3 listopada 2024, o 14:19
Poznanie Tego który nas stworzył, wejście z Nim w relację pośród świętej miłości jest wyjściem z każdego bagna, z każdej ciemności, bo zostaliśmy stworzeni do tej relacji z NIM. Dopóki się tego nie ma, to człowiek ma wewnętrzną pustkę której nic prawdziwie wypełnić nie może, żyje ale jest w rzeczywistości martwy co u wielu objawia się różnymi psychicznymi problemami. Wszystko to przerabiałem na własnej, skórze ale od kilkunastu lat mam Bożą, Chrystusową wolność w mocy Jego Ducha Świętego. Nie religijność, a relacja. ............. "Kto wierzy we mnie, jak powiada Pismo, z wnętrza jego popłyną rzeki wody żywej. (39) A to mówił o Duchu, którego mieli otrzymać ci, którzy w niego uwierzyli; albowiem Duch Święty nie był jeszcze dany, gdyż Jezus nie był jeszcze uwielbiony." - Ewangelia postoła Jana 7:38-39 Biblia Warszawska
"Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy jesteście spracowani i obciążeni, a ja wam dam odpoczynek. (29) Weźcie na siebie moje jarzmo i uczcie się ode mnie, że jestem cichy i pokornego serca, a znajdziecie odpoczynek dla waszych dusz. (30) Moje jarzmo bowiem jest przyjemne, a moje brzemię lekkie." - Ewangelia apostoła Mateusza 11:28-30 Uwspółcześniona Biblia Gdańska
"Owocem zaś Ducha jest miłość, radość, pokój, cierpliwość, życzliwość, dobroć, wiara; (23) Łagodność, powściągliwość. Przeciwko takim nie ma prawa." - List apostoła Pawła do Galacjan 5:22-23 UBG
"Czy nie wiecie, że niesprawiedliwi nie odziedziczą królestwa Bożego? Nie łudźcie się: ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani zniewieściali, ani mężczyźni współżyjący ze sobą; (10) Ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani złorzeczący, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. (11) A takimi niektórzy z was byli. Lecz zostaliście obmyci, lecz zostaliście uświęceni, lecz zostaliście usprawiedliwieni w imię Pana Jezusa i przez Ducha naszego Boga." - 1 List apostoła Pawła do Koryntian 6:9-11 UBG