Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a zawroty głowy, przelewanie się w głowie, uciski
-
- Zarejestrowany Użytkownik
sniegurek, ja już nie potrafie tych moich bólów opisac. Nie wiem jak mam to zrobic zeby oddac ich charakter. To jest tak jaby mi przeszywało cos mózg... takie cos tepego jakby mi cos wierciło. Nie wiem jak to opisac. To jest bardzo nieprzyjemne. Wtedy jak ten 'bol' sie nasila to dopada mnie straszny lek. Jakby miało mi coś rozsadzic głowe... Jakbym miała zaraz dostac wylewu, jakby cos mi sie tam mialo wylac zaraz... nie wiem jak to opisac, to za bardzo złożone jest...
-
Zauwazmy ze wogole to objawy nerwicy sa bardzo zlozone
ja wielu nie potrafie opisac ale w glowie to mam tak z grubsza mowiac to uciski, rozpieranie jakby mozg mi sie powiekszal, swedzenie w mozgu, prady w glowie, strzykania w glowie, bole miejscowe albo rozsadzajace czaszke, szczypanie oczu polaczone z jakby pieczeniem glowy, uczucie cisnienia w głowie i czesto niestety bardzo dla mnie nie przyjemne pulsowanie i to ostatnie nazwalabym ruszaniem sie czegos w glowie, tak jakos to czuc. Staraj sie o ten tomograf i go zrob dla świętego spokoju bo wiem po sobie że wątpliwości inaczej nigdy cię nie opuszczą i po drugie trzeba być zbadanym dokładnie jak coś się dzieje

-
Mną dopiero teraz się zajęli jak dostalam tych mroczków. Pewnie dlatego, że jestem w ciązy bo inaczej też pewnie by zbagatelizowali. A do tej pory byłam u 3 neurologów i żaden nie widział konieczności eeg, tomografii, rezonansu czy innych. Wszyscy mówili, że to na tle emocjonalnym... Ale dobra, wykorzystam to i zrobię ten rezonans. Może masz rację, że to kwestia jakiegoś jakby to nazwac... przyzwyczajenia? o ile można się przyzwyczaic do tych objawów...
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
To nie kwestia przyzwyczajenia do objawów tylko im dłużej masz te objawy coraz bardziej rozumie sie ze to wlasnie jest nerwica, bo kazda ciezka choroba juz by wykonczyla, tylko wtedy czesto dochodza nowe objawy i boimy sie innej choroby, sam to przerabialem. A potem jak sie coraz mniej boisz danych objawow to one zaczynaja slabnac bo sie nie nakreca tego. Niby proste ale ile trzeba sie nameczyc zeby to zrozumiec....
-
No dokładnie leonka wykorzystaj to i przebadaj się, mnie badania pomogły w własnej diagnozie bo inaczej to wariowałam ciągle ze coś mi jednak jest. Teraz też wariuję ale po prostu pozytywne wyniki dają siłę w wiarę w to że to nerwica, tak bym to opisała
Chociaż w 99 % jestem pewna że twoje wyniki będą dobre 
Wojtek masz rację najgorsze jest to że męczy cię objaw sercowy jak zaczniesz to bagatelizowac i coś jest lepiej, to pojawia sie nowy objaw, to jest najgorsze i kończy się kolejnymi badaniami

Wojtek masz rację najgorsze jest to że męczy cię objaw sercowy jak zaczniesz to bagatelizowac i coś jest lepiej, to pojawia sie nowy objaw, to jest najgorsze i kończy się kolejnymi badaniami

-
Przelewanie sie w glowie to jest koszmar! Mam to od kilku miesiecy i ogolnie moja nerwica (zdiagnozowana juz) skupia sie tez na glowie, i mam do was pytanie bo pisalyscie o cisnieniu w glowie o takim uczuciu, czy wtedy mierzyliscie sobie cisnienie? bo mnie martwi to ze ja wtedy mam podwyzszone mam tak 140 na 80 - 90 a zwykle mam nizsze sporo. Bardzo sie boje przez to wylewu
macie tak?

-
Ja sobie mierzyłam wtedy ciśnienie i mialam normalne tzn. 120/80 albo mniej. Ale takie jak Ty masz 140/80-90 to nic strasznego to jeszcze norma, na pewno nie grozi wylewem
Po prostu zaczyna Ci się przelewac w głowie, zaczynasz się denerwowac, nakrecasz sie, mierzysz ciśnienie juz zestresowany i masz podwyższone bo właśnie jesteś zdenerwowany a stres tez podwysza cisnienie i tętno.
Ja jak ostatnio miałam atak lęku to mierzyłam ciśnienie i miałam 140/90 i tętno ponad 100. Wiem, że to nie zagraża mojemu życiu ale wtedy jeszcze bardziej spanikowałam i się bardziej nakręciłam i ciśnienie z pulsem jeszcze skoczyło.
Nie przejmuj się tym ciśnieniem, w stresie to normalne, że troszke się podnosi ale to jeszcze nic groźnego. Na pewno to nie grozi wylewem

Ja jak ostatnio miałam atak lęku to mierzyłam ciśnienie i miałam 140/90 i tętno ponad 100. Wiem, że to nie zagraża mojemu życiu ale wtedy jeszcze bardziej spanikowałam i się bardziej nakręciłam i ciśnienie z pulsem jeszcze skoczyło.
Nie przejmuj się tym ciśnieniem, w stresie to normalne, że troszke się podnosi ale to jeszcze nic groźnego. Na pewno to nie grozi wylewem

-
Dokładnie tak jest jak napisała leonka, im bardziej się boisz tym większy masz puls i zarazem ciśnienie a jak tym się nakręcisz to już w ogóle wynika skacza w górę. 140 na 90 jest to przyjęte cisnienie za normę bo mam na cisnieniomierzu wykresik
A wylew to częsty strach i objaw nerwicowy,
leonka jak my duzo wiemy jak to działa czemu tylko jeszcze tak to chorujemy

leonka jak my duzo wiemy jak to działa czemu tylko jeszcze tak to chorujemy

-
Tez wiem ze to norma tylko zazwyczaj mam okolo 100 na 50 to jak mam tak to 140 to dostaje goraczki. Niestety wiem ze nakrecam sie i wy tez widze wiecie
ale jak tylko dostaje tego cisnienia w glowie to mysle o wylewie i nic nie jest w stanie mi tych mysli wyperswadowac... A czy wy tez tak macie ze objawy np takie sciskania w glowie i cisnienie w glowie utrzymuje sie wam cale dnie? Bo martwi mnie to ze ja potrafie miec taki objaw kilka dni pod rzad a nawet w nocy to czuje 

-
Ja mam tak, niestety
Codzienne bóle głowy, przeróżne... To ciśnienie w głowie też. I też czuję je w nocy. generalnie ja z tą głową to mam przechlapane. Czasem mam takie ciśnienie, że czuję je też w uszach i w nosie! To przerażające uczucie. Nie wiem co można na to poradzic?

-
Pewnie zabrzmi to banalnie ale chyba trzeba wyzdrowiec z nerwicy..
Bo tak kilka dni pod rzad objawy to zawsze daja mi do myslenia ze moze jednak cos tam jest nie tak ;( chociaz mialam glowe przebadana i cisnienie i serce rowniez, nawet mialam dopplera badanie i nic zlego nie wykazalo. A to cisnienie w uszach tez mam, zatykaja ci sie moze przy tym? Bo mnie tak