Tak jak napisała Lenka86 jak chcesz to idź dla pewnosći, czasem można powtórzyć badanie, tak do dwóch razy sztuka ale nie więcej, ja badanie ekg serca robiła 70 razy tak około...a 30 razy echo serca... nie mogłam uwierzyć, ze mam nerwicę a u mnie nerwica skupiała się przede wszystkim na sercu choć nie tylko.
Jeśli pytasz koniecznie o objawy serca to miałam bóle a dokładnie silne ukłucia w okolicy serca i też czasem po prawej stronie, gniecenie w mostku, potykanie się serca czyli uczucie, ze ktoś mi je naciska tak bardzo szybko, przy czym robiło mi się słabo i czasem musiałam odkaszlnąć, każdy wysiłek powodował zmęczenie, czasem miałam problemy żeby wejść po schodach paru bo bałam sie że coś mi się z sercem stanie, silne skoki pulsu czasem nawet do 150i biło tak mocno że było mi niedobrze.
Uczucie zatykania w klatce oraz często poczucie, ze serce mi staje. To objawy serca, miałam jeszcze wiele innych plus czasem ataki paniki.
Pisze posta o tym jak z tego wyszłam ale na razie słabo mi to idzie

i w sumie opisał to kolega victor dobrze, w zasadzie wyzbyłam się tego wszystkiego dając sobie z tym spokój. 2 lata się tak męczyłam ciągle bo te objawy miałam bez przerwy.
Idz raz jeszcze do tego kardiologa innego, zrób badania i zaczynaj leczenie, idź na terapie i nie daj się zwodzić za nos nerwicy.
Twoje objawy nie sa tak wyjątkowe jak sadzisz a mówiąc, ze ktoś inny takich nie ma można się nawet obrazić
Poradzisz sobie