Hej,
Jestem Ewa i mam 19 lat. Od prawie roku mam zdiagnozowane OCD. I wydaje mi się że powinno być to ROCD (z tego co wyczytałam w materiałach internetowych).
Moim problemem jest ciągłe rozmyślanie: ,,Czy mój chłopak mnie kocha?" , ,,Czy ja go kocham?". Oczywscie w między czasie przewija się także chęć ciągłej uwagi co bardzo irytuje mojego partnera. Jesteśmy w klasie maturalnej i mamy dużo pracy, więc niestety nie możemy poświęcić sobie za dużo czasu.
Ale ostatnio moje ROCD stało się koszmarem. Ciągle mam w glowie mysli typu: nie interesuje mnie co on mówi, jest nieprzystojny, kłamiesz jak mówisz ze go kochasz. Nie wiem juz co robic. Ten związek jest dla mnie wyjątkowo ważny - moj chłopak zawsze mnie wspierał i nie chce aby coś się między nami popsuło!
W domu przez cały czas patrze na nasze zdjęcia, czytam wiadomości- Ale ten głos w glowie i tak wie swoje.
Czy ktoś ma jakieś sposoby radzenia sobie z takimi myślami? Dodam że od października jestem na lekach - niestety nie przynoszą one rezultatu takiego jaki bym chciała.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
kiedy rocd nie daje żyć...pomocy!
-
- Administrator
Zapoznaj się z materiałami na forum:
historią Marcina koniec-nerwica-natr-ctw-lowych-odburzony-t15202.html Wilczka: post213304.html#p213304
Ale przede wszystkim poznac trzeba zaburzenie:
reakcja-walcz-uciekaj-czyli-nerwica-atak-t3411.html
mechanizm-kowy-charakterystyka-t5227.html
etap-prolog-istota-t4245.html
etap-kowe-t4330.html
ocena-leczenie-rocd-podej-cie-modu-owe- ... t9017.html
ocena-leczenie-rocd-podej-cie-modu-owe- ... t9049.html
rocd-czyli-natr-ctwa-dot-zwi-zkow-artyku-t8980.html
zanik-uczu-strata-emocji-czy-jego-kocham-t6421.html
wiedzie-rocd-nie-prostu-nieudany-zwi-zek-t11534.html
historią Marcina koniec-nerwica-natr-ctw-lowych-odburzony-t15202.html Wilczka: post213304.html#p213304
Ale przede wszystkim poznac trzeba zaburzenie:
reakcja-walcz-uciekaj-czyli-nerwica-atak-t3411.html
mechanizm-kowy-charakterystyka-t5227.html
etap-prolog-istota-t4245.html
etap-kowe-t4330.html
ocena-leczenie-rocd-podej-cie-modu-owe- ... t9017.html
ocena-leczenie-rocd-podej-cie-modu-owe- ... t9049.html
rocd-czyli-natr-ctwa-dot-zwi-zkow-artyku-t8980.html
zanik-uczu-strata-emocji-czy-jego-kocham-t6421.html
wiedzie-rocd-nie-prostu-nieudany-zwi-zek-t11534.html
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)