Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Modlitewna grupa wsparcia
- jestemjakajestem
- Odważny i aktywny forumowicz
A jak mam od dluzszego czasu kryzys duchowy, nie chce mi sie modli, gniewm sie chyba na Boga , nawet nie wiem jak to opisac hmmm
-
- Świeżak na forum
Czasami przychodza takie kryzysy...
Mozesz spróbować modlitwy, spowiedzi, moze porozmawiać z jakims fajnym księdzem?
Ja oprócz psychologa bylem w kontakcie ze znajomym księdzem do ktorego jezdzilem rozmawiac gdy bylo mi bardzo trudno z nerwica i namami
A inny temat: fajnie, ze dyskusja kwitnie i temat nie umiera, dziękuję za wrzucanie tekstów i za Waszamodlotwe w naszych intencjach
Od siebie polecamjeszcze koronke do Bożego Miłosierdzia, pomogła mi nie raz w zyciu!
Mozesz spróbować modlitwy, spowiedzi, moze porozmawiać z jakims fajnym księdzem?
Ja oprócz psychologa bylem w kontakcie ze znajomym księdzem do ktorego jezdzilem rozmawiac gdy bylo mi bardzo trudno z nerwica i namami
A inny temat: fajnie, ze dyskusja kwitnie i temat nie umiera, dziękuję za wrzucanie tekstów i za Waszamodlotwe w naszych intencjach

Od siebie polecamjeszcze koronke do Bożego Miłosierdzia, pomogła mi nie raz w zyciu!
- Natalie1208
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja jako osoba w zasadzie odburzona, albo na osttaniej prostej do odburzenia, przyznam że mi wiara generalnei pomogła w zaburzeniu.
i też miałam chyba to szczęście trafić na wspaniałych księży i siostry zakonne, które kiedy maiłam największe kryzysy wspierali mnie bardzo i pomagali. Naprawdę, chyba nigdy od nikogo nei otzymałam tyle dobra, co od księży których maiłam szanse spotkać w życiu.
i też miałam chyba to szczęście trafić na wspaniałych księży i siostry zakonne, które kiedy maiłam największe kryzysy wspierali mnie bardzo i pomagali. Naprawdę, chyba nigdy od nikogo nei otzymałam tyle dobra, co od księży których maiłam szanse spotkać w życiu.
- nerveless
Super fajna inicjatywa. Tez postaram sie pomodlic co jakis czas...
- Anushka
Nie wiem, czy znacie taki profil na Fb, jak "Cudowna". Prowadzą go głównie dwie siostry (nie zakonne
), które głoszą Słowo Boże. Teraz aktualnie można sobie zamówić, na okres Wielkiego Postu, listy od Chrystusa, które przychodzą codziennie na Messengera. Może brzmi absurdalnie, ale są na pewno dobrym początkiem dnia, jeśli ktoś oczywiście wierzy. Mi w obecnej sytuacji dużo dają, uświadamiają i podnoszą na duchu.

- Sky22
Jak trwoga to do Boga ..i tak właśnie do Niego wróciłam jak zaczęły się problemy ze zdrowiem.wierze ,że modlitwa może mi pomóc,ale że względu na lęki nie chodzę do kosciola,chociaż mam z tego powodu wyrzuty sumienia 

''Często usiłujemy ukryć nasze uczucia przed tymi, którzy powinni je poznać"
- shyshqa
Mnie często w kościele łapie panika
- Sky22
Tak ostatnio myślałam czy nie wybrać się do jakiegoś małego kościółka,gdzieś na jakiejś wsi gdzie nie będzie multum osób istanąć z tyłu.Moze mniejszy kościół nie wzbudzały by takiego lęku jak te ogromne gmachy
''Często usiłujemy ukryć nasze uczucia przed tymi, którzy powinni je poznać"
- shyshqa
Faktycznie, coś w tym jest. Msza jest przewidywalna i mózg nie musi się wysilać. Ja kontempluje figury świętych i liczę witraże jak mnie dopada panika
- grzeslaw
Mi pomaga kontemplacja każdego etapu Mszy (każdy gest i tekst ma swoje głębokie znaczenie). Polecam wprowadzenie do Mszału albo serię Elementarz na YT o Eucharystii.