Ja popieram Ciasteczko. Jeżeli komuś coś się złego dzieje w postach lub na czacie to proszę to od razu zgłaszać. A nie 5 dni potem kiedy frustracja osiągnęła zenitu i puściły nerwy.
Na forum jest spora grupa z zaburzeniem borderline i jakoś nie ma z tego tytułu problemów. Więc nie ma tu żadnej nagonki, nagonka jest na pewne zachowania. Po części słuszna, tyle, że źle wykonana
Temat na razie zamykam a co do całej sprawy to powiem tak, że prześledziłem całą sytuację nad ranem i zaraz powyciągamy jakieś wnioski jak sobie chwilkę zorganizuję
-- sobota, 10 września 2016, 13:15 --
A więc skoro tak bardzo wiele osób pragnęło reakcji to jest i ona.
Olek, zostałeś skrzywdzony przez osoby Ci bliskie, które miały zaburzenia osobowości?
Okey, rozumiem to. Może tak się zdarzać. Masz prawo do złości i nawet uzyskania wsparcia w takich trudnościach.
Ale to upoważnia Cię do napisania np. tematu o swoich trudnościach a nie do obrażania ogólnego osób, które zaburzenie osobowości po prostut mają.
To jest dość znacząca różnica. Masz potrzebę wyżalenia się? Okey.
Ale teksty jakie zapodałeś w tematach i PW są niedopuszczalne na forum dla osób z zaburzeniami.
Z uwagi na to, iż nawet nie poczuwasz się do tego, że jest to błędne zachowanie w takim miejscu jak to, otrzymujesz 4 ostrzeżenia.
A więc ostatnią szansę na zaprzestanie obrażania.
Bowiem 5 ostrzeżeń w ciągu 30 dni oznacza zablokowanie konta.
Empatycznysocjopata..."wojna z borderami"...?
Szczerze? Puknij się w głowę.
Zdajesz sobie sprawę, że tu na forum jest całkiem spora ilość osób z zaburzeniami osobowości? W tym również z pogranicza, narcystyczne, histeryczne i wiele innych?
Nie widzę aby mieli oni problemy z funkcjonowaniem na forum.
Oczywiście, że znajdą się osoby, które miały bądź mają i są niezadowoleni z tego miejsca ale – nie są zwykle całkiem bez winy.
Największym problemem jest to, iż obecne zasady na forum np. brak rozmów o cięciach się na czacie lub postach, jest traktowany przez niektórych ludzi jako atak na nich, atak na ich zaburzenie i brak akceptacji.
A to nie jest prawda, to jest niedokładne spojrzenie na sytuację całościową.
Zresztą jest odpowiedni dział na takiego rodzaju posty.
Rzeczywiście wielu użytkowników troszkę zbyt reaguje histerycznie i alergicznie czasem na takie informacje.
Jednakże mimo tego forum jest w dużej mierze jest przeznaczone dla zaburzeń lękowych, dlatego, że dużo większa ilość jego użytkowników to właśnie osoby z tymi problemami.
I właśnie z tego powodu to forum ma określone zasady, które sprzyjają temu aby więcej coś wynieść (Ci, którzy będą chcieli) niż się bardziej pogrążyć w wypadku zaburzeń lękowych.
Są przecież fora gdzie można pisać wsędzie gdzie się chce i co się chce. Jedno z największych for w Polsce nie ma takich ograniczeń.
Dla wielu osób to zapewne żadne problem ale dla innych jest to problem.
I właśnie dlatego powstało to małe forum nastawione bardziej na zaburzenia lękowe i również zaburzeniami osobowości ale z pewnymi ograniczeniami.
I nie chodzi tu o PODZIAŁY ani brak akceptacji czy całą masę emocjonalnych wywodów, ale o to, że takie było zamierzenie dla tego miejsca od początku jego pomysłu.
Z tego powodu jest to określone między innymi w regulaminie widocznym przy zakładaniu konta.
Ale nadal niestety niektórzy ludzie to ignorują i czują si poszkodowani.
Ja to rozumiem bo jednak są to emocje, cierpienie ale niestety nie jestem w stanie zadowolić wszystkich.
Po to zawczasu o tym mówimy aby właśnie nikt nie czuł się niechciany z powodu jego osoby.
Bo tu chodzi o kwestie działania forum a nie danego człowieka.
Ty stawiasz się w położeniu poszkodowanego, którego każdy tu atakuje bo masz borderline.
Niestety to nie borderline jest powodem ale również Twoje nastawienie i brak szacunku wobec osób zaburzonych lękowo.
Traktujesz tu często ludzi z góry i to jest widoczne, jakbyś był klejnotem zaburzeń wśród zidiociałych histeryków.
I ja niestety Twoją obecność tutaj sam często tak odbieram, bo można to odczuć po Twoich wypowiedziach.
Dużo mówisz o szacunku a w tym poście jest szacunek dla innych:
macie-swoje-blogi-t7119-15.html#p99111
?
To jest wlaśnie jedna z tych rzeczy, która irytuje ludzi na forum.
I nie sprzedaż mi teorii, że to powoduje borderline lub, że miałeś zły dzień.
Pytałem się wczoraj osoby z borderline czy słowo przepraszam a dokładnie jego brak jest objawem tegoż zaburzenia. No i wychodzi na to, że nie.
Za zły dzień można przeprosić.
Żeby było to jasne, użytkownicy forum ani administracja nie ma OBOWIĄZKU rozumieć wszystkiego co dzieje się w głowach innych ludzi tu na forum.
Nie ma też obowiązku tego pragnąć zrozumieć.
Bowiem to nadal jest forum internetowe a nie poradnia psychologiczna.
Po Twojej stronie leży odpowiedzialność za Twoje słowa i ich skutki.
Zaburzeń osobowości typu z pogranicza a szczególnie kwestię kontaktów międzyludzkich, nie rozwiązuje się poprzez forum tylko psychoterapię.
Dlatego, że jest to kwestia bardzo czuła i na coś takiego każdy tutaj musiałby być przygotowany.
Bo jednego dnia forum i ludzie są świetni, drugiego dnia psiakostkowi. Niestety nie każdy musi się do tego dostosowywać, bo powtarzam to nie jest terapia.
Otrzymujesz ostrzeżenie za ogólne zachowanie na czacie w ostatnich dniach oraz ostrzeżenie za brak szacunku co do osób z zaburzeniami lękowymi, widoczny w niektórych Twoich wypowiedziach.
Subzero1993 otrzymujesz ostrzeżenie za zgłoszony obrazek:
https://scr.hu/Y3ZJLn
Niestety oczekuję od osób aktywnych na forum, iż mimo niechęci do danej osoby będą wręcz upominali innych o szacunek dla samych w sobie zaburzeń psychicznych.
Nerwusek za ogólne zachowanie na czacie w ostatnich dniach także zostajesz ostrzeżony.
Profilaktycznie.
Mam nadzieję, że to zakończy sprawę i przypominam aby zamiast się kłócić zgłaszać problemy do administracji.