Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

makabra

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
munka
Zarejestrowany Użytkownik

2 września 2014, o 11:25

Hej to znowu ja. Mam pytanie odnosnie agrestwnych,natretnych mysli....czy Wy tez mieliscie/macie te mysli bardzo makabryczne? Generalnie wszystkie okrucienstwa jakie moga byc? Czuje sie z tym tak parszywie...ciagle chodzi za mna"a co jesli to moje prawdziwe pragnienia?' martwie sie, ze ciezko mi zlapac kontakt z prawda.
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

2 września 2014, o 11:28

Nie ważne jaka by nie była myśl w stanie lękowym to dalej TYLKO myśl lękowa... myśli, wyobrażenia, obrazy - przy tym wszystkim lęk... to właśnie objawy nerwicy :)
Victor
Administrator

2 września 2014, o 13:33

Twój cytat z innego posta
munka pisze:Kurcze przez odtatnie 10 lat nie zalowalam sobie horrorow...ba nawet cwaniakowalam, ze sie nie boje. A teraz wszustko mi sie przypomina i czuje mega lek..bo pojawia sie ' a co jak ja stane sie tskim psycholem? W koncu z jakiegos powodu oglafalam to..moze jestem jakas sadystka".....brrrr serio wszystkie okropnosci swiata w mojej glowie.
Boje sie ze jestem tym, tamtym, owamtym ;) Stad masz mysli makabryczne bo stalo sie to akurat twoim konikiem objawowym. I takie mysli ci przychodza do glowy z uwagi na nerwice.
Mysle ze jednak jak sie zastanowiwsz krotko to bedziesz wiedziala ze to nie sa twoje pragnienia
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
mimi
Zarejestrowany Użytkownik

20 września 2014, o 21:12

Ja sobie pozwoliłam obejrzeć ten horror "masakra piłą" czy jakos tak ;oh
Czasem mi sie to przypominało ale jak złapała mnie nerwica natrectw to zaczełam sie
zastanawiać czy ja przypadkiem bym nie chciała takie rzeczy robić dla przyjemności albo z braku sensu życia.
I miałam niezłe leki potem. Zreszta czasem jak mnie najdzie myśl agresywna to jest to jakies piłowanie ciała czy cos takiego.
To tyle ode mnie... jeśli to kogoś pocieszy

-- 20 września 2014, o 21:12 --
ps: też mi kurde pocieszenie :pp
ODPOWIEDZ