Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Cital, Citabax, Aurex ( CITALOPRAM )
- Porannakawa
- Zarejestrowany Użytkownik
No to chyba faktycznie czas u mnie na zmiane leku, bo w sumie to chyba tak samo sie czulam nie biorac go. Jeszcze w domu jako tako ale wyjscie poza to jest dramat , ciagla analiza czy juz mdleje czy jeszcze nie , ucieczka ze sklepow , urzedow , itd bo wszedzie mi slabo. Wczoraj jedynie przeszlam caly sklep ( oczywiscie z objawami) tyle ze juz bylam tak zla na ta chorobe ze powiedzialam sobie ze albo tu padne i mnie zabiora do szpitala albo w koncu zrobie te cholerne zakupy..no i zrobilam. Tyle ze mysle ze to nie za sprawa leku a zlosci na chorobe.
-
a mi sie na citalu nadal trzesą lapy strasznie...i mdlosci nie minely
Mistrz 2021 (L)
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Jakie już brałeś leki?sebastian86 pisze: ↑11 maja 2018, o 14:11a mi sie na citalu nadal trzesą lapy strasznie...i mdlosci nie minely
you infected my blood
-
oj bylo tego tyle...ze nie wylicze dokladnie jakietapurka pisze: ↑7 listopada 2018, o 13:18Jakie już brałeś leki?sebastian86 pisze: ↑11 maja 2018, o 14:11a mi sie na citalu nadal trzesą lapy strasznie...i mdlosci nie minely
Mistrz 2021 (L)
- Agata123
brawo za zakupy!!!!Porannakawa pisze: ↑7 maja 2018, o 12:12No to chyba faktycznie czas u mnie na zmiane leku, bo w sumie to chyba tak samo sie czulam nie biorac go. Jeszcze w domu jako tako ale wyjscie poza to jest dramat , ciagla analiza czy juz mdleje czy jeszcze nie , ucieczka ze sklepow , urzedow , itd bo wszedzie mi slabo. Wczoraj jedynie przeszlam caly sklep ( oczywiscie z objawami) tyle ze juz bylam tak zla na ta chorobe ze powiedzialam sobie ze albo tu padne i mnie zabiora do szpitala albo w koncu zrobie te cholerne zakupy..no i zrobilam. Tyle ze mysle ze to nie za sprawa leku a zlosci na chorobe.

Bo życie jest po to żeby żyć...
-
Ale słodziak na zdjęciusebastian86 pisze: ↑11 maja 2018, o 14:11a mi sie na citalu nadal trzesą lapy strasznie...i mdlosci nie minely

