Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Leki a nerwica

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
szekereke
Zarejestrowany Użytkownik

25 października 2016, o 12:12

Witam. Z racji ze jestem nowy. Czy mogłby mi ktos powiedzieć czy miał tez kontakt z lekami? Czy dobrze,ze je biore? Wiem ze nie załatwią za mnie sprawy ale mam je przypisane i nie chce sam z nich zrezygnować bo sie boje. HELP
Victor
Administrator

25 października 2016, o 12:28

Jeśli nie chcesz rezygnować i je bierzesz i Ci dają wsparcie to nie musisz na razie rezygnować :) Zawsze zdążysz odstawić :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
szekereke

25 października 2016, o 12:46

Właśnie się obawiam ze może to potrwać za dłigo. Pani psycholog powiedziała mi zeby to miało sens to trzeba brać przynajmnije poł roku. A je nie chce sie stac więzniem tabletek, bo i tak jestem swiadom tego ze nie załatwią za mnie problemu, chociaż jest mi łatwiej bo naprawde były cięzkie dni i nieprzespane noce
Nelia

25 października 2016, o 15:20

A jaki lek bierzesz?
http://www.zaburzeni.pl/konflikty-wewnetrzne-a-nerwice-przyczyny-czesc-2-t4071.html

Nie analizuj
Nie twórz katastroficznych wizji
Nie narzucaj sobie presji
Puszczaj kontrolę
szekereke

25 października 2016, o 15:32

asentre od 2 tyg. mam tez przypisany propranolol doraznie w razie jak bym sobie nie radził z lekiem. ale staram sie go nie brac. w sumie wziałem tylko 3
Victor
Administrator

25 października 2016, o 20:43

A to jeśli będziesz brał tą asentrę 3 miesiące dla wsparcia i poczujesz wtedy, ze jesteś gotowy na prace nad sobą i będziesz chciał odstawić, to oznaczało to będzie brak sensu? ;) Używaj głowy i zapytaj o to Panią psycholog czemu np. 3 miesięczne wsparcia ma być bez sensu ;)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
szekereke

27 października 2016, o 08:25

no w sumie racja. troche jestem przerwazliwiony. Po prostu boję się, że bez leków mogę nie dać rady :/
Awatar użytkownika
Kretu
Odburzony Wolontariusz Forum

27 października 2016, o 09:05

Jak już tak się nastawiasz to może być ciężko, oglądałeś materiały divovic, ogarnąłeś skąd bierze się nerwica i dlaczego jest? i że te wszystkie stany to emocje które nigdy nie będą miały możliwości wyrządzenia Ci jakiejkolwiek krzywdy czy też spełnienia myśli X którą masz tam w głowie choćbyś uważał ją za najgorszą?
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
szekereke

27 października 2016, o 09:57

Jeszcze nie oglądałem. Zbieram się powoli,aby zacząć to przeglądać. Chociaż wiem że może nie być łatwo
ODPOWIEDZ