Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Ola ma racje,zgadzam sie w 100 prc im wiecej sie o tym mowi,tym bardziej zakorzenia sie to w glowie. Jak ja to mowie "Uwazaj co do siebie mowisz,bo moze okazac sie ze sluchasz " Ja tez mam watpliwosci,ale po takim juz czasie 6 miesiecy mam nerwice i uwazam,ze to na tyle dlugo,ze wrzucam to do jednego worka z nerwica i nie rozparawiam na ten temat. Po co ? i tak moge pomoc sobie tylko ja..poza tym to nerwica,wiec nie ma nad czym sie rozwodzic.
ZAjmij sie przygotowaniami do porodu i znajdz jakas pasje..byle by Twoja pasja nie zostala ocena stanu lękowego
ZAjmij sie przygotowaniami do porodu i znajdz jakas pasje..byle by Twoja pasja nie zostala ocena stanu lękowego
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Dokładnie, żalenie się i rozkładanie wątpliwości na czynniki pierwsze nic nie pomoże, a tylko podkręci stan lękowy
To jest właśnie akceptacja - wiem, że to nerwica i nie potrzebuję ciągle tego analizować, potwierdzać, googlować. Takie kroki z pewnością nie sprzyjają wyjściu z nerwicy.

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja nie rozkladam wątpliwości na czynniki pierwsze. Ja już po prostu nie wytrzymuje z somatyka. Mam taki ucisk na klatce,odruch wymiotny i ból głowy ze straciłam zupełnie nad tym.kontrolę. to mnie wybudza w nocy...
- eiviss1204
Wiele pewnie z tych somatow towarzyszy kobietom w ciazy.
Przede wszystkim zaakceptuj to,ze teraz czujesz sie fatalnie i masz te obajwy i one sa silne... to ,ze bedziesz nad tym dumac nie spowoduje,ze one mina to Ci gwarantuje- nie mina,a jedynie moga sie nasilac... takze zostaw to,przesten sie na tym skupiac i cwicz uwaznosc to wazne,i niech dzieko nakreca Cie pozytywnie,ze bedziesz niebawem mama....przestan interesowac sie tylko nerwica i objawami...szkoda Ciebie i malucha
Przede wszystkim zaakceptuj to,ze teraz czujesz sie fatalnie i masz te obajwy i one sa silne... to ,ze bedziesz nad tym dumac nie spowoduje,ze one mina to Ci gwarantuje- nie mina,a jedynie moga sie nasilac... takze zostaw to,przesten sie na tym skupiac i cwicz uwaznosc to wazne,i niech dzieko nakreca Cie pozytywnie,ze bedziesz niebawem mama....przestan interesowac sie tylko nerwica i objawami...szkoda Ciebie i malucha
- eyeswithoutaface
- Moderator
Spróbuj się zrelaksować, co? Idź na basen, poczytaj dobrą książke... Daj sobie na chwilę zapomnieć o nerwicy.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
- eiviss1204
Jest tak duzo rzeczy do robienia i sa duzo ciekawsze niz nerwica.
Poczytaj sobie o decoupage i porob fajne rzeczy dla dziecka
Zainwestuj w mszyne i naucz sie szyc ubrana dla dzieci
Poogladaj jakis film/dokument
poczytaj ksiazki poradniki dla dzieci... wszystko tylko skieruj uwage w inna strone
Poczytaj sobie o decoupage i porob fajne rzeczy dla dziecka
Zainwestuj w mszyne i naucz sie szyc ubrana dla dzieci
Poogladaj jakis film/dokument
poczytaj ksiazki poradniki dla dzieci... wszystko tylko skieruj uwage w inna strone
-
Ja z tym zanikiem uczuć...to mam jak mam jakis stres albo nerwowom sytuacje to momentalnie zanikają.mi uczucia.nie.tyle do męża co do córki...
Ehhhh taka.to nerwica
Ehhhh taka.to nerwica
- Wilku
zdolowana77 pisze: ↑23 czerwca 2017, o 21:27Oczywiście dla mnie troska tez jest przejawem miłości tyłe ze moze tez być przejawem miłości takiej jak do czkonka rodziny rodziców czy rodzeństwa a nie koniecznie tej damsko męskiej ja początkowo nie myślałam ze nie kocham meza ale miałam problem z pozadaniem a raczej jego brakiem szukałam pomocy na necie i natknęłam sie na post ze nie ma miłości bez pożądania i namiętności bo inaczej to miłość jak do brata do przyjaciela i że taki związek nie ma szans i od tego zaczęła sie moja agonia
Zdolowowana jeśli miałabym opisać historie mojej nerwicy to właśnie ja opowiedziałas. W 100% zarzuela sie u mine to samo. Z myślami mozna sobie dać radę, jeśli przestaniesz na tym skupiać uwagę to za jakiś czas one całkowicie znikną, śle mogą pojawić sie inne w ich miejsce. Jeśli chodzi o porzadanie to niestety nie umiem sobie jeszcze pomoc w tym temacie, wiec nic nie doradzę,

-
Wiktor ale czy z myślą mi udało ci sie poradzic ? W jaki sposob ?