Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
jedno malutkie pytanko
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Słuchajcie mam pytankoo,czy mieliscie kiedys takie cos,ze cos wydawalo wam sie dziwne a potem dostawaliscie lęków?ja np. Mam takie cos widze jakas babke jest inaczej ubrana niz inni i se pomysle 'jakie dziwne' i zaraz atak leku
teraz jak to pisze to zdaje sobie sprawe jakie to jest niedorzeczne... Pozbylam sie jjuz polowy nerwicy ale jeszcze reszta takich objawow zostala... A i jeszcze pytanko czy kiedykolwiek mama badz tata wydawali wam sie obcy? Dzieki wszystkim za odpowiedz jakby co pozdrowka!

-
- Administrator
Tak, rodzice mogą wydawac się obcy, to jest tak zwane u nas odcięcie emocjonalne na bazie stanu lekowego/nerwicy.
Można mieć poczucie wtedy obcości, dziwności, inności.
A, że obawiasz się tego a byc może nawet czai ci się lek, ze cos złego się z toba przez to dzieje (np. wariujesz?) to jak odczuwasz taką obcość, lub zdziwienie to automatycznie odczuwasz tez lęk, ze strachu.
Można mieć poczucie wtedy obcości, dziwności, inności.
A, że obawiasz się tego a byc może nawet czai ci się lek, ze cos złego się z toba przez to dzieje (np. wariujesz?) to jak odczuwasz taką obcość, lub zdziwienie to automatycznie odczuwasz tez lęk, ze strachu.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
Ale juz ci to przeszlo tak?dzieki za odpowiedz tobie i victorowi rowniez,czasami wieczorem sobie tak mysle 'jakie ja mam glupie mysli,jak ja moge sie ich bac' i wtedy 4-5 dni spokoju i znowu tydzien to samo,ale nie poddaje sie!
-
Też to miałam/miewam to mój najdziwniejszy objaw lekowy.
Zaznaczam lękowy bo zauważyłam że mój umysł generuje takie analizy jak jestem w stanie lękowym ogólnie.
Także nawet nie podciągam tego pod nerwice, po prostu lęk.
I tak np. potrafiłam poczuć lęk na widok temperówki bo wydawała mi się dziwna:)
O wyglądzie innych nie wspomnę;)
Zaznaczam lękowy bo zauważyłam że mój umysł generuje takie analizy jak jestem w stanie lękowym ogólnie.
Także nawet nie podciągam tego pod nerwice, po prostu lęk.
I tak np. potrafiłam poczuć lęk na widok temperówki bo wydawała mi się dziwna:)
O wyglądzie innych nie wspomnę;)
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Też tak miałem natisss. I z rodzicami i z dziwnymi jazdami, nie martw się, to MIJA 

- Annette
Mam podobnie, najbardziej lękowo reaguję na osoby, które np. dziwnie się zachowują, zasłabną czy wymiotują. Utożsamiam się z nimi, wydaje mi się, że to ja mdleję czy wymiotuję i atak lękowy gotowy
Ale... DAMY RADĘ! i tylko takie "ale" jest dopuszczalne

U mnie tak samo, wieczór i noc bez lęków - nie chce mi się czasem iść spać, bo chcę nadrobić stracony dzień... Sen spokojny i nawet jak się obudzę w nocy, czuję spokój i zaraz zasypiam, natomiast rano parę sekund po przebudzeniu dostaję myślowym obuchem w głowęnatisss pisze: Najsmieszniejszs jest to ze w nocy spie normalnie i wieczorem nie mam zadnych lekow ☺

Ale... DAMY RADĘ! i tylko takie "ale" jest dopuszczalne

-
No trudno bedziemy mieli nauczke na przyszlosc zeby sie wszystkim tak nie przejmowac
weszlo i wyjdzie :-D
-- 18 marca 2015, o 21:40 --
Ale sluchajcie jest progress- kilka dni czuje sie dosyc dobrze,nawet wtedy mysle ze jak ja moglam sobie to wszystko wmowic
glowa do gory co nie 
-- 18 marca 2015, o 21:43 --
A wszystko przez jeden glupi serial-kojarzycie 'kobiety ktore niosly smierc'? Od tego sie wszystko zaczelo,balam sie ze kogos zabije szczegolnie mame czy tate siedzialam w tym z trzy miechy ale potem uswiadomilam sobie ze te mysli sa tak bezsensowne ze az smieszne...i wiecie co?to mi przeszlo,dlatego tak wazne jest miec za przeproszeniem w dupie te mysli bo one tylko niszcza nasze zajebisteee zycie ktore jest nam tylko raz dane!;)

-- 18 marca 2015, o 21:40 --
Ale sluchajcie jest progress- kilka dni czuje sie dosyc dobrze,nawet wtedy mysle ze jak ja moglam sobie to wszystko wmowic

-- 18 marca 2015, o 21:43 --
A wszystko przez jeden glupi serial-kojarzycie 'kobiety ktore niosly smierc'? Od tego sie wszystko zaczelo,balam sie ze kogos zabije szczegolnie mame czy tate siedzialam w tym z trzy miechy ale potem uswiadomilam sobie ze te mysli sa tak bezsensowne ze az smieszne...i wiecie co?to mi przeszlo,dlatego tak wazne jest miec za przeproszeniem w dupie te mysli bo one tylko niszcza nasze zajebisteee zycie ktore jest nam tylko raz dane!;)
-
No masz racje,bo w sumie takiego typu programy to na moje troszke bezsens przesycone nienawiscia itd
-- 18 marca 2015, o 22:10 --
Najsmieszniejsze jest to ze jak przechodzi to sobie czlowiek wkreca ze jest to awykonalne i ze moze wrocic tez tak macie?
-- 18 marca 2015, o 22:10 --
Najsmieszniejsze jest to ze jak przechodzi to sobie czlowiek wkreca ze jest to awykonalne i ze moze wrocic tez tak macie?
-
Ja sobie bardzo dawkuje teraz co oglądam, ograniczam sie do comedy central, i serialu.
Czasem wiadomosci ale to jak mam dobry humor i wiem że nie będę sie wczuwać w to co mówią;)
Poza tym mam sporą kolekcje książek dla dzieci i też raczej do tej lektury sie ograniczam.
Horrory, sensacyjne i dramaty omijam szerokim łukiem, po co mi to;)
Czasem wiadomosci ale to jak mam dobry humor i wiem że nie będę sie wczuwać w to co mówią;)
Poza tym mam sporą kolekcje książek dla dzieci i też raczej do tej lektury sie ograniczam.
Horrory, sensacyjne i dramaty omijam szerokim łukiem, po co mi to;)
-
No ja az tak nie mam moge juz bez problemu horrory ogladac
-- 22 marca 2015, o 15:53 --
A no i mam jeszcze jedno pytanko;-)otoz chodzi o to ze boje sie ze w koncu bede miala taka nerwice ze przerodzi sie ona w depresje.i ze bede miala mysli samobojcze.tych mysli najbardziej sie boje.ze bede w stanie zrobic sobie cos.wywoluje u siebie takie mysli a potem sie ich boje.czy to normalne czy serio moge se cos zrobic?
-- 22 marca 2015, o 15:53 --
A no i mam jeszcze jedno pytanko;-)otoz chodzi o to ze boje sie ze w koncu bede miala taka nerwice ze przerodzi sie ona w depresje.i ze bede miala mysli samobojcze.tych mysli najbardziej sie boje.ze bede w stanie zrobic sobie cos.wywoluje u siebie takie mysli a potem sie ich boje.czy to normalne czy serio moge se cos zrobic?