Sluchaj ja nigdy nie cierpialam na nerwice,mi sie uaktywnilo to z przepalenia,najpierw bylo mi niedobrze itp i zaczelam nakrecac sie jak nienormalna,powiem Ci tak jestes moda dziewczyna i szkoda zycia na takie sytuacje,widze tez ze jestes bardzo zlekniona. Ja robie tak ze wychodze na przeciw,jak balam sie jezdzic autobusem to zaczelam nm jezdzic ciagle...
Postaraj sie nie analizowac wszystkiego,wiem ze to latwo mowic,bo sama z tym walcze,ale ja robie tak
Schizo wiec wiem swiadomie ze to nie to,ze tacy neurotycy jak my nie mamy takich chorb,co powinno byc dla nas super sprawa

Ale nakrecasz sie bardzo w sobie powiedz sobie ,ze trudno jak masz to masz i tyle,ja tak sobie mowilam i pamietaj zycie jest krotkie,ja dzis lezalam prawie na masce samochodu,nie zastanawiaj sie jak bedzie jutro,jutra moze nie byc w ogole. ZAjmij sie soba,pomysl,ze tez taka nerwica Ci cos ma pokazac....
ze cos musisz zmienic,zaakceptowac siebie,polubic bycie sama ze soba...Nabierz dystansu,ja np sie zalamuje ze ktos ma nerwice tyle lat... a nie np ze kilka miesiecy,chociaz wiem ze jak ktos nie analizje po odstawieniu trawki,to regulacja jego hormonow trwa 3 miesiace,ja wiem ze mi sie wkrecaja rozne rzeczy i moze potrwac to dluzej i ze mam predyspozycje do tego wiec kazda syuacja moze mi to dac. AKCEPTACJA AKCEPTACJA i jeszcze raz AKCEPTACJA. POmysl sobie ,ze juz jestes zmeczona tym i daj sobie luzu,ja tak robie : )
Uspokoj sie,wiesz ja jestem od Ciebie starsza bo mam 26 lat tez inaczej podchodze do zycia...naucz sie dystansu,pomysl ze to co slyszysz w glowie to jest iluzja....
to chce,zebys szukala zagorzenia. NIE MASZ SCHIZO ! ludzie ze schizo i tak sa szczesliwsi od nas,maja swoj swiat i swoje zabawki.... a my analizujemy.
Zaakceptuj siebie,ja siebie bardzo lubie i dlatego tez nie jestem w takim stanie strasznym. Mialm ciezkie banie,na poczatku plus somatyczne sytuacje ale z kazda przeszkoda sobie radze,czasami zadziwiaja mnie nowe mysli,ale wiem ze tak jakis czas bedzie:) taka jestes ogolnie zlekniona trochę wychodz na przeciw i popracuj nad pewnoscia siebie,o to Cie prosze.
Podejdz do lustra i codziennie powtarzaj sobie ( chocby trwalo to dwa miesiace) konsekwetnie ze dasz rade ze jestes normlana Twoj mozg w to uwierzy

Pomysl,ze jest nas wielu .... cos musisz w zyciu zmienic,ja sie wyprowadzilam z domu np
Dasz rade przez te 5 lat na pewno bylo duzo dobrych momentow w Twoim zyciu i Pamietaj zadna osoba czy to facet czy nawet Twoja mama nie moze doprowadzic Cie do sytuacji w ktroej jestes dla siebie autodestrukcyjna. Chodzisz do technikum,zaloz sobie cel,przyjdz do domu zamiast o schizie *ja juz nie czytam takich rzeczy*
poczytaj o odburzaniu,o diecie fajniej

zajmij sie czyms a to minie

musza sie hormony w twoim mozgu ustabilizowac im wiecej chwil,tych bez stresu tym szybciej wroci do normy

Wejdz w encyklopedie Derealizacji/Depersonizacji i zobacz co tam ludzie przezyli ..... naprawde jakis szok.
Nie czuja nog,rak,nie poznaja siebie w lustrze Ahedonia zanik uczuc to sa ciezkie rzeczy,a my mamy ciezkie emocje

