Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy takie mysli to tez nerwica?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Mmonika
Zarejestrowany Użytkownik

2 stycznia 2015, o 14:53

Nerwica mam od paryu miesiecy ale opierala sie ona na robieniu badan i wkrecaniu sobie chorob. Nie bylo to jakies silne i zbywalam temat. Teraz od swiat jest zle bo dzieci z rodziny w swieta bawily sie w wywolywanie duchow. Smiechy chichy i ogolnie zabawa. Robily to w moim pokoju, dodam ze ja nigdy nie bylam przesadna. Ale potem ktos wspomnial pod koniec ze to niby zabawa ale takie zabawy konczyc sie moga roznie, wspomnial to raczej dla smiechu ale ja w nocy dostalam takich lekow przed tym ze cos mnie nawiedzi lub opeta ze o malo kartetki nie wzywalam. Od tej pory stale cos mi sie zdaje ze widze katem oka i czuje lek ze mnie cos dopadnie niewiadomego pochodzenia. Nie moge sie uspokoic bo ciagle czuje sie spieta.
Do tego przez to ze ciagle wydaje mi sie ze cos zobacze mysle czy to nie jakas schizofrenia o ktorej przyznaje sie juz zdarzylam naczytac...
Jestem w straszym stanie teraz czy ktos z was miewa mysli o opetaniu i ciagle wyczekuje jakis znakow ze tak jest?
Czy moge dostac do tego depresji i skonczyc w szpitalu? :(

Mam 23 lata i boje sie nawet isc do lekarza bo co ja mu powiem?
Kretu20
Gość

2 stycznia 2015, o 15:45

Hej, nakręciłaś sie po prostu i to wszystko, musisz sobie uświadomić że nic sie nie stanie, nie dostaniesz schizofrenii ani nie skończysz w szpitalu a tym bardziej nic Cie nie opęta i nie zobaczysz duchów :) Co do depresji, każdy przewlekły stres i napięcie może przejść w depresje. Więc weź się w końcu za siebie bo im szybciej z tego wyjdziesz tym lepiej :) Jak najbardziej te myśli lękowe i twój stan to nerwica.
marta78
Zarejestrowany Użytkownik

2 stycznia 2015, o 16:09

Witaj w klubie, ja mam tez schiz na tym punkcie
Victor
Administrator

2 stycznia 2015, o 20:23

Hej, nie ma w tym nic dziwnego co opisujesz i bardzo wiele osób miewa lęki przed opętaniem czy schizofrenią i oczywiście wyszukują sobie halunów i wręcz czekają na nie.
Jak wczesmiej wkręcałaś sobie choroby to zapewne wsłuchiwałaś się w swoje ciało ;) Wiec dobrze to zapewne znasz :)

A jak zaczela sie twoja nerwica? Jakis stresor?
Ogolnie na poczatek to polecam tobie przeczytac

reakcja-walcz-badz-uciekaj-czyli-nerwic ... t3411.html
mechanizm-lekowy-charakterystyka-t5227.html

Oraz tematy o myslach
lekowy-chochlik-myslowy-t5055.html (w srodku sa rowniez linki do innych tematow)

oraz nagranie o myslach
etap-3-mysli-lekowe-t4330.html

Jak to przyswoisz posluchaj sobie pozostale nagrania oraz poczytaj inne wpisy jesli bedziesz miala ochote :)

Generalnie zastopuj czytanie o schizofrenii i wszelkich chorobach bo na tym zajedziesz jedynie do utrzymywania się lęku :)
A także proponuję może isć na terapię? Jakąś poznawczo - behawioralną na początek?
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