Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica a sex...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Nadzieja2014
Zarejestrowany Użytkownik

16 grudnia 2015, o 22:55

Witajcie
Odrazu przepraszam za to ze w moim poscie moge troche wybuchnac :)
Poniewaz jest to dla mnie potezny problem chcialbym poznac wasze opinie. Jestem w zwiazku malzenskim od 8 lat mam dusze romantyka choc z wyksztalcenia jestem scislowcem. Problem polega na tym brakuje mi czulosci i seksu. Zrobilem wszystko ale... ciagla frustracja nerwy powoduja u mnie nasilenie lekow
Mam nerwice lekowa od 2 lat. Sa rozne stany jak jest lepiej chcialbym normalnie sie kochac a tu nie nie. Powoduje odmowa we mnie cholerne wkurzenie czuje jakbym byl wulkanem emocji negatywnych. Co mam zrobic? Rozmowy poradnia nawet placenie nie pomaga... czuje ze zwariuje albo popelnie samobojstwo bo mam dosc!!!!! Samorozladowanie nie wchodzi w gre tak samo jak kochanka...

-- 16 grudnia 2015, o 23:55 --
Prosze pomozcie

Dziekuje
Victor
Administrator

16 grudnia 2015, o 23:09

Przede wszystkim to ty bracie pracuj nad rozumieniem wlasnych emocji, bo byle co i pojawi się emocja to ty już lezysz. To nie może tak być.
Ostatnio dokończyłem ksiązke "Inteligencja emocjonalna" Golemana. Polecam ci.

A co do tej sytuacji to nie bardzo wiem jaka to ma być forma pomocy :D przecież z partnerką twoją nie porozmawiamy o tym :)
Natomiast rozmawiałes z partnerką czemu ciągle ci odmawia? Jakie są tego powody?
W ogóle nie chce czy nie tak często chce jak ty?
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Nadzieja2014
Zarejestrowany Użytkownik

18 grudnia 2015, o 00:02

Dziekuje Wiktor za odpowiedz i ksiazke. Sprobuje ja kupic i przeczytac. A co do mojej partnerki rozmwialem z nia miliony razy. Tlumaczy ze nie potrzebuje seksu i nie lubi go.... Nie wiem gubie sie bo ja zyc bez tego nie potrafie.
Czy moglbys bardziej rozwinac watek emocj i ich kontroli? Przez nerwice czuje sie jakbym stal za murem z zatkanymi uszami i oczami...
Awatar użytkownika
zlekniona
Odważny i aktywny forumowicz

18 grudnia 2015, o 01:39

A może ona też ma problemy natury nerwicowej? Twierdzenie, że się nie lubi seksu nie jest raczej czymś typowym, przecież seks jest fajny ;-)
Jednak sama muszę przyznać, że przez ostatnie miesiące w ogóle nie miałam na niego ochoty, i też zdarzyło mi się stwierdzić, że go po prostu nie potrzebuję, nie lubię itp. Wielokrotnie się do tego zmuszałam. Tylko że ja miałam świadomość tego, że za moimi odczuciami stoi nerwica, i nie mogę się tak łatwo poddać. No i też jednak wiem, że faceci mają często większe potrzeby ;-) więc nawet jeśli ja nie miałam ochoty, to chciałam żeby mojemu partnerowi było dobrze.
Być może u Twojej partnerki jest podobnie? Od zawsze tak jest? Czy może zmieniło to się w jakimś momencie? Może ma jakąś traumę związaną z seksualnością o której Ci nie powiedziała?
Z drugiej strony... może nieodpowiednio ją zachęcasz? :-)
Matką wolności jest dyscyplina - Leonardo Da Vinci
ODPOWIEDZ