Podobny wiek tutajwhyisthat pisze: ↑6 stycznia 2019, o 21:45Tak. Dokładnie. Ja jestem gejem . Mam 30 lat A wiedziałem to od nie wiem 12 r.z . To nie jest coś co się nie wie i co trzeba analizować. Ja to wiedziałem tak jak to że teraz jest ciemno na dworze.Gafa pisze: ↑6 stycznia 2019, o 21:29Dlaczego nie jesteś pewien. Bo może bazaujesz na swoich emocjach a nie logice. Pytasz siebie czy jestem gejem i odpowiedzi poszukujesz w uczuciach a to błąd. Czekasz aż poczujesz pewność. A ta nie przyjdzie bo to natręt. Emocje uczucia nas oszukują. Nie wierz im. Odpowiedzi piszukuj w logice i jej się trzymaj.

Wiesz, ten homoseksualizm to jest tylko przykład jeden z wielu. Przez chwilę się tego bałem, potem mi przeszło.
Pewnie nie powinienem tego opisywać, ale każdy ma problemy więc napisze i ja to: To raczej bardziej chodzi o samo zastanawianie się jaki ja jestem i kim jestem ogólnie.
Np. ostatnio zastanawiałem się jak to jest że partnerki pociągają mnie tylko jak są obce. Po kilku seksach nie mam ochoty na seks z daną partnerką. Albo jak to jest że nie do końca do mnie dociera że kobieta ze mną uprawia seks bo ją pociągam. Racjonalnie wiem żę się jej podobam, ale wewnątrz nie czuję że ona napalona jest naprawdę na mnie i na moje ciało. Jakby nie wierzę w to że jestem mężczyzną. Albo jak to jest że biust i np. seks z biustem mnie bardziej podnieca, a sama penetracja wzbudza we mnie lęk (może np. dlatego że szybko dochodzę a może coś innego). I od tych myśli zacząłem rozkminiać, analizować jakie to jest odczucie w trakcie seksu, jakie jest uczucie gdy już nie mam ochoty na seks z daną partnerką itd. czy czasem nie kojarzy mi się to z ciałem matki i w ten sposób doszedłem do myśli kazirodczych. Albo doszedłem do tego że może w głębi jestem kobietą. Jeśli doszedłem do takich myśli to zacząłem się zastanawiać jak odróżnić co jest prawdą o mnie a co jest myślą lękową.