badanie serca ultrasobografem mam dobre, ekg takze do kardiologa mam wizyte dopiero za 2 miesiace a nie wiem co o tym myslec, lekarz rodzinny na razie rozklada rece i mowi ze do kardiloga trzeba.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy to moze byc nerwica?
-
joasiab
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam wszystkich
Mam pytanie czy dziwne skurcze w sercu, ktore nazwalabym potykaniami albo takimi jakby arytmicznymi przeskakiwaniami po posilku to moze byc od nerwicy?
badanie serca ultrasobografem mam dobre, ekg takze do kardiologa mam wizyte dopiero za 2 miesiace a nie wiem co o tym myslec, lekarz rodzinny na razie rozklada rece i mowi ze do kardiloga trzeba.
-
Victor
- Administrator
Masz jakiekolwiek inne objawy?
Oraz czy miewasz problemy z żołądkiem? typu zgagi, wzdęcia, refluks itp?
Oraz czy miewasz problemy z żołądkiem? typu zgagi, wzdęcia, refluks itp?
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
joasiab
Niestety mam...czesto mam zgagi oraz cofanie sie pokarmu, miala gastroskopie i nie mam problemow i nie wiem czy to nie jest od tego ze jak mnie najdzie to zjadam tabliczke czekolady
a serce mi potyka tylko po posilkach. Nie mam innych objawow tylko podczas potykania sie denerwuje co sie dzieje, moge wpasc w nerwice?
-
Victor
- Administrator
To w takim razie raczej bankowo jest to od żołądka oraz niewłaściwego odżywania się.
Podczas dziwnych zachowa serca człowiek zawsze się denerwuje, denerwowanie się to nie jest nerwica
Natomiast najwazniejsze obys nie robiła z tego powodu siebie jako chorej na serce.
Oczywiście idź do kardiologa, nie lekceważ objawów.
Tylko, ze serce a układ pokarmowy bardzo współpracują, kiedy jemy bardzo cięzkostrawne posiłki albo w dużych ilościach, może tak byc ze serce potyka w trakcie trawienia, krótkimi seriami.
Obydwa te układy mają na siebie wpływ. Tak samo jak napompujesz
się obficie nie uciskaj brzucha ALE PRZEDE wszystkim moja droga ZMIEŃ DIETĘ.
Układ pokkarmowy wpływ ana cały organizm, ogranicz mocno słodycze, jedz lekkie posiłki, w mniejszych ilościach i czściej i potykania nie uświadczysz a także zgagi i cofania się tresci pokarmowej do zoladka.
Nie ma taryfy ulgowej o żołądek także trzeb dbać
Podczas dziwnych zachowa serca człowiek zawsze się denerwuje, denerwowanie się to nie jest nerwica
Oczywiście idź do kardiologa, nie lekceważ objawów.
Tylko, ze serce a układ pokarmowy bardzo współpracują, kiedy jemy bardzo cięzkostrawne posiłki albo w dużych ilościach, może tak byc ze serce potyka w trakcie trawienia, krótkimi seriami.
Obydwa te układy mają na siebie wpływ. Tak samo jak napompujesz
Układ pokkarmowy wpływ ana cały organizm, ogranicz mocno słodycze, jedz lekkie posiłki, w mniejszych ilościach i czściej i potykania nie uświadczysz a także zgagi i cofania się tresci pokarmowej do zoladka.
Nie ma taryfy ulgowej o żołądek także trzeb dbać
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
-
joasiab
i rzeczywiscie jak zjem obiad i siedze przygarbiona to zaraz potyka...wiec to moze byc prawda