PiotrK pisze: ↑22 września 2022, o 19:25
Ja nie ćwicze bo nie wiem co sie dzieje jak ide na dluszy spacer, straszniemnie zamula. Niestety z tym sie mecze teraz. Jak mialem badanie na tezyczke to gosciu powiedzial ze nerwica ma taki wlasnie probelm ze migrują somaty. Ale nie wiem, nie wiem. Naturalnie chyba czlowiek unika złego samopoczucia / bólu, troche sie boje ze mi to agorafobie zrobi.
Też miałem taki okres, że wystarczyło zwykłe wyjście z domu, krótki spacer i od razu zmęczenie, nie wiem skąd się to brało, ale przeszło.
To samo miewałem w pracy, godzina 12 a ja zmęczony tak mocno, że czułem, że zaraz zasnę. Do dziś miewam takie dni. Może brakuje Ci właśnie takiego kopa w postaci pójścia na silownie, rowerek? Nie wiem, musisz próbować. Co do unikania złego samopoczucia, też uważałem, że będzie lepiej jak zostanę w łóżku i będę leżał. Było lepiej, do czasu aż zaczęło mnie wszystko boleć od leżenia
Poszedłem na siłownię, pełno ludzi - nieraz miałem chęć wyjść stamtąd, ale starałem się dać radę, tak samo jak miałem słabszy dzień z dodatkowymi skurczami, przeskakiwaniem, bólami w klatce - powiedziałem sobie, że potrzebuje porozciągać mięśnie w klatce i leciałem na siłownie. Do dnia dzisiejszego mam dosyć sporą przerwę od silowni i już czuję, że wcale nie jest lepiej jak wtedy gdy ćwiczyłem. Niedługo wracam cisnąć się na 200%
Co do dodatkowy skurczy, niby my wyjątkowi je tak czujemy, ale to nie jest prawda, my je czujemy, ale za mocno zwracamy uwagę na nie. Pracuję w sporym gronie mocnych facetów, jeden z nich ma też takie problemy, ma 40 lat - dopiero po 20 latach doszedł do tego, że potrzebuje pomocy psychologa. Dalej, chłopak w moim wieku, 24 lata, opowiadałem mu jakiś czas temu o tych skurczach, pytałem czy ma też... Też ma! Ostatnio nawet mi zwrócił uwagę, że go złapało w gardle... Dalej - moja mama? RÓWNIEŻ MIEWA... nawet zrobiło jej się troszke słabo przy tym, ale ona nie przywiązuje większej wagi do tego i jest dobrze! Wczuwanie w siebie to najgorsze co może być, wiem to z autopsji. Oczywiście jeśli człowiek jest przebadany, pozdrawiam