Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Objawy somatyczne a prawdziwa choroba
-
- Zarejestrowany Użytkownik
U mnie wyobraźnia poszła nieco dalej, SM, SLA, toczeń układowy, reumatoidalne zapalenie stawów, bolerioza, miastenia.....najgorzej jak się ma medyczna wiedzę, nie bez powodu mówi się im mnie wiesz tym lepiej śpisz. I co tu począć....trzeba będzie sprawdzić wszystko, boje się myśleć ile mnie to będzie kosztowaćCeline Marie pisze: ↑12 lipca 2019, o 22:48Chyba sama sobie odpowiedziałaś,nakręciłaś się na objaw,on się pojawił,boisz się SLA i SM (też się bałam swego czasu) i masz objawy podobne do tych chorób ,wszystko to przerabiałam i nadal w sumie czasem przerabiam i nie tylko ja,SM to obok raków chyba druga choroba na którą nakręcają się nerwicowcy, a to po prostu nerwica

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dokladnie miałam to samo, ale jestem już po badaniach, łącznie z przewodnictwem mięśniowym i proba miastemiczna oraz Ana1, Ana2, Ana3.... Bo trzeba też było sprawdzić...Julson123 pisze: ↑16 października 2022, o 20:34U mnie wyobraźnia poszła nieco dalej, SM, SLA, toczeń układowy, reumatoidalne zapalenie stawów, bolerioza, miastenia.....najgorzej jak się ma medyczna wiedzę, nie bez powodu mówi się im mnie wiesz tym lepiej śpisz. I co tu począć....trzeba będzie sprawdzić wszystko, boje się myśleć ile mnie to będzie kosztowaćCeline Marie pisze: ↑12 lipca 2019, o 22:48Chyba sama sobie odpowiedziałaś,nakręciłaś się na objaw,on się pojawił,boisz się SLA i SM (też się bałam swego czasu) i masz objawy podobne do tych chorób ,wszystko to przerabiałam i nadal w sumie czasem przerabiam i nie tylko ja,SM to obok raków chyba druga choroba na którą nakręcają się nerwicowcy, a to po prostu nerwica![]()
-
- Nowy Użytkownik
Kurcze, jakbym czytała o sobie w tym momencie. Choruje na cukrzyce i ostatnio zaczęłam mieć problemy z "uciekającym" wzrokiem i trochę zawrotów głowy. Ogólnie luz, ale zaczęłam czytać i natknęłam się na SM, gdzie było napisane że osoby z cukrzycą są bardziej narażone na tą chorobę. No to załamka. Potem czytając dalej przeczytałam o SLA- na to chorowała moja babcia, a w necie znalazłam wpis że to może być dziedziczne. No i zaczął się dramat. Nagle siedząc w kinie poczułam słabnące ręce, od dwóch dni są ciągle słabe, od wczoraj mnie mrowią i pieką. A najgorsze jest że sprawdzam każdy swój ruch - wyciągam rękę żeby po coś sięgnąć i patrze czy nie drży, zaraz wyciągam drugą żeby to porównać. Mam ochotę strzelić sobie między oczy z tego stresu.
-
- Nowy Użytkownik
Kurcze, jakbym czytała o sobie w tym momencie. Choruje na cukrzyce i ostatnio zaczęłam mieć problemy z "uciekającym" wzrokiem i trochę zawrotów głowy. Ogólnie luz, ale zaczęłam czytać i natknęłam się na SM, gdzie było napisane że osoby z cukrzycą są bardziej narażone na tą chorobę. No to załamka. Potem czytając dalej przeczytałam o SLA- na to chorowała moja babcia, a w necie znalazłam wpis że to może być dziedziczne. No i zaczął się dramat. Nagle siedząc w kinie poczułam słabnące ręce, od dwóch dni są ciągle słabe, od wczoraj mnie mrowią i pieką. A najgorsze jest że sprawdzam każdy swój ruch - wyciągam rękę żeby po coś sięgnąć i patrze czy nie drży, zaraz wyciągam drugą żeby to porównać. Mam ochotę strzelić sobie między oczy z tego stresu.
- Juliaaa78569
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Masz chorobę, cukrzycę, okej, ale to, że wmawiasz sobie później coś innego lub myślisz katastroficznie jest super lękowe więc popracowałabym nad podejściem do objawów somatycznych i w ogóle do zdrowia:)kaarsuu97 pisze: ↑16 kwietnia 2023, o 19:58Kurcze, jakbym czytała o sobie w tym momencie. Choruje na cukrzyce i ostatnio zaczęłam mieć problemy z "uciekającym" wzrokiem i trochę zawrotów głowy. Ogólnie luz, ale zaczęłam czytać i natknęłam się na SM, gdzie było napisane że osoby z cukrzycą są bardziej narażone na tą chorobę. No to załamka. Potem czytając dalej przeczytałam o SLA- na to chorowała moja babcia, a w necie znalazłam wpis że to może być dziedziczne. No i zaczął się dramat. Nagle siedząc w kinie poczułam słabnące ręce, od dwóch dni są ciągle słabe, od wczoraj mnie mrowią i pieką. A najgorsze jest że sprawdzam każdy swój ruch - wyciągam rękę żeby po coś sięgnąć i patrze czy nie drży, zaraz wyciągam drugą żeby to porównać. Mam ochotę strzelić sobie między oczy z tego stresu.