Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ciąża a nerwica
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dziękuję za odpowiedź:))) A ten refluks z przepukliną bardzo Pani doskwierał,ja biorę mesopral teraz co drugi dzień ,przed ciąża brałam codziennie
-
Ja miałam przy tym zapalenie żołądka.. Miałam jeszcze antybiotyki na helicobacter.. Też miałam mesopral.. Juz nie biorę.. Lepiej dieta tzn unikać pokarmow tłustych, smażonych i słodyczy..MALAIMRUCZEK pisze: ↑9 grudnia 2019, o 10:49Dziękuję za odpowiedź:))) A ten refluks z przepukliną bardzo Pani doskwierał,ja biorę mesopral teraz co drugi dzień ,przed ciąża brałam codziennie
-
A mesopral w ciąży Pani brała? Bo ja co drugi dzień biorę i oczywiście odpowiednia dieta:)
-
-
Witam. Nie bylo mnie tu kuoe czasu i tak dzis wpadlam. Mam synka 10 lat i corcie 9 miesiecy.Mialam mega nwrwice trwajaca chyba dobre 13,14 lat z mega objawami. Zaszlam w 2 ciaze bo ile mozna czekac a i tak odstep ogromny bo 10 lat przez nerwice wlasnie. Juz przed 2 ciaza bylo lepuej, cala ciaza ok i teraz nerwicy tez nie mam. W sumie to juz pinad 2 lata jest ok. Tzn zawsze mam tak jakues malutkue wpadki ale ti nie nerwa. Wkoncu zyje normalnie. Dziewczyny nie bojcie sie, wszystko minie
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
- Megi.88
Hej ja mam właśnie synka 6 mięs i ostatnio pojawiają mi się wpadki.... przychodzi nagły lek który trwa pół dnia godzinkę lub kilka dni po czym znika.... mam nadzieję że to hormony może zmęczenie monotonia. Jak u Ciebie z lekami o przyszłość dzieci?betii pisze: ↑29 grudnia 2019, o 19:55Witam. Nie bylo mnie tu kuoe czasu i tak dzis wpadlam. Mam synka 10 lat i corcie 9 miesiecy.Mialam mega nwrwice trwajaca chyba dobre 13,14 lat z mega objawami. Zaszlam w 2 ciaze bo ile mozna czekac a i tak odstep ogromny bo 10 lat przez nerwice wlasnie. Juz przed 2 ciaza bylo lepuej, cala ciaza ok i teraz nerwicy tez nie mam. W sumie to juz pinad 2 lata jest ok. Tzn zawsze mam tak jakues malutkue wpadki ale ti nie nerwa. Wkoncu zyje normalnie. Dziewczyny nie bojcie sie, wszystko minie
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
-
Nue mam takuchMegi.88 pisze: ↑5 stycznia 2020, o 21:43Hej ja mam właśnie synka 6 mięs i ostatnio pojawiają mi się wpadki.... przychodzi nagły lek który trwa pół dnia godzinkę lub kilka dni po czym znika.... mam nadzieję że to hormony może zmęczenie monotonia. Jak u Ciebie z lekami o przyszłość dzieci?betii pisze: ↑29 grudnia 2019, o 19:55Witam. Nie bylo mnie tu kuoe czasu i tak dzis wpadlam. Mam synka 10 lat i corcie 9 miesiecy.Mialam mega nwrwice trwajaca chyba dobre 13,14 lat z mega objawami. Zaszlam w 2 ciaze bo ile mozna czekac a i tak odstep ogromny bo 10 lat przez nerwice wlasnie. Juz przed 2 ciaza bylo lepuej, cala ciaza ok i teraz nerwicy tez nie mam. W sumie to juz pinad 2 lata jest ok. Tzn zawsze mam tak jakues malutkue wpadki ale ti nie nerwa. Wkoncu zyje normalnie. Dziewczyny nie bojcie sie, wszystko minie
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
- Megi.88
