Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dziwny objaw

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
MiłyCzłowiek
Zarejestrowany Użytkownik

4 listopada 2015, o 13:24

Mam dziwny stan który powoduje u mnie lęk i nie wiem co to jest.
Od jakiegoś czasu mam tak że jak coś nowego robię mam jakby deja vu lub "jasnowidzenie" że kiedyś to robiłem ale nie pamiętam tego.
Nagle w trakcie tego pojawiają sie negatywne myśli że jeśli to zrobię co było w tej "wizji" deja vu stanie sie coś strasznego.
Czy to jest jeden z objawów nerwicy?.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

4 listopada 2015, o 13:27

Tak to tez moze byc objaw nerwicy ale dokladnie tu chodzi o to jak ty podchodzisz do tego stanu . Deja vu maja i ludzie bez nerwic tylko obi nie widza w tym niczego strasznego ty natomiast zwykly objaw tak naprawde odrazu odbierasz jak cos co zagraza twojemu zyciu .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Victor
Administrator

4 listopada 2015, o 13:30

Podczas stanów nerwicowych deja vu może pojawiac się częściej, sam miałem to często a np po zaburzeniu z raz jak do tej pory.
Moim zdaniem może to czasem wynikać, iż człowiek bardzo jest skupiony na sobie i analizie swoich zachowań i łatwiej to się wychwytuje.

A natrętne myśli to już wynik samego zaburzenia, bo wiadomo, zę jeśli zrobisz to co było w tej "wizji" to i tak się nic tak naprawde nie stanie a lęk, nowy natręt każe ci myslec coś innego.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