Mi to badziewie (nerwica) bardzo szkodziło albo sobie to wkręcałam, brałam ogólnie ok 6 tygodni, ble, nie wytrzymałam, odłożyłam i zaczęłam powoli odburzanie.
-
Brawo! 1,5 roku temu też uciekałam ze sklepów, itd, teraz nie czuję się może rewelacyjnie, ale umiem już robić zakupy ;D Stawiałam bardzo malutkie kroczki (przejście przez market, kupienie jednej rzeczy, wejście i pobycie sobie w środku bez robienia zakupów...), bo na duże nie było mnie stać :/Agata123 pisze: ↑12 listopada 2018, o 20:40brawo za zakupy!!!!Porannakawa pisze: ↑7 maja 2018, o 12:12No to chyba faktycznie czas u mnie na zmiane leku, bo w sumie to chyba tak samo sie czulam nie biorac go. Jeszcze w domu jako tako ale wyjscie poza to jest dramat , ciagla analiza czy juz mdleje czy jeszcze nie , ucieczka ze sklepow , urzedow , itd bo wszedzie mi slabo. Wczoraj jedynie przeszlam caly sklep ( oczywiscie z objawami) tyle ze juz bylam tak zla na ta chorobe ze powiedzialam sobie ze albo tu padne i mnie zabiora do szpitala albo w koncu zrobie te cholerne zakupy..no i zrobilam. Tyle ze mysle ze to nie za sprawa leku a zlosci na chorobe.![]()
- Agata123
bardzo pieknie, z tego co wiem to tak trzeba malymi kroczkami do przodu:)Lus pisze: ↑13 listopada 2018, o 01:50Brawo! 1,5 roku temu też uciekałam ze sklepów, itd, teraz nie czuję się może rewelacyjnie, ale umiem już robić zakupy ;D Stawiałam bardzo malutkie kroczki (przejście przez market, kupienie jednej rzeczy, wejście i pobycie sobie w środku bez robienia zakupów...), bo na duże nie było mnie stać :/Agata123 pisze: ↑12 listopada 2018, o 20:40brawo za zakupy!!!!Porannakawa pisze: ↑7 maja 2018, o 12:12No to chyba faktycznie czas u mnie na zmiane leku, bo w sumie to chyba tak samo sie czulam nie biorac go. Jeszcze w domu jako tako ale wyjscie poza to jest dramat , ciagla analiza czy juz mdleje czy jeszcze nie , ucieczka ze sklepow , urzedow , itd bo wszedzie mi slabo. Wczoraj jedynie przeszlam caly sklep ( oczywiscie z objawami) tyle ze juz bylam tak zla na ta chorobe ze powiedzialam sobie ze albo tu padne i mnie zabiora do szpitala albo w koncu zrobie te cholerne zakupy..no i zrobilam. Tyle ze mysle ze to nie za sprawa leku a zlosci na chorobe.![]()
Bo życie jest po to żeby żyć...
-
dzieki.a ja juz na innym leku.Lus pisze: ↑13 listopada 2018, o 01:46Ale słodziak na zdjęciusebastian86 pisze: ↑11 maja 2018, o 14:11a mi sie na citalu nadal trzesą lapy strasznie...i mdlosci nie minely
Mi to badziewie (nerwica) bardzo szkodziło albo sobie to wkręcałam, brałam ogólnie ok 6 tygodni, ble, nie wytrzymałam, odłożyłam i zaczęłam powoli odburzanie.
Mistrz 2021 (L)
-
Hej, czy jest tu ktos komu citalopram pomogl?
- kamil89
Mi pomógł. Ja pierwszą poprawę poczułem już po 10 dniach. A im dłużej brałem tym było lepiej. Ten lek jest całkiem w porządku. Jego ogromnym minusem jest likwidowanie jakichkolwiek potrzeb seksualnych. Ja po tym leku nie miałem ochoty na nic. Miałem spore problemy z przyjacielem na dole

Po ponad mscu zażywania Citalu poczułem, że bardziej idę w depresje. Z lekarką uznaliśmy, że pora zmienić. Znam też osoby, którym Citalopram zaszkodził. Każdy reaguje na lek inaczej.
100 mg Zoloft
30 mg Mirzaten
50 mg Ketrel
30 mg Mirzaten
50 mg Ketrel
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
To bardzo indywidualne. Ja miałem odwrotnie przy citalu

-
Od 9 dni biorę Cital 10mg, dzis zwiekszam do 20mg. Ma dzialac na derealizację (czyli objaw lęku) spowodowaną traumatycznym wydarzeniem sprzed miesiaca...Nieźle mnie przeorał przez te 9 dni - lęk sie nasilił, sen skiepscił, mam mdłości, czuję się jak nakręcony królik duracell:) Niemniej nie przechodzę tego jeszcze tak źle bo chodzę do pracy, jakos funkcjonuje. Czekam tylko az lek zniweluje mi to wewnetrzne uczucie lęku. Problemem jest tylko uczucie, które obecnie mam już 2gi dzień- jakby lekką derealka, uczucie takiego oszolomienia w głowie, światła mnie rażą, trudno mi skupić wzrok... jakbym za szybą lekką była. Intelektualnie wszystko ok, rozmawiam z ludzmi, robie co tzreba, zajmuje sie dziećmi etc. Rozumiem że wynika to z działania lęku który na razie wprowadza mój organizm w stan "alerted". Czy Wy też tak mieliście? Czy to przechodzi? Ratuje się xanaxem 0.25mg doraźnie Ale wiadomo - to rozwiązanie na chwilę żeby się nie uzależnić (na bieżąco konsultuje to z lekarzem) i xanax mi zbija tę szybę. Ale docelowo nie bede go przeciez brac dłużej niż jeszcze kilkanaście dni. Jakie macie doswiadczenia z tym dziwnym uczuciem w głowie, dziwnym odbiorem rzeczywistości? To mija? Po ilu dniach na Citalu Wam przeszło?