Mam nadzieję że wkrótce też się ich poxbede. Nie są one jednak chorobliwie jak ostatnio rozmawiałam że znajoma która też niedawno urodziła A nie ma nerwicy ma podobne myśli jak to będzie za 5 10 15 lat czy jestem dobra mama czy będzie zdrowy jak poradzi sobie w życiu jaki będzie ten nasz świat. Może to jest to że debiutuje w tej roli A w głowie milion pytań A do dziecka instrukcji nie daja każde jest wyjątkowe więc nigdy nie będę wiedziała na 100 procent że robię dobrze .betii pisze: ↑8 stycznia 2020, o 12:38Nue mam takuchMegi.88 pisze: ↑5 stycznia 2020, o 21:43Hej ja mam właśnie synka 6 mięs i ostatnio pojawiają mi się wpadki.... przychodzi nagły lek który trwa pół dnia godzinkę lub kilka dni po czym znika.... mam nadzieję że to hormony może zmęczenie monotonia. Jak u Ciebie z lekami o przyszłość dzieci?betii pisze: ↑29 grudnia 2019, o 19:55Witam. Nie bylo mnie tu kuoe czasu i tak dzis wpadlam. Mam synka 10 lat i corcie 9 miesiecy.Mialam mega nwrwice trwajaca chyba dobre 13,14 lat z mega objawami. Zaszlam w 2 ciaze bo ile mozna czekac a i tak odstep ogromny bo 10 lat przez nerwice wlasnie. Juz przed 2 ciaza bylo lepuej, cala ciaza ok i teraz nerwicy tez nie mam. W sumie to juz pinad 2 lata jest ok. Tzn zawsze mam tak jakues malutkue wpadki ale ti nie nerwa. Wkoncu zyje normalnie. Dziewczyny nie bojcie sie, wszystko minie![]()
" I don't feel the way I used to
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
- Mavis
- Świeżak na forum
Cześć, aktualnie jestem w okolicy połowy ciąży i muszę Wam powiedzieć, że psychicznie czuję się rewelacyjnie - dawno się tak dobrze nie czułam - lęki odeszły w zapomnienie. Aż nie wiem, czy to zasługa wieloletniej terapii, czy hormonów, czy czego... W każdym razie jest dobrze 
Dodam, że w przeszłości bardzo obawiałam się ciąży i posiadania dziecka i długo to odwlekałam.

Dodam, że w przeszłości bardzo obawiałam się ciąży i posiadania dziecka i długo to odwlekałam.
-
@Mavis, to gratulacje, bardzo się cieszę, że pokazałaś swoim lękom, gdzie ich miejsce
Ja mam taką sytuację, że chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, ale jak próbuję zajść w ciążę, to przychodzi monstrualna nerwica i atakuje właśnie myśli o ciąży i dziecku. Do tego stopnia, że pragnę poronienia itd.
Już prawie sobie odpuściłam, ale gdzieś z tyłu głowy kołacze mi się myśl o ciąży na antydepresantach. Bo bez tego ni hu-hu, nerwa zawsze atakuje plany ciążowe z wielką mocą. Czy ktoś tu brał SSRI (zwłaszcza sertralinę) PRZEZ CAŁĄ CIĄŻĘ i może coś doradzić?
Dopiszę tylko, że jednym z moich głównych lęków jest autyzm, a niektóre badania wskazują na związek SSRI w ciąży i tego zaburzenia u dziecka.
Ja mam taką sytuację, że chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, ale jak próbuję zajść w ciążę, to przychodzi monstrualna nerwica i atakuje właśnie myśli o ciąży i dziecku. Do tego stopnia, że pragnę poronienia itd.
Już prawie sobie odpuściłam, ale gdzieś z tyłu głowy kołacze mi się myśl o ciąży na antydepresantach. Bo bez tego ni hu-hu, nerwa zawsze atakuje plany ciążowe z wielką mocą. Czy ktoś tu brał SSRI (zwłaszcza sertralinę) PRZEZ CAŁĄ CIĄŻĘ i może coś doradzić?
Dopiszę tylko, że jednym z moich głównych lęków jest autyzm, a niektóre badania wskazują na związek SSRI w ciąży i tego zaburzenia u dziecka.