:03Skończył mi się, i teraz znów biorę, przerwa to był jakiś tydzień, wróciły mi wszystkie somaty, i natrętne myśli.Nerwyzestali pisze: ↑23 lutego 2022, o 13:57ale odstawiałes lek, czy po prostu zapomniałes kupić?Gimbajo pisze: ↑23 lutego 2022, o 08:25Skończył mi się ten lek dwa dni temu i wszystkie somaty wróciły. Czułem się po tym lęku zawsze świetnie, bez efektów ubocznych. Jednak teraz wróciły niekończące się rozmowy i analizy w głowie. Znów kiedy rozmawiam z kimś i zaczynają się pojawiać "emocje" może się to przerodzić w bardzo żywą i zawiłą rozmowę. Problem ze skupieniem się powrócił. Brałem 150 mg czasem rano czasem na noc ale myślę że lepszy byłby układ 75mg rano i 75 mg w nocy.
Odkąd biorę, świetnie śpię, wstaje wypoczęty, jestem też bardziej skupiony, nie mam natrętnych myśli, i wiele rzeczy których nie widziałem, sprawiają mi przyjemność.
Byłem u psychiatry, zwiększyła mi dawkę, biorę 75mg rano i 150mg na noc.
Ja biorę 3 razy dziennie 75 mg.
-
Wydaje mi się, że odkąd jestem na 225 mg, to przestałem dobrze znosić pregabe. Schodzę do 150 od dziś i bd zmniejszał chyba do 0.
Skoro większe dawki na mnie źle działają to nie ma to sensu.
Skoro większe dawki na mnie źle działają to nie ma to sensu.
-
Biorę lek cały czas i chodzę na psychoterapię, idzie nieźle. Wciąż raz na dwa-trzy tygodnie potrafię obudzić się zlany potem (dosłownie mokry od potu) i mam podwyższone trójglicerydy, ale nie ukrywam, że też za mało się ruszam.
-
- Gość
Biorę od 3 lat. Obecnie popoludniu o 17 (pomaga zasnąć) ale zauważylam że wieczorem wstawię jakieś swoje zdjęcie (selfie) na facebooka a rano żałuje i usuwam.