Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Myśli lekowe/ natretne 24h/dobe

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Prew
Zarejestrowany Użytkownik

20 listopada 2015, o 08:17

Mam pytanie..czy myśli lękowe / natrętne trwajace 24h/dobe sa ,, normalne" bo rozumiem raz na jakis czas ale od 3 miechow sa bez PrZERwy zwariowac idzie
bart26
Gość

20 listopada 2015, o 08:28

Sa normalne ja osobiscie mialem przez minimum 6 miesiecy mysli natretne 24 na dobe zwiazane z wszystkim . Na dzien dzisiejszy pojawiaja sie w ciagu 24 godzin moze ze 2 godziny jak cos tam wymysle .
Prew

20 listopada 2015, o 08:31

Wooow!! Ale masz pieknie:) czyli z akceptacja wszystkie brales na spokojnie splawiales az z czasem naprawde ustapily/ nie robily wrazenia:)?
Awatar użytkownika
anetta30
Odważny i aktywny forumowicz

20 listopada 2015, o 08:33

Prew w nerwicy wszystko jest możliwe nawet Twoje myśli uczepily się Ciebie ale nie znaczy że zostaną z Tobą na zawsze pójdą sobie jeśli przestaniesz w nie wierzyć. Nie zwracaj uwagi na te"pchły":) da nie znośne ale do POKONANIA ja też miałam tak jak Ty myślałam że już nie odzyskam wolności że zawsze mnie będą trzymać w żelaznym uścisku,odetchnąć przez nie nie mogłam, ale w końcu przestalam w nie wierzyć i wiesz co się stało???zaczęłam żyć Ty też odetchniesz cierpliwości kochana:)
Prew

20 listopada 2015, o 08:46

;*! Anetka Ty wiesz:D
Wiktor
Administrator

20 listopada 2015, o 10:01

Prev nie wstawiaj wątków w dziale z artami bo tam jest taki wielki opis zrobiony:

Nie wstawiajcie tu własnych postów z objawami, historiami i problemami, bowiem jest to dział tylko dla artykułów ogólnie wyjaśniających objawy czy przyczyny.
Natomiast do dyskusji o swoim zaburzeniu zapraszamy tutaj: porozmawiaj o swoim zaburzeniu

Co do mysli to tak jak najbardziej moga trwac 24 na dobe bo proces myslenia trwa 24 na dobe, wiec jak jest sie w stanie nerwicowym to natrety moga trwac 24 na dobe.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne cytaty.
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Moja krótka wizytówka: wstanczyk.pl
Moja strona o Odburzaniu i Psychologii Racjonalnej - Świadomej, a także usługach: emocjobranie.pl
Prew

20 listopada 2015, o 10:18

Okk, sorki ;) poprawie sie
helpmi
Odburzony i pomocny użytkownik

20 listopada 2015, o 12:12

Jasne ze tak, ja mialem 24 na dobe.
Zreszta we wpisach na forum masz co chwila o tym napisane bo zapewne kazdy sie nad tym zastanawial xd
svenf

20 listopada 2015, o 14:27

Nie wiem jakie macie te natrętne myśli, ale powiem Wam, że najlepsze lekarstwo na nie jest (zaczerpnięte z forum) to ryzykowanie, czyli jak macie myśl: np. wyskoczę przez okno, to powiedzcie sobie: "no dobra to idę skakać", albo "nerwico to spraw, żebym skoczył". Ani zmiana otoczenia myślowego, ani wizualizacje, ani odciągnięcie uwagi nie są tak skuteczne jak to. Polecam!!!
bart26
Gość

20 listopada 2015, o 14:33

Dla kazdego cos innego ;)
ODPOWIEDZ