Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Jaka psychoterapia
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam mam dylemat znam moje przyczyny nerwicy (marihuana była wyzwalaczem) i chce udac. Się na psychoterapię jako uzupełnienie farmakoterapii i moje pytanie jaką wybrać psychodynamiczną czy poznawczo bahewioralną ? Dodam że w miarę się organem panika minęła i w miarę normalnie funkcjonuję.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Mahut, nie wiem, czy to co było wyzwalaczem nerwicy ma znaczenie dla nurtu terapii, ale zdecydowanie nie polecam psychoanalizy. Jako terapia dla rozwoju może I fajna, ale do leczenia zaburzeń, rozumienia mechanizmów lękowych słabo sobie radzi. Byłam już na czterech terapiach I ze swej perspektywy najbardziej polecam behawioralną 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
- Administrator
Tak naprawdę aby dobrac psychoterapię trzeba się czasem zanurzyć w swoją historię, przyczyny, czynniki występujące przed itp. Bo czasem dobrze popracować nad swoimi emocjami, mówieniem o sobie itp. a to nie zawsze jest dostępne na terapiach indywidualnie ogólnie. Choć to zależy od terapeuty. Nie istnieją tylko 2 nurty ;p
Ja równiez polecam mimo wszystko behawioralną, poznawczą, szczególnie, że na początkach zaburzeń może być zwykle potrzebna
Ja równiez polecam mimo wszystko behawioralną, poznawczą, szczególnie, że na początkach zaburzeń może być zwykle potrzebna

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)