Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
jestemjakajestem
Odważny i aktywny forumowicz

14 grudnia 2016, o 14:47

ripley mnie psycholog zapewnia że t stany lekowe,ze człowiek jest wtedy wyczulony na kazdy symptom ale i ta strona mi bardzooo duzo dał, szkoda tylko że nie trafiłam na nia jakies cztery miesiace temu bo mysle ze juz teraz by był duzz lepiej. U mnie bardzo mocne stany lękowe wywołały leki, a zaczełam lecznie w sieperniu po duzej traumie i zasłabnieciach, dopoki nie brałam leków nie wiedziłam nawet że istnieje cos takiego jak nerwica lękowa. Nigdy nie mysłam o chorobach psychicznych, których sie teraz tak boje.....brrr ani myslec nie cche bo sie nakrecam pozdrawiam
Awatar użytkownika
ripley
Zarejestrowany Użytkownik

14 grudnia 2016, o 14:52

bozenka17
Albo leki zmienić. SSRI czesto maja efekty uboczne w postaci mdłości na poczatku leczenia. Mysle ze Ci to przejdzie. Ja np miałam na poczatku odjechane sny łącznie ze snami swiadomymi i było zabawnie ale tak do 2 tygodni. Potem organizm sie przyzwyczaił. ( a moze Ty sie tak denerwujesz ze masz zaladek scisniety?)

-- 14 grudnia 2016, o 14:52 --
jestemjakajestem uszy do góry. To tylko nerwica nie żadna choroba psychiczna.
bozenka17

14 grudnia 2016, o 14:52

w zeszłym roku miałam ten lek i zadziałał a było duzo duzo gorzej ale nie miałam takich mega mdłosci.Teraz zanim zaczęłam brac to juz pojawiał sie brak apetytu a teraz sie nasiliło.
Awatar użytkownika
ripley

14 grudnia 2016, o 14:53

No widzisz wiec moze jestes taka spieta...moze to idiotyczne ale spróboj nospe wziąć bo to działa rozkurczowo na mięśnie jamy brzusznej.
Awatar użytkownika
jestemjakajestem

14 grudnia 2016, o 15:03

jak ja wam zazdroszcze tego dystatnsu ze to tylko nerwica, ja nie potrafie tego zaakceptowac że choruje, zawsze byłam pewna siebie, optymistka(nadal jestem) a tu bach.... coś nad czym nie mam kontroli( tak,tak mam bardzo duzą potrzebe kontroli nad większością rzeczy w moim zyciu) i tu tkwi najwiekszy problem, tylko dziwiło mnie ze mnie dopadło bo jestm osoba która potrafi działac pod presja i perfekcjonistką( to opinia psycholog) ale coraz czesciej udaje mi sie odpuscic
bozenka17

14 grudnia 2016, o 15:05

biore tribux i meteospasmyl tez chyba rozkurczowe, na razie dzis nie biore bo na pusty żoładek to nie dam rady
Awatar użytkownika
ripley

14 grudnia 2016, o 15:09

Z tym dsytnasem to nie przesadzaj, wciąż sie go uczę. Najlepsze są reakcje mojego męża na na moje kolejne wynurzenia. Ja zlękniona, zapłakana a on machnie ręką i dalej gra w CS. I w sumie to pocieszajace. Bo przeciez nic sie nie dzieje.
Awatar użytkownika
jestemjakajestem

14 grudnia 2016, o 15:13

oo to tez znam , jak sie lepiej czuje to sie boje że to mania i mówię do chłopa mego że to moze jakas inna choroba no oczywiscie psychiczna hehe....ach to moje wkrętki
Awatar użytkownika
ripley

14 grudnia 2016, o 15:17

A jak gorzej to ze depresja...heh - never ending story. Przypomina mi sie w takich momentach reklama Milki. Jak gosciu mówi: " a świstak siedzi...i zawija je w te sreberka".
sebastian86

14 grudnia 2016, o 15:36

bozenka no 6sty dzien.po dwoch tygodniach powinny byc jakies efekty juz

-- 14 grudnia 2016, o 15:36 --
jak bylem w gosciach u wujka to trzesly mi sie ramiona.niby takie glupstwo a przeszkadza w rozmowie
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
Aga Jaga

14 grudnia 2016, o 15:56

Sebastian fajnie ze wyszedłes
Najgłośniejszy jest zawsze krzyk ciszy
Nikt go nie czuje nikt nie słyszy
A ty się dławisz martwymi słowami
Zimnymi spółgłoskami i samogłoskami

Tęskniąc za bólem rozrywasz wszystkie rany
Oby tylko coś poczuć wśród ciała pustyni
Nie płaczesz nie wzdychasz tylko sroga cisza
Rozrywa ci serce swoimi krzykami

/agajaga/ " o depresji "
moje gg 61274589
sebastian86

14 grudnia 2016, o 18:35

aga jaga a jak twoj dzien?
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
Aga Jaga

14 grudnia 2016, o 19:04

Dzis do bani.rano zakrecilo mi się w głowie i tak zastygłam na caly dzień. :(
Najgłośniejszy jest zawsze krzyk ciszy
Nikt go nie czuje nikt nie słyszy
A ty się dławisz martwymi słowami
Zimnymi spółgłoskami i samogłoskami

Tęskniąc za bólem rozrywasz wszystkie rany
Oby tylko coś poczuć wśród ciała pustyni
Nie płaczesz nie wzdychasz tylko sroga cisza
Rozrywa ci serce swoimi krzykami

/agajaga/ " o depresji "
moje gg 61274589
Awatar użytkownika
Kondor
Dyżurny na forum Odważny VIP

14 grudnia 2016, o 20:38

Aga Jaga pisze:Dzis do bani.rano zakrecilo mi się w głowie i tak zastygłam na caly dzień. :(
Aga czemu czytając tyle tych artykułów dalej się obawiasz takich rzeczy ?
Mi one naprawdę w tak krótkim czasie zmieniły myślenie, dlatego tak je wysyłałem. Ja jak szybciej wstanę z łóżka, czy wyjdę z wanny to mi się tak we łbie zakręci, że heja, ale to jest normalny objaw, skok ciśnienia czy coś. Tobie skacze ciśnienie od lęku stąd ten objaw. Czemu taka rzecz unieuruchamia Cię na cały dzień ? Wiesz już jak działa nerwica, czemu sie jej tak łatwo poddajesz ? :)
Zakręciło, czekamy parę sekund do odkręcenia i żyjemy dalej :) Zmień myślenie, tak jak kiedyś pisałem, rzuć nerwicy wyzwanie :)
Znajdź sobie na razie jeden tylko objaw i spróbuj go pokonać, czyli jak Ci się zacznie kręcic powiedz"nerwico dawaj, chcę żeby mi sie tak kręciło, żeby zaraz odleciała szybciej niż helikopter, dawaj, teraz, jak mam upaść, niech upadnę, nie boję się itd. Rób tak non stop, zobaczysz że szybko zobaczyć że to daje efekty. trzeba tylko świadomie zadziałać, każdemu czasem się kręci w głowie.
Pomyliliśmy światy ! Świat naszego myślenia uznaliśmy za ten realny, a ten prawdziwy mamy tylko za tło. Za wszelką cenę trzeba to odwrócić !
sebastian86

14 grudnia 2016, o 20:45

znow te poczucie braku wyjscia z sytuacji w jakiej sie znazlalem.moja glowa jest pelna toksycznego nastawienia ale nie wiem jak to zmienic.mam wrazenie ze to jest zakodowane na wiecznosc
Mistrz 2021 (L)
ODPOWIEDZ