Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy schizofrenie można sobie wmówić?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Foofuu
Zarejestrowany Użytkownik

20 lipca 2015, o 22:35

Nadal nerwica. Zrozum wreszcie, że Ty nie masz schizofreni i nigdy jej nie dostaniesz. Jak jeszcze raz zapytasz o jakiś "ciekawy objaw" to wróć do tego postu i przeczytaj go jeszcze raz. Zrozum wreszcie, że gdybyś była chora na schize to nigdy, absolutnie nigdy byś sobie nie zadawała pytania czy coś tu jest nie tak. Te stany są kompletnie inne, to tak jakbyś chciała porównać cichego bąka do wybuchu bomby atomowej :D juź sorry za porównanie, ale mam dobry humor. Pozdrawiam ;)
Wszelka radość obecna na świecie bierze się ze szczęścia, którego życzymy innym.
SukienkaKolorowa

20 lipca 2015, o 23:29

Nie wiem wydaje mi sie caly czas ze to schiz jest a ponoc wmowic sie go da jak sie xaly czas o tym mysli nwm juz masakra totalna
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

20 lipca 2015, o 23:30

aha to sb go wmów tylko Co to zmieni ? : D od myśli sie nie wariuje
"Wola psychiki daje wyniki"
Foofuu

20 lipca 2015, o 23:51

SukienkaKolorowa pisze:Nie wiem wydaje mi sie caly czas ze to schiz jest a ponoc wmowic sie go da jak sie xaly czas o tym mysli nwm juz masakra totalna
Wydaje mi się, że ludzkość prędzej skolonizuje Marsa niż ktokolwiek przekona Ciebie do tego jak działa nerwica.

-- 20 lipca 2015, o 23:51 --
Poza tym skąd przekonanie, że jak o czymś dużo się myśli to to się spełnia? Jak zacznę myśleć o Jennifer Lopez to ona pojawi się u mnie w łóżku? Szansa na to jest dokładnie taka sama jak na to, że Ty masz schize.
Wszelka radość obecna na świecie bierze się ze szczęścia, którego życzymy innym.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

21 lipca 2015, o 00:03

Bedzie rekord 16 strona a ty dalej piszesz to co na pierwszej

-- 20 lipca 2015, o 23:03 --
bart26 pisze:Bedzie rekord 16 strona a ty dalej piszesz to co na pierwszej
A moze poprostu wes idz do psychiatry co bo ty sie meczysz niepotrzebnie .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Foofuu

21 lipca 2015, o 00:15

To może czas na małe podsumowanie: 1. Od myślenia nie masz schiza nie dostaniesz go, tak samo jak od myślenia, że jesteś bogata nie obudzisz się z milionem ns koncie. 2. Derealizacja jest nomalna i przechodzi e momencie gdy przestajesz na nią zwracać uwagę. 3. Nigdy nie zachorujesz na schizofrenie, bo to nie Twoja choroba. 4. Masz nerwice i stąd Twoje lęki i analiza zachowania. 5. Czytaj o tym jak wychodzi się z nerwicy. 6. Nic się Tobie nie stanie, bo nerwica to tylko (albo aż) przewlekły stres.
SukienkaKolorowa

21 lipca 2015, o 12:52

A te moje wszystkie objawy? Jeszcze mam realne sny bardzo , tak bardzo się boje :_

-- 21 lipca 2015, o 12:51 --
Psychologa mam dopiero w sierpniu :(

-- 21 lipca 2015, o 12:52 --
Ale jak ja jej powiem te wszystkie moje objawy to ona na bank schize stwierdzi :(
Foofuu

21 lipca 2015, o 13:37

Ty w ogóle nie czytasz tego co do Ciebie piszemy, albo czytasz, ale i tak masz to gzieś. Psychogol powie Tobie, że masz zaburzenia lękowe. Powiedz mi co Ty byś chciała usłyszeć, żebyś w końcu zrozumiała, że nie masz schizofrenii? Jak ja miałem lęk przed schizem i opowiedziałem pani psycholog jak się czuje to ona popukała się w czoło i mnie wyśmiała. Idź do szpitala psychiatrycznego i zobacz jak ci ludzie się zachowują. Albo jak jesteś z Poznania to przyjedź do mnie, zapoznam Cie z moim sąsiadem schizofrenikiem. Właśnie jeździ po ulicy na rowerze marki "jubilat", bo przygotowuje się do tour de pologne.
bart26

21 lipca 2015, o 13:41

Hahaha fofuuu tur de polonia . Sie korwa usmialem . Ale ja tez sadzw ze nasza szanowna kolezanka nie czyta kompletnie a to troche olewatorskie w stosunku do nas .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
SukienkaKolorowa

21 lipca 2015, o 13:59

Nie wiem tak bardzo sie boje po co cxytalam o tych objawach ?:( mogr miec teraz pretensje tylko i wylacznie do siebie
Foofuu

21 lipca 2015, o 14:13

Spokojnie, fakt że naczytałaś się o objawach nie spowoduje, że faktycznie zachorujesz na schizofrenię. Ty po prostu doszukujesz się tych objawów u siebie. Każdy z nas to przechodził. Za jakiś czas nabierzesz do tego dystansu i będziesz zadawać sobie pytanie "czego ja się bałam?" :D
SukienkaKolorowa

21 lipca 2015, o 14:20

Ale mam takie dziwne objawy ja jestem pewna ze to schiza a nie nerwica sama juz nw :( to na prawde nerwica ? Od malego sie wszystkiego balam, a to ze mi zakazenie pojdzie a to cos innego.
bart26

21 lipca 2015, o 14:26

No przeciesz tluczemy ci do twojego zaleknionego umyslu ze schizofrenik ma swoj swiat . Ze on sie nie leka tego ze moze miec schizofrenie . Kurde jestes ostatnio fenomenem forumowym . Czy taki przyklad jak foffu ci dal . Ze jego kolega jezdzi rowerem po ulicy i mowi kazdemu ze cwiczy przed tur de polonia nie przemiawia przez ciebie . Ze on sie tego nie boi on ma w glowie tylko trening cieszy sie ze to robi bo chce wziasc w nim udzial nie kumasz wogole o co chodzi z choroba psychiczna . Ty sie boisz w kazdym poscie to piszesz w kazdym . Pytasz matki czy jestes normalna a jak ona ci mowi ze tak to ty dalej swoje .
SukienkaKolorowa

21 lipca 2015, o 14:40

Wiem :(
bart26

21 lipca 2015, o 14:41

Ty nienwiesz nic . Wlasnie w tym problem
ODPOWIEDZ