Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nagranie - Zapewnienie Vica o odburzeniu xd
Regulamin forum
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
-
- Administrator
Często dostaje pytania:
Czy się odburzyłem na 100 % xd
Czy mam nawroty? xd
Czy wychodzenia z zaburzenia zmieniło moje reagowanie w życiu? ;p
I tak sobie odpowiedziałem:
download/zapewnienie.m4a
Czy się odburzyłem na 100 % xd
Czy mam nawroty? xd
Czy wychodzenia z zaburzenia zmieniło moje reagowanie w życiu? ;p
I tak sobie odpowiedziałem:
download/zapewnienie.m4a
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Victor, zakładamy radio zaburzeni.pl.

- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Jeszcze na reklamach sie zarobi 

-
- Gość
Propsuję to nagranie. Trzeba sobie przypominać o tej niereaktywności i na nie spinaniu się na objawy.
Pozdro Vic, nagramy coś wierzę.
Pozdro Vic, nagramy coś wierzę.
- Myszka21
- Odburzony i pomocny użytkownik
Czyli odburzenie jest rzeczą całkowicie realną ale też kiedy np. nie jesteśmy do czegoś przystosowanie, przygotowani to układ nerwowy może zaszaleć i my możemy ale nie musimy się wkręcić. Czy dobrze rozumuję?
- madlen
- Zarejestrowany Użytkownik
Chyba tak
Jak przy zmianie miejsca zamieszkania jest stres, jako element przystosowania do nowej sytuacji, i on jest dobry
I nie ma się co wkręcić, tylko przeczekać, aż jakieś objawy stresu, jak derealizacja, miną, jak się oswoimy z nową sytuacją 

-
Mi kiedyś psychiatra powiedział, że nerwica jest chorobą rozwojową (czytaj: lepiej nie będzie), więc ja już sobie ułożyłam odpowiedni scenariusz życia, jak był straszny - to każdy sobie pewnie wyobraża. Hehehehe... 

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ewentualnie można zmienić psychiatrę, bo mówiąc to wykazuje się ogromną ignorancją

- schanis22
Ja tam zgadzam się z psychiatrą nerwica jest rozwojowa , no i zawsze jakieś nowe doświadczenie życiowe

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ale w tym wypadku jak zrozumiałem, on nerwicę nazwał rozwojową w sensie takim, że ona zmienia się w gorsze i lepiej już być i tak nie możeschanis22 pisze: ↑5 czerwca 2018, o 01:46Ja tam zgadzam się z psychiatrą nerwica jest rozwojowa , no i zawsze jakieś nowe doświadczenie życiowe![]()

-
Tak, Mickey masz rację, psychiatra tłumaczył mi, że z czasem mi się pogorszy, niestety, dlatego jak najszybciej powinnam brać leki. Starszy pan, bardzo miły, myślę, że niezły lekarz, wysłucha, pogłaskamickey27 pisze: ↑5 czerwca 2018, o 01:48Ale w tym wypadku jak zrozumiałem, on nerwicę nazwał rozwojową w sensie takim, że ona zmienia się w gorsze i lepiej już być i tak nie możeZ tym się trudno zgodzić ;p

Kolejny psychiatra był jeszcze "lepszy" - prawie nie dał mi nic powiedzieć, wiedząc od rodzinnego że mam nerwicę, tylko fuknął: Pani nie jest małym dzieckiem, proszę brać leki, będzie źle ale trzeba to wytrzymać, w końcu pomogą. Cóż - u mnie "w końcu" nie pomogły

Psychiatrzy są od leków (leki zwykle są objawowe), nie od leczenia nerwicy ;D
Podałam cytat tego lekarza jako taki żarcik komponujący się z nagraniem Wiktora i śmiechu z naszej panikowatości "o rany co to będzie", nie bierzcie tego poważnie, to że jesteście na tym forum na pewno dużo zmieni w Waszym myśleniu