Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Japierd***....

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DukeNukem
Zarejestrowany Użytkownik

10 grudnia 2016, o 23:46

Jaramy się trawka z chłopakami od jakisch 3 lat. Jest nas 4, grupka ziomów lubimy posłuchać rapsow i poczillowac. Dziś kolega powiedział ze jak zapalił sobie ostatnio to miał wrażenie ze z za jego głowy mówi szatan... mówił mi ze słyszał jak ktoś do niego mówi, kiedy chciał iść spać ten głos nie pozwalał mu tego i kazał mu wstać i mowil ze przez godzine sie z tym zmagal dopoki mu sie "faza nie ogarnela" japiernicze sytuacja jest chora bo najpierw ja dostaje zaburzeń lękowych a potem dowiaduje się takich rzeczy od koleszki. Jeśli tak działa trawka(nie ukrywam, pale czesto od jakisch 3 lat a nerwica zaczęła się u mnie po spaleniu 5g w 2 dni [solo - W WAKACJE]zdarza mi się zapalić przy browarze na weekendzie) od dziś nie ruszam... boje się o ziomka bardziej niż o siebie. Nic nie sciemniam sam nie mogę uwieżyć w taki zbieg okoliczności. Starałem się go uspokoić i powiedzieć ze to głos wewnętrzny ale on powiedział ze bardzo się przestraszył i ze "nie wiem co przeżywał". Ja tak nie miałem nigdy. Dziwna sytuacja wyszła, z jednej strony mnie uspokaja ze moje problemy nerwicowe to pestka a z drugiej niepokoi bo koleszka podobny do mnie.
Awatar użytkownika
Kretu
Odburzony Wolontariusz Forum

11 grudnia 2016, o 00:11

Od dawna powtarzam że trawa nie jest zdrowa i wyciąga choroby psychiczne. Jesteś pewny że kolega nie zarzuca na łeb innych dragów? jakieś dopalacze?
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
Awatar użytkownika
DukeNukem

11 grudnia 2016, o 00:28

Nie ma opcji, pali często ja chodzę do innej szkoły wiec pale mniej,i czasami, baka kupowana u koleszki farmera
Awatar użytkownika
Kretu

11 grudnia 2016, o 00:31

No to ciężko :) miałem kolegę który przez zioło dostał psychozy, w sumie dwóch. Niestety narkotyki powodują przyspieszenie powstania choroby psychicznej lub ją uaktywniają.
Awatar użytkownika
DukeNukem

11 grudnia 2016, o 00:34

Bać się o siebie ?
Awatar użytkownika
Kretu

11 grudnia 2016, o 00:36

Przestań jarać trawę. I będzie dobrze - nawet gdyby wystąpiła u niego psychoza i stan się utrzymywał (czyli nie był by to bad trip) jest duża szansa że po odstawieniu narkotyków choroba psychiczna ustąpi po 2-3 miesiącach (nawet bez leczenia) ale leczenie jest konieczne żeby czegoś nie odwinął. A Ty przestań sobie wmawiać przyjacielu największą brednie ostatnich lat o nieszkodliwości marihuany.
Awatar użytkownika
DukeNukem

11 grudnia 2016, o 21:39

Dobra, odstawiam forum i zioło. W razie potrzeby wrócę z wątkami.

-- 11 grudnia 2016, o 22:38 --
Kretu pisze:Przestań jarać trawę. I będzie dobrze - nawet gdyby wystąpiła u niego psychoza i stan się utrzymywał (czyli nie był by to bad trip) jest duża szansa że po odstawieniu narkotyków choroba psychiczna ustąpi po 2-3 miesiącach (nawet bez leczenia) ale leczenie jest konieczne żeby czegoś nie odwinął. A Ty przestań sobie wmawiać przyjacielu największą brednie ostatnich lat o nieszkodliwości marihuany.
Zacytuję bo chce żebyś jak najszybciej odpisał. Męczy mnie ta sprawa i czasami sobie rozkminiam o tym jak to moj ziomek na haju słyszał głos, no i jak zaczynam o tym myśleć to zaczynam się zastanawiać czy ja nie słyszę i np czytalem gdzies ze można słyszeć głos który wymawia twoie imię to wchodzi mi taki natręt ze tak jak by moje ego no nie wiem jak to nazwać robi mi na złość ii usiłuje wykrzyczeć moje imię. Nie słyszę tego jako dźwięku, czy głosu ale jak by głosna myśl. To takie natręty? Dodam że takie coś przychodzi do mnie jak mi się przypomni o tych głosach i brzmi to mniej więcej jak głos wewnętrzny coś jak podczas czytania książki.
Awatar użytkownika
munka

11 grudnia 2016, o 22:30

naroktyki mogą wywoływac psychozę, jeśli ktos ma uwarunkowania do tego. Mam kolegę, ktory po dopalaczach zaczął słyszeć głosy.
Awatar użytkownika
DukeNukem

11 grudnia 2016, o 23:06

Owszem, ale jam wygląda to słyszenie głosów ! To jest coś takiego jak by ktoś do ciebie mówił ? Tak jak rozmowa ?
Awatar użytkownika
Kretu

12 grudnia 2016, o 10:03

Mniej więcej. Przeważnie chorzy słyszą jakieś komentarze na ich temat, polecenia.
Awatar użytkownika
DukeNukem

15 grudnia 2016, o 22:17

Kretu pisze:Mniej więcej. Przeważnie chorzy słyszą jakieś komentarze na ich temat, polecenia.
Męczy mnie ta sprawa i czasami sobie rozkminiam o tym jak to moj ziomek na haju słyszał głos, no i jak zaczynam o tym myśleć to zaczynam się zastanawiać czy ja nie słyszę i np czytalem gdzies ze można słyszeć głos który wymawia twoie imię to wchodzi mi taki natręt ze tak jak by moje ego no nie wiem jak to nazwać robi mi na złość ii usiłuje wykrzyczeć moje imię. Nie słyszę tego jako dźwięku, czy głosu ale jak by głosna myśl. To takie natręty? Dodam że takie coś przychodzi do mnie jak mi się przypomni o tych głosach i brzmi to mniej więcej jak głos wewnętrzny coś jak podczas czytania książki. Co ty na to ?
Victor
Administrator

18 grudnia 2016, o 18:23

Przestań kombinować, albo się ma głosy albo nie. Nie jaraj syfu i bierz się za zaburzenie nerwicowe.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