Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Całkowity brak ochoty na seks

Dział dla rozmów o naszej seksualności i ewentualnych problemach.
Nosalia
Zarejestrowany Użytkownik

20 maja 2024, o 13:15

Powinnaś być zadowolona. W porownaniu ze stimeą czy asequrellą libido therapy jest naprawde ok. Jeszcze jakbyś chciała wypóbować sobie inne to niezłe są tabletki Viamea. Jest to coś w rodzaju viagry dla kobiet. Rzecz jasna trochę inne składniki, ale działanie ok.
zelie

9 grudnia 2024, o 07:23

Brak ochoty na seks może mieć wiele przyczyn, w tym problemy emocjonalne, stres, zmęczenie, niezdrowy styl życia, choroby, problemy hormonalne czy efekty leków. Oto kilka ogólnych wskazówek, które mogą pomóc w zwiększeniu ochoty na seks:
Upewnij się, że masz zdrowy styl życia, w tym regularną aktywność fizyczną, zdrowe odżywianie i sen. Dobrze jest też zastanowić się nad suplementem diety https://loremvit.pl/produkt/libido-zmysly-i-sila/ Dobrze na libido wpływa Loremvit.
Spróbuj zmniejszyć poziom stresu, np. poprzez relaksację, medytację, joga lub terapię.
Spróbuj zmienić swoje myślenie o seksie i zwiększyć swoją świadomość ciała, np. poprzez samodzielną eksplorację lub rozmowę z partnerem na temat swoich potrzeb i preferencji.
Jeśli przyjmujesz leki, zapytaj swojego lekarza o ich wpływ na libido.
Arialla
Nowy Użytkownik

9 kwietnia 2025, o 11:03

Powodów braku ochoty na seks jest wiele, bardzo wiele z nich ma związek z rutyną. Sama również nie odczuwam w związku takiej ochoty na seks jak odczuwałam wczesniej. Mam dosc spory staż związku W małżeństwie zaledwie 3 lata ale 10 lat ze soba. No i mam wrażenie, że im sama bardziej nie mam ochoty na seks to i jemu sie nie chce.... Ehh, zaczynamy zachowywać się jak stare dziadki. Seks ostatnio co dwa miesiące.
Heranma

14 kwietnia 2025, o 11:52

W jakim wieku jesteście?
sebastian86

17 kwietnia 2025, o 07:45

u mnie tez brak ochoty na seks , masturbacje itp. , nawet nie fantazjuje...
Mistrz 2021 (L)
Arialla
Nowy Użytkownik

22 kwietnia 2025, o 13:02

Mąż ma 34 lata, ja 31 lat.
Heranma

23 kwietnia 2025, o 10:55

To niewiele, może jest to jedynie chwilowy przestój? Co zdarza się w praktycznie każdym związku. Trudno jest utrzymać nieustannie ochotę na seks. Poza tym organizm do braku seksu się przyzwyczaja. Jeśli uprawiacie seks rzadko to nic dziwnego, ze Wam się nie chce. Przy częstym uprawianiu seks następuje rozbudzneie oraz organizm przyzwyczaja się do dobrego. Seks rozwija związek jak również dobrze wpływa na stan psychiczny człowieka bo podczas uprawiania seksu wydzielaja się endorfiny. Polecam wyluzowanie się, czy nie macie przypadkiem zbyt wiele stresu na co dzień? Stres moze generować brak ochoty na seks bo człowiek przenosi niepowodzenia z życia zawodowego na zycie prywatne. No i dobrze jeset wprowadzić różnego rodzaju urozmaicenia. Polecam zabawki takie jak wibrator czy przebieranki. Możecie wprowadzić afrodyzjaki. Naturalnym afrodyzjakiem jest na przykłąd seler, chociaż ze swojej strony polecam na przykłąd Sex elixir for couple.
Arialla
Nowy Użytkownik

24 kwietnia 2025, o 13:38

Niczego jeszcze takiego nie próbowaliśmy. Jednak czy takie srodki to nie jest efekt placebo?
Heranma

24 kwietnia 2025, o 14:52

Mieliśmy takie obawy na początku, zastanawialiśmy się czy jest to placebo czy nie. Jednak potem postanowiliśmy przetestować i moim zdaniem tak nie jest. Nie stosujemy go na co dzień bo niekiedy nie ma takiej konieczności ( na tygodniu preferujemy raczej szybkie numerki), Jednak na weekend kiedy mamy trochę więcej czasu dla siebei to.... czemu nie?
ODPOWIEDZ