Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ciekawostka - kolor sukienki
- Zordon
- Zarejestrowany Użytkownik
Jako założyciel tematu wypowiem się również. Ja widzę niebiesko-czarną kieckę, moja babcia i dziadek również widzą niebiesko-czarną, ALE 2 razy jak wchodziłem w ten temat tak żeby sprawdzić co tu piszecie, bez myślenia o kolorze kiecki przewijam w dół i O JA PIER**** no biało-złota jak nic
Dopiero po chwili jak znowu najechałem na to foto, widziałem niebiesko-czarną
Dobra bania. Polecam wejść sobie czasami tak bez konkretnego celu w ten temat i sprawdzić 

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred"
Soichiro Honda
Soichiro Honda
- Miesinia
- Odburzony i pomocny użytkownik
To ja naodwrot, jak weszlam przez przypadek i szybkim spojrzeniem rzucilam to mogłaby być taka coś blekitno- ciemna ( napewno nie czarna!:)) ale to przezulamek sekundy dosłownie,a tak to jest biało złota 

To jest wszystko bujda!
- Zordon
Widzę, że większość ludzi wskazało na biało-złotą
No cóż. W rzeczywistości jest niebiesko-czarna, bo użytkowniczka robiąca to zdjęcie podesłała też inną fotę później, zrobioną w innym świetle z której już jasno wynika jaki ma kolor 

Ciekawe ilu ludzi patrząc na fotkę z pierwszego posta nadal będzie widzieć biało-złotą

Ciekawe ilu ludzi patrząc na fotkę z pierwszego posta nadal będzie widzieć biało-złotą

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred"
Soichiro Honda
Soichiro Honda
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Najpierw widziałem biało-złota a teraz niebiesko-czarną. Pora iść do doktora xd 

- Ciasteczko
- Administrator
Dla ciekawskich- wyjaśnienie naukowe
Ludzkie oko rozróżnia kolory, bo jest wrażliwe na różne długości fal światła – odbitego, emitowanego albo przepuszczanego przez obiekty, na które spoglądamy. Nasz układ nerwowy rejestruje ten proces tak, by wychwytywać informacje o kolorze od czopków oczu (światłoczułych receptorów). Mózg przetwarza następnie sygnały w obrazy – widzimy więc obiekty w określonym kolorze.
„Nasz układ wzrokowy jest tak skonstruowany, że odrzuca informacje niepotrzebne, a wydobywa tylko te kluczowe – tłumaczy neurolog Jay Neitz z Uniwersytetu w Waszyngtonie. – Ludzie różnią się jednak znacznie pod tym względem”. Co oznacza, że proces rejestrowania kolorów wygląda u każdego nieco inaczej. „Nic nas bardziej nie różni” – przyznał Neitz. Zatem za odmienną percepcję koloru sukienki odpowiadają, jego zdaniem, właśnie drobne, niepozorne różnice indywidualne. Decyzję o tym, jaki odcień dostrzegamy, mózg podejmuje szybko – w przypadku różnych osób koncentruje się na innych przesłankach, kolorach, inną wagę przywiązuje do natężenia światła, intensywności, odcieni.
Jeśli zatem nasze oko nie rejestruje w pełni koloru niebieskiego – sukienka wyda się biało-złota. Jeśli nie absorbuje złotego – wtedy patrzący zobaczą raczej niebieski i czerń.
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka ... media.read
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
- Administrator
Tak zepsuć zabawę....

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- Ciasteczko
- Administrator
To musisz wprowadzić na forum opcję - spoiler, żeby była rozwijana lista xD
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.

-
- Administrator
W sumie dobry pomysł spoiler uwaga - zepsucie zabawy, uwaga - opętanie, uwaga - schizofrenia 

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
- Ciasteczko
- Administrator
O, no widzisz, ma się ten zmysł pomysłodawstwa. ;D

-
Jak dla mnie jest po prostu... brzydka 
Raz zobaczyłam niebiesko-czarną, ale potem tylko biało-złota... i kompletnie nie mam pojęcia czemu. Faktem jest to, że to obiegło cały internet i nie tylko. Po pewnym czasie bałam się, że wyskoczy mi z lodówki

Raz zobaczyłam niebiesko-czarną, ale potem tylko biało-złota... i kompletnie nie mam pojęcia czemu. Faktem jest to, że to obiegło cały internet i nie tylko. Po pewnym czasie bałam się, że wyskoczy mi z lodówki

Ikar wzleciał w słońce
Zbyt gorące
Spaliło mu skrzydła.
A gdyby nie wzbił się wyżej
Podszedł do tego krytyczniej
Gdyby tylko natrętnie nie myślał?
Zbyt gorące
Spaliło mu skrzydła.
A gdyby nie wzbił się wyżej
Podszedł do tego krytyczniej
Gdyby tylko natrętnie nie myślał?