Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dokąd iść? Kolejny przypadek nerwicy.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
madmag87
Gość

25 grudnia 2021, o 16:17

Napisałeś, że Ci stwierdzili urojeniowe (paranoiczne) zaburzenia, czy jakoś tak... Nie opieram się na domysłach, tylko na tym co piszesz :) Jeśli temat został wyczerpany to się cieszę :)
Darq30
Zarejestrowany Użytkownik

25 grudnia 2021, o 16:20

Masz racje ale ona mi powiedziała że nie jest tego pewna i potrzebuje też wizyte u psychologa aby stwierdzili co mi jest xD Ja nie boje się takich rzeczy pisać po to tu jestem.. Prawda jest taka że to Ty boisz się napisać co Ci dolega bo boisz się że własnię jak Ty mnie wrzuciłaś już do swojego woreczka zrobia to inni. Nie mierz ludzi swoją miara :)
madmag87
Gość

25 grudnia 2021, o 16:29

Nie mam z czego się zwierzać, bo nikt mi niczego nie zdiagnozował, żebym miała to jakoś udokumentowane :) w pełnej terapii grupowej uczestniczyłam tylko raz i chciałam, żeby mi stwierdzili chorobę psychiczną, żeby mieć w końcu spokój i wiedzieć na czym stoję, to mi powiedzieli, że choroby psychicznej nie mam, bo jakbym miała to by mnie na terapię nie przyjęli, bo to jest dla osób zdrowych, które nie do końca pojmują własne emocje
Darq30

25 grudnia 2021, o 16:31

Widzisz mi też tego nie stwierdziła powiedziała że musze się jeszcze objąć w opieke psychologa :) Chodź czasami sobie myślę że jak bym to miał to nawet dobrze oznaczało by to że powinni mnie przeprosić :)
Darq30

25 grudnia 2021, o 16:33

Wiesz chciałbym iść na taka łatwiznę i powiedzieć jestem chory psychiczne wybaczam wam xD Ale nie jestem co utrudniło trochę moje myślenie ale to dobrze bo zawsze obawiałem się tych chorób :)
madmag87
Gość

25 grudnia 2021, o 16:37

Dlatego wczoraj Ci napisałam, że nie masz powodów, żeby się przejmować co Ci tam napisali, bo to jest tylko powierzchowna ocena dla lekarza... Psychiatra nie jest żadnym medium, żeby w ciągu 10 minut wizyty stwierdzić co Tobie jest, bo jakby to było możliwe nie byłoby kolejek
Darq30

25 grudnia 2021, o 16:39

Wiesz co ja się jej pytałem co mi jest a ona że nie wie że widzi tu pewne sygnały czy tam coś ale ona nie może tego teraz stwierdzić ona potrzebuje czasu xD to dziwne bo lekarz od mojej mamy w 10 minut umiał stwierdzić że mam schizofrenie i dał mi tak silne leki xD
madmag87
Gość

25 grudnia 2021, o 16:41

W każdym razie jeszcze pozwalasz sobie na przypisywanie komuś jakiś cech, które nie są prawdą, musisz nad tym popracować... Ja nie jestem tutaj po to, żeby komuś coś udowadniać, jeśli ci pomogłam to spoko, ale też nie mogę sobie pozwolić na jakieś przepychanki słowne, bo na dłuższą metę to jest męczące
Darq30

25 grudnia 2021, o 16:43

To znaczy jakich cech ? Ale ja się z tobą nie przepycham w którym momencie Ty to widzisz ? Sama mówiłaś o dystansie i o żartach wiec xD
madmag87
Gość

25 grudnia 2021, o 16:46

Można uznać, że ta która mówiła o sygnałach była bardziej obiektywna i z rozsądkiem podchodziła do sprawy, miała rację wysyłając Cię do psychologa, psycholog nie jest po to, żeby Ci pokazać, że jesteś chory, tylko po to, żebyś potrafił radzić sobie z emocjami i nie dawał się wyprowadzać z równowagi, ani nie prowokować innych do utraty równowagi, bo w ten sposób nie można utrzymać żadnej satysfakcjonującej relacji. No i po to, żeby poznać Twój punkt widzenia, i nauczyć się dobrze interpretować intencje innych ludzi.

A ta która Cię zdiagnozowała w 10 minut, to pewnie w dużej mierze zasugerowała się tym, co jej o Tobie naopowiadała Twoja matka.
Darq30

25 grudnia 2021, o 16:54

Nie zmienia to faktu ze brałem leki i przykuli mnie do łóżka na kilka miesięcy a matka jeszcze do glądała czy je biore xD Wiesz ale ja zaczynam radzić sobie z włąsnymi emocjami własnie był tu mój brat i szwagierka złożyliśmy se lipne życzenia po czym brat ma nadzieje że mi sie w głowie po układa i czy biore leki juz na końcu języka miałęm żeby mu powiedzieć ze nie bo stwierdziła że jestem chory psychicznie i mam schizofrenie i musicie sie pogodzić że jestem jebn..ty a tego nie zrobiłem chodz korciło mnie strasznie xD
Darq30

25 grudnia 2021, o 16:56

Żałuje że tego nie zrobiłem :DD wiec widzę progres xD buhahaha
madmag87
Gość

25 grudnia 2021, o 16:57

Widzisz, bo Ciebie bardzo korci, żeby prowokować... mnie też prowokowałeś dzisiaj od połowy rozmowy, do czego sam się nawet raz przyznałeś. Ale już mnie to zmęczyło, dlatego zmieniłam ton, bo to nie o to chodzi, żeby prowadzić jakąś grę wygrany-przegrany. Musisz sobie to uzmysłowić, że żeby relacja była zdrowa obie strony muszą czuć się w optymalny sposób wygrane.
Darq30

25 grudnia 2021, o 16:59

Wiesz ale jak ktoś składa Ci życzenia żeby Ci się w głowie po układało to co mi innego pozostało xD Nie z tobą tak nie do końca było ja po prostu sobie żartowałem później zauważyłem że faktycznie jesteś podatna na takie sprawy i przestałem :)
Darq30

25 grudnia 2021, o 17:01

Nie podchodzę do rozmowy wygrany-przegrany gdy ktoś przekracza granice ludzkiego zachowania to i ja to robie. Jeśli rozmawiamy normalnie to i ja to robie więc w czym sęk xD
ODPOWIEDZ