Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica - moja historia

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Yayatoure
Odburzony i pomocny użytkownik

26 sierpnia 2016, o 08:42

Schanis22 jak się odburzymy to na całego :) szkoda tylko, że przy perfekcjonizmie to trwa dłużej, ale nic to. Jak patrzę na siebie to mi nie przeszkadza somatyka, nie mam natrętów, ale moja frustracja wynika z tego, że mi nie mija, że nawróciło, że jak to mi i to powoduje napięcie, a napięcie lęk - niby proste, ale trudno wysiąść mi z tego "kółka chomika" :)
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

26 sierpnia 2016, o 10:51

Yayatoure pisze:Schanis22 jak się odburzymy to na całego :) szkoda tylko, że przy perfekcjonizmie to trwa dłużej, ale nic to. Jak patrzę na siebie to mi nie przeszkadza somatyka, nie mam natrętów, ale moja frustracja wynika z tego, że mi nie mija, że nawróciło, że jak to mi i to powoduje napięcie, a napięcie lęk - niby proste, ale trudno wysiąść mi z tego "kółka chomika" :)
To jest właśnie czas-przy nerwicy- żeby wyrobić w sobie postawę przyjaciela ;) czyli coś innego niz perfekcjonizm.

Takze sluchajcie, do czegos nam się przyda ta nerwica ;)
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

29 sierpnia 2016, o 21:49

Yayatoure, mi też na jakiś czas mineło, byl czas ze było ok, od dwóch miesięcy jestem wrakiem człowieka, codziennie coś, natręty, napięcia, w skutku dd..
Za dużo pewnie bierzesz na siebie. Nerwica to nauczyciel.
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Awatar użytkownika
Yayatoure
Odburzony i pomocny użytkownik

21 września 2016, o 10:37

U mnie znowu słabszy okres, ale jestem w pełnej gotowości bojowej :) pojawiły się jakieś egzystencjale które mnie trochę podkopuję. Pracy i obowiązków mam tyle, że nie specjalnie mam czas na czytanie i nastawianie się, ale zamierzam to zrobić. Powyznaczałem sobie cele które są do osiągnięcia i zmierzam w ich kierunku. Poczucie omdlenia to coś co najczęściej mnie łapie i trochę rozbija, szczególnie przy dłuższej jeździe samochodem.

Tyle ode mnie na dzisiaj, o postępach będę informował :)
ODPOWIEDZ