Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
-
pudzianoska
- Dyżurny na forum Odważny VIP
20 sierpnia 2018, o 16:16
Może zajrzyj tutaj
http://www.kobiety.med.pl/cnol/images/c ... iersia.pdf 
W szczególności powinna Cię zainteresować tabela 9

Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.
https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
-
agnefka28
- Zarejestrowany Użytkownik
20 sierpnia 2018, o 16:37
Dzięki, ale bardziej chodziło mi o nazwy konkretnych suplementów:) Chyba muszę iść na badanie krwi, sprawdzić przede wszystkim czy to nie anemia( podczas ciąży miałam spadek czerwonych krwinek). Przy okazji zrobię badania na tarczyce.
-
Iwona29
23 sierpnia 2018, o 17:08
Heja.
Czy ktoś wie jak się czuje Ritka po porodzie?Ma ktoś z nią kontakt?
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz

Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"

✌
-
Luna90
18 września 2018, o 18:59
rit pisze: ↑13 sierpnia 2018, o 20:32
Ja za 3 dni rodzę i nerwa bardzo mi wróciła/nasiliła się pod koniec ciąży właśnie przez problemy zdrowotne, które wyszły w ciazy. Miewam mocne kryzysy i myśli podobne do Twoich, z tym, ze ja dziecka mieć nie chciałam nigdy. I mam do tego wszystkiego wyrzuty sumienia, ze mąż się cieszy a ja nie

Ale nie pozostaje nic innego jak to olewać, starać się relaksować.. i podejśc zadaniowo jeśli jakaś za daleka perspektywa nas przeraża
Udało Ci się przetrwać ciążę bez leków?
-
betii
18 września 2018, o 20:02
Luna90 pisze: ↑18 września 2018, o 18:59
Ja za 3 dni rodzę i nerwa bardzo mi wróciła/nasiliła się pod koniec ciąży właśnie przez problemy zdrowotne, które wyszły w ciazy. Miewam mocne kryzysy i myśli podobne do Twoich, z tym, ze ja dziecka mieć nie chciałam nigdy. I mam do tego wszystkiego wyrzuty sumienia, ze mąż się cieszy a ja nie

Ale nie pozostaje nic innego jak to olewać, starać się relaksować.. i podejśc zadaniowo jeśli jakaś za daleka perspektywa nas przeraża
Udało Ci się przetrwać ciążę bez
Luna a Ty może jesteś w ciąży?Bo ja tak a nie ma tu ostatnio jakoś nikogo w ciąży z kim by można pogadać.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
Luna90
18 września 2018, o 20:38
betii pisze: ↑18 września 2018, o 20:02

Luna a Ty może jesteś w ciąży?Bo ja tak a nie ma tu ostatnio jakoś nikogo w ciąży z kim by można pogadać.
Nie jestem w ciąży ale bardzo bym chciała...Dlatego też odstawiłam paroksetyne w maju, ale niestety lęki wróciły w tym miesiącu. Byłam u psychiatry i kazała wrócić do tabletek. Przepisała mi Zoloft z informacją, że oczywiście najlepiej w ciąży nie brać leków ale ten jest jednym z najbezpieczniejszych. A jak u Ciebie to wygląda?
-
Nelkalenka
18 września 2018, o 21:57
Hej ,czy w ciazy mozna brac jakiekolwiek leki przeciwdepresyjne czy neuroleptyki?
-
betii
18 września 2018, o 22:17
Luna90 pisze: ↑18 września 2018, o 20:38
Nie jestem w ciąży ale bardzo bym chciała...Dlatego też odstawiłam paroksetyne w maju, ale niestety lęki wróciły w tym miesiącu. Byłam u psychiatry i kazała wrócić do tabletek. Przepisała mi Zoloft z informacją, że oczywiście najlepiej w ciąży nie brać leków ale ten jest jednym z najbezpieczniejszych. A jak u Ciebie to wygląda?
Hej ja właśnie skończyłam 1 trymestr.Leki odstawiłam 4 lata temu całkowicie.Na początku było bardzo trudno bo nerwica wracała Ale się zaparlam i orzetrwalam to i było coraz lepiej.od 4
Lat nie biorę żadnych tabletek.W ciąży oczywiście też.Nie jest najgorzej choć bywają trudniejsze dni.Bardxiej nachodzą mnie myśl i ze coś się stanie,Ze nie przeżyje ciąży,porodu Ale staram się to odrabiać od siebie i byle do przodu.
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
Moncsi07
18 września 2018, o 22:27
Hej. Ja jestem obecnie w 20 tyg. I dziś mam słabszy dzien. Sama już nie wiem czy to ciąża czy to nerwica. Jest mi po prostu zle

