Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Objawy nerwicy?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Fajter
Zarejestrowany Użytkownik

27 lutego 2025, o 20:29

No i u mnie to samo jak nie drganie tego to tamto się telepia jak się nie telepie to zdretwieje hehe
ma.jka

27 lutego 2025, o 20:53

Dziekuje za odpowiedzi, wiecie ja mam 17 lat, to wszystko zaczelo sie u mnie w wieku 15. Jest mi bardzo ciezko, w grudniu stracilam brata ktory rowniez mial problemy i zawsze z nim o wszystkim rozmawialam. On jedyny potrafil mnie zrozumiec, wesprzec. Jak powiedzialam o tym siostrom to ich zdaniem powinnam byc w psychiatryku. Od tamtej pory nie rozmawiam o tym z nimi, jestem zamknieta w sobie i nie wiem co mam ze soba zrobic. Przykro mi ze moje nastoletnie zycie nie wyglada tak jak powinno wygladac. Jestem tez soba zawiedziona, mam wrazenie ze przez to jestem okropna dziewczyną, przyjaciolką, wnuczką, corką, siostrą. Mimo wszystkich zlych wydarzen w moim zyciu chce walczyc o siebie i doprowadzic do tego zeby bylo dobrze. Wiem że moj brat bardzo by tego chcial. Nie chce sie nad soba użalać czy szukać atencji, po prostu lepiej mi kiedy czytam ze ludzie walczą z tym samym co ja i nie jestem z tym wszystkim sama. Pozdrawiam
Fajter

27 lutego 2025, o 21:08

Oj dziewczyno jaka sama ludzi z problemami i różnymi kompleksami presjami ogólnie mówiąc z zaburzeniami są tysiące . Widząc co piszesz i ty i ja i reszta też się do nich zaliczamy i wiedz że nikomu nie jest łatwo jak w to wpadnie ale trzeba się trzymać pionu nie dawać się nigdy przenigdy .Każdy cię nie zrozumie bo tego nie miał po prostu.Ja mam żonę i nie mam jej za źle że tego nie kuma .Po prostu jak cię ktoś nie zrozumie to miej to w d.... Pozdrawiam i się nie dawaj
ma.jka

27 lutego 2025, o 21:23

Fajter pisze:
27 lutego 2025, o 21:08
Oj dziewczyno jaka sama ludzi z problemami i różnymi kompleksami presjami ogólnie mówiąc z zaburzeniami są tysiące . Widząc co piszesz i ty i ja i reszta też się do nich zaliczamy i wiedz że nikomu nie jest łatwo jak w to wpadnie ale trzeba się trzymać pionu nie dawać się nigdy przenigdy .Każdy cię nie zrozumie bo tego nie miał po prostu.Ja mam żonę i nie mam jej za źle że tego nie kuma .Po prostu jak cię ktoś nie zrozumie to miej to w d.... Pozdrawiam i się nie dawaj
Chciałabym miec to gdzies, ale jest mi strasznie przykro ze nie mam bliskiej osoby, ktora by to zrozumiala i dała wsparcie. Od chlopaka tez uslyszlalam, ze on nie wie bo on takich problemow nie ma i na tym sie skonczylo. Po prostu te objawy sa dla mnie bardzo meczace i nie moge czasem uwierzyc ze sa one od nerwicy. Te bole miesni o ktory ch pisalam wyzej, zniknely jak wzielam goracy prysznic i sie rozluznilam. Nogi bola nadal ale to chyba dlatego ze wczoraj przeszlam na piechote prawie cale miasto wiec tak to sobie tlumacze. Naprawde nie chce sie uzalac, chce tylko uslyszec slowa otuchy i wsparcia i mimo tego ze wiem, ze moze nie powinnam szukac tego tutaj to niestety wiem tez ze w realnym swiecie nie dostane ich od nikogo z rodziny.
Fajter

27 lutego 2025, o 21:29

No właśnie chyba nie ma lepszego miejsca jak tutaj się wyżalić .Zawsze z kimś można zamienić słówko tak dla otuch
Arachner
Nowy Użytkownik

