Ja mówię o dojrzałej i zdrowej relacji.
Problemy o jakich Ty piszesz powinno rozwiązywać się w gabinetach psychoterapeutów

Kierowanie się zauroczeniem daje 50% szanse na powstanie zdrowej relacji.Patimka pisze:Nie ma idealnych związków a patologie były, są i będą zawsze
Ja mówię o dojrzałej i zdrowej relacji.
Może problemy "ofiary", natomiast problemy "sprawcy" to nie bardzo. Tutaj lepsze by były modyfikacje prawne, wprowadzenie kary śmierci, bo tacy zazwyczaj nie chcą się zmieniać.Patimka pisze:Problemy o jakich Ty piszesz powinno rozwiązywać się w gabinetach psychoterapeutów
"sercem" nie można widzieć prawdziwie, do prawdziwego widzenia potrzebne jest sensowne i logiczne myślenie.maartini pisze:prawdziwie widzi się tylko sercem
Analiza nie równa się analiza lękowa, analiza lękowa to jeden z "rodzajów" analizmaartini pisze:ale w tedy wchodzimy w analizę, która większości z Nas powinna się źle kojarzyć, bo wiemy do czego prowadzi
Specjaliści powinni się starać, jak tylko się da. Jeśli jednak naprawdę już się nie da, to pozostaje kara pozbawienia wolności dla obydwóch osób (dodatkowo jednak jestem m.in. za zakazem wspólnego zamieszkania po wyjściu; za rozwodem "z urzędu", jeśli mają ze sobą ślub, a nie chcą go wziąć dobrowolnie).maartini pisze:a z tymi patologiami to nie do końca zawsze można stwierdzić kto jest katem a kto ofiarą i co jeśli skażemy na śmierć nie tą osobę co powinniśmy