Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Yayatoure
- Odburzony i pomocny użytkownik
26 sierpnia 2016, o 08:42
Schanis22 jak się odburzymy to na całego

szkoda tylko, że przy perfekcjonizmie to trwa dłużej, ale nic to. Jak patrzę na siebie to mi nie przeszkadza somatyka, nie mam natrętów, ale moja frustracja wynika z tego, że mi nie mija, że nawróciło, że jak to mi i to powoduje napięcie, a napięcie lęk - niby proste, ale trudno wysiąść mi z tego "kółka chomika"

-
Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
26 sierpnia 2016, o 10:51
Yayatoure pisze:Schanis22 jak się odburzymy to na całego

szkoda tylko, że przy perfekcjonizmie to trwa dłużej, ale nic to. Jak patrzę na siebie to mi nie przeszkadza somatyka, nie mam natrętów, ale moja frustracja wynika z tego, że mi nie mija, że nawróciło, że jak to mi i to powoduje napięcie, a napięcie lęk - niby proste, ale trudno wysiąść mi z tego "kółka chomika"

To jest właśnie czas-przy nerwicy- żeby wyrobić w sobie postawę przyjaciela

czyli coś innego niz perfekcjonizm.
Takze sluchajcie, do czegos nam się przyda ta nerwica

-
N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
29 sierpnia 2016, o 21:49
Yayatoure, mi też na jakiś czas mineło, byl czas ze było ok, od dwóch miesięcy jestem wrakiem człowieka, codziennie coś, natręty, napięcia, w skutku dd..
Za dużo pewnie bierzesz na siebie. Nerwica to nauczyciel.

W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem

-
Yayatoure
- Odburzony i pomocny użytkownik
21 września 2016, o 10:37
U mnie znowu słabszy okres, ale jestem w pełnej gotowości bojowej

pojawiły się jakieś egzystencjale które mnie trochę podkopuję. Pracy i obowiązków mam tyle, że nie specjalnie mam czas na czytanie i nastawianie się, ale zamierzam to zrobić. Powyznaczałem sobie cele które są do osiągnięcia i zmierzam w ich kierunku. Poczucie omdlenia to coś co najczęściej mnie łapie i trochę rozbija, szczególnie przy dłuższej jeździe samochodem.
Tyle ode mnie na dzisiaj, o postępach będę informował