Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Reters
- Zarejestrowany Użytkownik
17 stycznia 2020, o 19:18
Sine pisze: ↑17 stycznia 2020, o 18:42
“Mam zdiagnozowane przez te lata:
-Mieszane zaburzenia lękowe
-Mieszane zaburzenia osobowości (osobowość narcystyczna oraz osobowość schizotypowa)
-Zaburzenia obsesyjno-kompulsywne (Obsesje-Natręctwa myślowe)
-Zaburzenie depresyjno lękowe
-Zaburzenie Hipohondryczne”
Ja bym te wszystkie zaburzenia wsadzila do jednego wora z nazwa NERWICA i potraktowała jako całość
Hi,hi rozkminiałem to od kilku lat

I mówię k.... Ci lekarze co nie pójdę do innego, to cały czas coś wynajdują jakieś nowe nazwy tych zaburzeń a ja cały czas się kręcę jak by w kółku.
Dobrze że napisałaś takie krótkie, ale jakże dobitnie podsumowujące te wszystkie zaburzenia zdanie. NERWICA i więc nic nie trzeba dodawać

-
Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
17 stycznia 2020, o 19:37
https://youtu.be/G_mICBk3Q8U
Proszę
Tu masz filmik o natrętnych myślach. Nie pamietam czy jeszcze coś na kanale było w tym konkretnym temacie, a że kanał powstaje od początku to jeszcze nie są wszystkie filmy wrzucone. Oprócz tego filmiku posłuchaj sobie oczywiście innych, o lęku, akceptacji itp

Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
-
Reters
18 stycznia 2020, o 23:07
Dziękuję za link. Wszystko już sobie przypomniałem z kilku lat wstecz. Kilka miesięcy oglądałem różne filmiki chłopaków o różnych tematykach. A wczoraj sobie ponownie włączyłem stary filmik o myślach skąd się biorą i ten nowy co podałaś mi link.
Żaden lekarz nie ma większego pojęcia o tym co przekazują założyciele forum. Mogę coś o tym powiedzieć bo ich przerobiłem bardzo dużo.
Niesamowite podejście, mądrość i przekaz to jest nieocenione i powinni dostać nagrodę Nobla.
A że się zapytam.. Bo jestem dość nie śmiały, ale mieszkasz może w okolicach Warszawy?

-
Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
19 stycznia 2020, o 05:57
Nie, ja na Śląsku

Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
-
Reters
19 stycznia 2020, o 11:09
Ech... Szkoda bo zaprosił bym Cię na coś dobrego do picia
Mimo to dziękuję Ci za wskazówki