Dasz rade,jestes mloda masz wszystko przed sobą. Moja kolezanka jedna miala ciezka depresje w wieku 20 lat lezala wlozku,nieumyta,zasloniete zalujze nie spala- wyszla z tego bez lekow-wtedy kilka lat temu kazdy sie ich bal.....ona zreszta jest zielarka...bo zaakceptowala ten stan
Kolejna wtechnikum,juz rozmyslala o samobojstwie... dala rade i tez bez lekow czym Akceptacja....
Zastanow sie dlaczego po dragach stajesz sie inna osoba,masz jakies zale w sobie skoro jestes cicha,nie badz cicha moze inaczej jak Cie cos boli mow ludziom bezposrednio co o nich sadzisz,krzycz chocby mieli Cie nie lubic...
Pamietaj jak ktos ma z Toba problem,to on ma problem a nie ty
I licze,ze bedziesz mi pisac tutaj tez dobre momenty i jak dobrze Ci sie zyje

Ja mialam taki przypadek,ze moich dwoch kumpli po maryscie dostalo schizo takze tez mialam to na uwadze

Ale to nie jetes ty i pamietaj....po schizo Twoj mozg Cie jeszcze zaskoczy,bo jednak siedzisz wtym dosc sporo czasu,produkujesz duzo kortyzolu....chodz na joge
on cie postawi inaczej wyciszy Cie

Zycie jest normalne ,spojrz na to TY tez ! ale musisz doceniac te male kroki,jestes mlodziuka brakuje Ci ogolnie dystansu d siebie i swiata,to nabywa sie z czasem

Bedzie pieknie jeszcze,ale musisz miec na uwadze ze nerwica jest podstepna : )
Poczytaj koniecznie to
postanowienia-dla-osob-ktore-chca-pozeg ... t5095.html
-- 12 stycznia 2017, o 23:34 --
nigdy nie bedzie IDEALNIE

dlatego masz nerwice,zycie nie jest idealne

i uwierz Twoi znajomi tez nie maja idealnego zycia,tylko ida w nim bo zycie to takie male pole bitwy
-- 12 stycznia 2017, o 23:41 --
Pamietaj jak to pokonasz,to bedziesz duzo madrzejsza osoba niz niejedna Twoja kolezanka,wiecznie malujaca paznokcie

Nie chce nikogo obrazic,ale to da Ci sile,bedziesz atrakcyjniejsza dla siebie i innych,ludzie jak wychodza z nerwic czy depresji to nawet nie sa w stanie przypomniec sobie jak to jest

Ale praca,praca i praca,chcoiaz wiem jest to troche niesprawiedliwe ze jestes tak mlodziiutka a zycie zeslalo Ci to male dziadostwo....ALE WIEM ZE DASZ RADE

tylko czytaj nie fora o schizie ,schiza tez sie pokrywa z np choroba afektywna tez podobne objawy i innymi rzeczami

zawsze cos przypasje

Schizy nie masz na 1000 000 prc

Ale uwazaj po schizie wejdzie cos innego,przygouj sie na to i miej dystans
-- 12 stycznia 2017, o 23:42 --
W awatarze to Twoje zdjecie ?
-- 13 stycznia 2017, o 00:15 --
i koniecznie to
post112247.html#p112247
-- 13 stycznia 2017, o 15:41 --
Jak coś piszę wam jak dzisiejszy dzien
Wczoraj czytalam te dwa artykuly przed snem Victora i tego chlopaka co zaczal po 6 latach walczyc z nerwica

I cos wam powiem
W nocy sie przebudzilam,ten chochlik zaczal mi nagadywac jakies niestworzone rzeczy ( Boze nie bedziesz spac,bedziesz zle sie czuc) Przypomnialam sobie slowa Victora

Ze to iluzja i ze nerwica ma to do siebie,ze takie mysli nachodza

I co zasnelam dalej:)
Dziejszy dzien tez bardzo w porzadku

Bez lęków i nakrecania sobie kolejnych chorob,chociaz oczywiscie bez wymyslania chorob sie nie obchodzi
takze odpycham te mysli

akceptuje ze moga byc

aczkolwiek nie analizuje ich i jest duzo latwiej