A miałam wczoraj przeblysk że jest ok dziś też w miarę ok. I nagle takie samopoczucie
-
betii
18 września 2018, o 23:21
Moncsi07 pisze: ↑18 września 2018, o 22:27
Hej. Ja jestem obecnie w 20 tyg. I dziś mam słabszy dzien. Sama już nie wiem czy to ciąża czy to nerwica. Jest mi po prostu zle

A miałam wczoraj przeblysk że jest ok dziś też w miarę ok. I nagle takie samopoczucie
Ja jestem w 12.Niby ok ale zdarzają się dni gorsze.Caly czas się zastanawiam a co jeśli itd.Wydaje mi się że nie mogę się do końca rozluźnić i cieszy ż ciąży tak jak bym chciała.Do tego początek u mnie to ogromne mdłości.czulam się tragicznie i do tego osłabiona.teraz trochę lepiej ale codziennie towarzyszy mi lekko stres.Nia umiem się do końca pozbyć myśl z tylu głowy tzw. Czarnych scenariuszy.
-
Moncsi07
18 września 2018, o 23:25
Ja mam to samo. Nie mogę się cieszyć tą ciąża. A tak długo na nią czekałam. Nie czuje radości jakiejś mega wielkiej. I dzień w dzien leki i nerwy. Najbardziej nie lubię tego że się nie czuje sobą.

-
Iwona29
19 września 2018, o 07:46
Nelkalenka pisze: ↑18 września 2018, o 21:57
Hej ,czy w ciazy mozna brac jakiekolwiek leki przeciwdepresyjne czy neuroleptyki?
Z tym bywa różnie.Moja ginekolog mówiła mi że mogę brać i żebym się nie zastanawiała nad ciążą....bo są leki nowej generacji co nie szkodzą.Zaś moja psychiatra mówiła mi jak byłam ostatni raz u niej że ona absolutnie leków mi nie przepisze....
Słyszałam że Zoloft jest bezpiecznym lekiem w ciąży że brać go można od 2 czy 3 miesiąca do do 8go.
Jakbym mogła brać to już bym dawno miała dziecko bo lepiej bym to przetrwała.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz

Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"

✌
-
Luna90
19 września 2018, o 07:53
betii pisze: ↑18 września 2018, o 22:17
Luna90 pisze: ↑18 września 2018, o 20:38
Hej ja właśnie skończyłam 1 trymestr.Leki odstawiłam 4 lata temu całkowicie.Na początku było bardzo trudno bo nerwica wracała Ale się zaparlam i orzetrwalam to i było coraz lepiej.od 4
Lat nie biorę żadnych tabletek.W ciąży oczywiście też.Nie jest najgorzej choć bywają trudniejsze dni.Bardxiej nachodzą mnie myśl i ze coś się stanie,Ze nie przeżyje ciąży,porodu Ale staram się to odrabiać od siebie i byle do przodu.
To gratuluje! Świetnie sobie radzisz. Zostaniesz mamą więc to normalne że nachodzą Cię różne myśli. Wierzę że wszystko będzie dobrze. Uwierz bardzo chciałabym też móc odstawić i myśleć o ciąży. Trzymaj się :*
-
rit
23 września 2018, o 20:04

Tak, udało mi się

szczerze mówiąc to na początku ciąży bardzo mi zelżała nerwica. A te 9 miesięcy strasznie szybko mija, od usg do usg i już 9 miesiąc.

„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
-
Nelkalenka
23 września 2018, o 20:27
rit pisze: ↑23 września 2018, o 20:04

Tak, udało mi się

szczerze mówiąc to na początku ciąży bardzo mi zelżała nerwica. A te 9 miesięcy strasznie szybko mija, od usg do usg i już 9 miesiąc.
Rit bralas jakies leki w ciazy?