Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica- hipohondria ?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
pudzianoska
Dyżurny na forum Odważny VIP

8 stycznia 2017, o 21:19

Ewelkab, słuchałaś może tego nagrania akceptacja-czarnych-scenariuszy-t9904.html ? Jeśli nie, polecam. Coś o ryzykowaniu!
Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.

Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.

https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
Ewelkab
Zarejestrowany Użytkownik

8 stycznia 2017, o 21:22

Tego jeszcze nie słuchałam, dzięki wielkie na pewno odsłucham :-)
Awatar użytkownika
niepojęta

8 stycznia 2017, o 21:27

A ja mam takie pytanie do Was jakie badania można sobie zrobić i jakie robiliście w nerwicy? Bardzo dawno na żadnych nie byłam bo staram się to wypychać z głowy oczywiście, ale może jakieś jednak warto zrobić tak dla pewności i spokoju?
"Zostaw przeszłość za sobą, a uwolnisz umysł"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Chwyć byka za roki zanim on zdąży chwycić Ciebie"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

8 stycznia 2017, o 21:27

Dziewczyny, jest też taki błąd myślenia: ocena na podstawie emocji. Czyli jeśli czuję lęk to napewno to coś strasznego. A właśnie tak nie jest. W takich chwilach możecie zbudować myśl alternatywną: to, że czuje teraz lęk nie oznacza, że to coś strasznego, to tylko uczucie lęku sprawia, że czuję strach.

No ja się umówiłam na piatek do dermatologa. Mam też trądzik na klatce piersiowej, ktorego nie mogę się pozbyć :/ z twarzy mi ładnie zszedł, z pleców prawie też, a ten ani nie drgnie :/

Tak z ciekawostek to jak brałam ssri to też miałam wycinane znamiona z dwa razy. I nigdy nie wpadłam w panikę :DD Akurat co do jednego wycięcia to jestem lekko wkurzona, bo był na wyrost, że niby będzie mi trzeć o stanik na plecach, a gówno prawda, bo jest wyżej. No i teraz mam taką piękną bliznę na samym środku pleców :/
Ewelkab

8 stycznia 2017, o 21:42

Badania to przedewszystkim jak każdy normalny zdrowy człowiek powinien robić co roku :-D czyli morfologia. Ja ostatnio robiłam na zakrzepice, miałam też tk głowy latem bo coś mnie bolało w niej. No i teraz ze względu na mój wkręt na temat pieprzyków to dermatolog
Awatar użytkownika
Kretu
Odburzony Wolontariusz Forum

8 stycznia 2017, o 22:24

@Olalala trądzik ma postać ropną ?

@Niepojęta pełna morfologia z rozmazem ręcznym, tsh.
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
Awatar użytkownika
niepojęta

9 stycznia 2017, o 19:45

@Kretu dziękuje :)
"Zostaw przeszłość za sobą, a uwolnisz umysł"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Chwyć byka za roki zanim on zdąży chwycić Ciebie"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
ODPOWIEDZ