Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
fizyczne objawy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Z jednej strony mnie to uspokajało jak szukałem chorób i nie było tam moich objawów. Z drugiej wtedy cały czas myśli się o dolegliwościach. Mówię sobie, że przecież lekarze wiedzą co robią i ja nie byłem raz czy dwa razy u lekarza tylko pełno razy. Porobiłem wszystkie badania chyba możliwe i wszystko wyszło w najlepszym porządku. Nie ma tam nic a nic. Lekarze mówią, że jestem zdrowy. Po tym wszystkim mi ulżyło trochę ale ten codzienny ucisk, który powoduje lęk i lęk który utrzymuje ucisk nie pozwala mi o tym zapomnieć...
-
Poczytaj to co Victor pisal: Moja historia plus odurzanie. Ja na poczatku myślałam a raczej wmowilam sobie, ze to ciaza
Nerwica to silne emocje powodujące lęk. Jak juz pisałam ja przez niejedzenie, bo miałam zacisk i wymioty, które prawdopodobnie byly ujściem mojego napięcia bylam w szpitalu, bo się niby odwodnilam. Tu chodzi o to żebyś sie bal, żebyś sie skupial na dolegliwościach. Nerwica odwraca uwagę od tego co nas naprawde dręczy lub z powodu zmęczenia lub przeciążenia umysłu. Powoli staraj sie odracac uwagę od objawów. NP odejmowaniem od 200-7. Sa różne sytuacje podczas których nie myślimy o objawach no gdy sie czymś zajmiemy. Ty jesteś na poczatku i to normalne ze sie upewniasz. Moze psychoterapia?
Nigdy nie pozbędziemy się tego o czym nie mówimy.
Just because it burns, doesn't mean you're gonna die

-
To co napisałeś na końcu to ta pętla strachu czy jak to tam nazywaja. Objaw powoduje lęk, ten objawy i tak w kolko.

-
Mam nadzieję, że dam rady bez terapii. Ostatnio krucho z kasą u mnie, bo przez te perypetie zaniedbałem pracę też.
-
Ale ja chodzę na NFZ. Sprawdź moze u Ciebie jest poradnia przy psychiatrze. U mnie przy szpitalu jest psychiatra i AA i właśnie terapeuci. Wiem, ze w niektórych miastach z tym ciężko, bo w sąsiednim nie ma. Sprawdzić w necie zawsze mozesz

- Celine Marie
Jasne,ja mam lęk wolnopłynący,napięcie non stop przez co objawy non stop.U mnie jest tragicznie niestety znowu ostatnio,nadal w takich ciężkich dniach wmawiam sobie,że to nerwica,depresja,dd ale coś jeszcze,zawsze jest "ale",bo człowiek tak strasznie cierpi,że ma wątpliwościNerwyzestali pisze: ↑21 czerwca 2018, o 13:47Czy to na pewno jest możliwe, że codziennie odczuwam objawy nerwicy? Codziennie lęk, prawie cały czas ucisk w klatce, co jakiś czas w ciągu dnia gul w gardle, kaszel.
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
A jakie objawy fizyczne masz non stop jeśli wolno spytać.Celine Marie pisze: ↑21 czerwca 2018, o 16:57Jasne,ja mam lęk wolnopłynący,napięcie non stop przez co objawy non stop.U mnie jest tragicznie niestety znowu ostatnio,nadal w takich ciężkich dniach wmawiam sobie,że to nerwica,depresja,dd ale coś jeszcze,zawsze jest "ale",bo człowiek tak strasznie cierpi,że ma wątpliwościNerwyzestali pisze: ↑21 czerwca 2018, o 13:47Czy to na pewno jest możliwe, że codziennie odczuwam objawy nerwicy? Codziennie lęk, prawie cały czas ucisk w klatce, co jakiś czas w ciągu dnia gul w gardle, kaszel.
- Celine Marie
Otumanienie,zamroczenie,senność,ucisk głowy ,ból i napięcie mięśni,dd,natręty myślowe itd.Nerwyzestali pisze: ↑22 czerwca 2018, o 07:11A jakie objawy fizyczne masz non stop jeśli wolno spytać.Celine Marie pisze: ↑21 czerwca 2018, o 16:57Jasne,ja mam lęk wolnopłynący,napięcie non stop przez co objawy non stop.U mnie jest tragicznie niestety znowu ostatnio,nadal w takich ciężkich dniach wmawiam sobie,że to nerwica,depresja,dd ale coś jeszcze,zawsze jest "ale",bo człowiek tak strasznie cierpi,że ma wątpliwościNerwyzestali pisze: ↑21 czerwca 2018, o 13:47Czy to na pewno jest możliwe, że codziennie odczuwam objawy nerwicy? Codziennie lęk, prawie cały czas ucisk w klatce, co jakiś czas w ciągu dnia gul w gardle, kaszel.
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Laurka2018
A może toczeń?
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
Zaraz po przebudzeniu jak mam jeszcze zamknięte oczy to pojawia sie napięcie i uczucie jak bym był podłączony pod lekki prąd.Czasami mam też uczucie napięcia jednej strony twarzy i oka.Otumanienie też często mam .Ciężko mi sie czasami myśli ,problemy z koncentracją i często zapominam.