Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

MOJE DD

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Wojciech
Odburzony i pomocny użytkownik

3 czerwca 2015, o 15:03

Pierwsze slysze aby bolerioza, candida, guz mozgu, rak mozgu i wiele innych chorob zaczynaly sie na kacu od zmeczenia alkoholowego i za swoje objawy mialy tylko dd i obawy przed schizofrenia.
Natomiast tysieczny raz slyszalem i widzialem na wlasne oczy ze takie wlasnie objawy sa w zaburzeniach i takie wlasnie zachowania i takie wlasnie takze poczatki.

Natomiast jesli cos sie dzieje i masz watpliwosci to mozesz sobie zrobic badania, tk glowy, eeg glowy, rezonans glowy, testy na bolerioze, candide i wtedy dopiero wroc tutaj :D
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
kanik
Zarejestrowany Użytkownik

3 czerwca 2015, o 15:33

Pieknie :D to samo właśnie pomyslalem, zeby te choroby wymienione powyzej mialy taki poczatek. U mnie zaczelo sie od napadu paniki nie wiadomo skad i polecialo, nei czucie rak, ciala, dd itd. Ty masz podobnie ale jak mowi Wojciech porob sobie badania jesli Twoje objawy Cie nie przekonuja do zaburzenia :)
"Wierzę, że najlepsze jest jeszcze przed nami..."

"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"

"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."

normal1

3 czerwca 2015, o 15:40

To juz swoja droga badania zrobić lepiej sie upewnic bo DD to nie jest jakis bele jaki przypadek to jest odrealnienie wiec nie warto tracic czas jak ktos ma z 5 lat dd a zadnych badan.to wole pierw miec badania porobione i byc pewnym ze to DD.Tez slyszalem ze byla np przyczyna ktos mial DD a nie mial nerwicy.A zaczelo sie to tak ze dostal zmeczenia chronicznego przez anemie i wywolalo to dd.rozne sa przypadki.
Wiktor
Administrator

8 czerwca 2015, o 14:02

Czy dd jest od nerwicy, czy od stresu, czy od libacji alkoholowej, czy też maryśki, czy też od anemii czy od boleriozy zawsze będzie to a przynajmniej powinna być to mała rzecz a nie jak mówisz " nie byle co".
Na poczatku trudno to pojąc ale warto od razu nie zwiększac sobie w głowie znaczenia odrealnienia bo zazwyczaj osoby, które tak robią kończa tak, że anemia mija, stres mija, osłabienie po libacji mija a dd zostaje :) bo samo w sobie stało się dla nas problemem i uwaga jest już poświecana odrealnionej rzeczywistości.

Oczywiście, że badanka (przynajmniej te podstawowe) trzeba zrobić.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne cytaty.
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Moja krótka wizytówka: wstanczyk.pl
Moja strona o Odburzaniu i Psychologii Racjonalnej - Świadomej, a także usługach: emocjobranie.pl
Lena1994

15 czerwca 2015, o 19:36

Moje d.d - mam zimne poty nic do mnie nie dociera, najgorsze ataki mam kiedy skupiam sie na danej czynnosci, generalnie pustka a i poglebiam mi sie kiedy czytam posty w stylu ze ktos mial uczucie ze latal pod sciana :P Biore leki i generalnie dostaje ataku paniki na sama mysl ze je biore i ze pewnie mnie zabija a jesli nie to nie pomoga tylko pogorsza :P I ciagle mysle o tym ze juz to mialam ze kiedy z tego wyszlam zmienilam punkt widzenia i bylam szczesliwa wiec dlaczego znowu w to wpadłam.. Kurdeee :c
ODPOWIEDZ