1 marca 2025, o 17:35

ma.jka pisze:
27 lutego 2025, o 15:54
Witam pisze poniewaz sie naprawde niepokoje.. Czesto mam tak ze wstaje normlanie do szkoly jade i wszystko jest ok, nagle gdzies w polowie dnia zaczyna mnie brac takie oslabienie, jakby przed przeziębieniem, bole miesni tez mam. Jest to bardzo męczące i zauwazylam ze glównie w szkole tak mam. Pozniej jak wracam do domu potrzebuje jeszcze troche czasu zeby mi to przeszlo lub musze sie przespac i jest okej. Zaczyna mnie to bardzo niepokoic:(( Bylam u lekarza wczoraj i dostalam skierowanie na krew i mocz i bede szla niedlugo robic. Nie mam juz pojecia co o tym myslec.. Moze ktos cos podpowie? Dodam ze nacodzien jestem bardzo zmeczona (glownie w szkole) i czasami te zmeczenie jest tak mocne ze dostaje ataku paniki na lekcjach i wtedy nie wiem co mam ze soba zrobic😞Moze ktos cos podpowie, prosze
oprócz morfologi, zbadaj sobie jeszcze TSH i ft3, ft4, mozna dorzucic badanie insuliny
Arachner
Nowy Użytkownik

1 marca 2025, o 17:36

Arachner pisze:
1 marca 2025, o 17:35
ma.jka pisze:
27 lutego 2025, o 15:54
Witam pisze poniewaz sie naprawde niepokoje.. Czesto mam tak ze wstaje normlanie do szkoly jade i wszystko jest ok, nagle gdzies w polowie dnia zaczyna mnie brac takie oslabienie, jakby przed przeziębieniem, bole miesni tez mam. Jest to bardzo męczące i zauwazylam ze glównie w szkole tak mam. Pozniej jak wracam do domu potrzebuje jeszcze troche czasu zeby mi to przeszlo lub musze sie przespac i jest okej. Zaczyna mnie to bardzo niepokoic:(( Bylam u lekarza wczoraj i dostalam skierowanie na krew i mocz i bede szla niedlugo robic. Nie mam juz pojecia co o tym myslec.. Moze ktos cos podpowie? Dodam ze nacodzien jestem bardzo zmeczona (glownie w szkole) i czasami te zmeczenie jest tak mocne ze dostaje ataku paniki na lekcjach i wtedy nie wiem co mam ze soba zrobic😞Moze ktos cos podpowie, prosze
oprócz morfologi, zbadaj sobie jeszcze TSH i ft3, ft4, mozna dorzucic badanie insuliny, kwas foliowy, D3 i witb12
mango20

24 marca 2025, o 12:11

Cześć! Miałem podobne objawy, które również na początku nie były łatwe do zdiagnozowania. Czułem osłabienie, bóle mięśni, a do tego te ataki paniki, które uniemożliwiały mi normalne funkcjonowanie. Wtedy nie wiedziałem, co się ze mną dzieje – chodziłem do lekarzy, próbowałem różnych suplementów, ale problem nie znikał.

Dopiero po wizycie u psychiatry, dr Kamili Pers-Michalak, dowiedziałem się, że to wszystko związane jest z nerwicą lękową. Dostałem zalecenie, by zmienić dietę, zacząć suplementować kwas foliowy i olej Omega-3, a także pić herbaty z passiflory oraz konopną wieczorami. Najważniejsze, co mi pomogło, to olej CBD. Poszukałem więcej informacji na jego temat i postanowiłem spróbować. Udałem się do Konopnej Farmacji w Poznaniu, gdzie polecono mi olej CBD 5% dekarboxylated, który działa szybciej i skuteczniej.

Po trzech tygodniach stosowania zauważyłem poprawę – osłabienie zaczęło znikać, a po kilku miesiącach regularnego stosowania oleju CBD i ziół poczułem się dużo lepiej. Zdecydowanie warto spróbować naturalnych metod, bo mogą naprawdę przynieść ulgę przy nerwicy i lękach.

Polecam każdemu, kto zmaga się z podobnymi problemami, olej CBD i odpowiednią suplementację. Pamiętajcie, że nie warto bagatelizować takich objawów
ODPOWIEDZ