Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

znowu?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
magdalena0044
Odważny i aktywny forumowicz

1 marca 2014, o 19:33

witam
juz myslalam ze mi to przeszlo,czulam sie dobrze ,bez dd.jednakze jak minelo dd zaczelam skupiac sie na symptomach ciala,takich nerwicowych.oddychanie ,zawroty glowy itp.i od 2 dni powrocilo dd.najgorsze jest to patrzenie na ludzi i nie widzenie w nich ludzi.mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi?
czy to normalne (oczywiscie w naszym zaburzeniu)ze to tak wraca?ze po atakach nerwicowych powraca dd?
mylsalm ze jest juz dobrze a widze ze znowu zaczyna sie gehenna.ale nie poddam sie.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

1 marca 2014, o 19:36

ja się borykam z DD, jeszcze mi nie przeszło ale czytałam, że nawroty mogą występować i najważniejsze jest w tym to, żeby nie dać się ponownie wciągnąć w pętlę zamiarwiania się i lęku :). Jeszcze dodam, że podobno nawroty są lżejsze i krótsze ;)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
magdalena0044

1 marca 2014, o 19:39

oj to prawda jest duzo lzej niz ostatnio,wiec nie zalamuje rak,ponadto jak o tym zapominam to chwilowo nie ma ale moj cudny mozg za chwile mi o tym przypomina
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

1 marca 2014, o 20:08

Cześć Magdalena,
niestety zdarza się, że są nawroty, szczególnie w bardziej stresujących czy dołujących momentach życia. Włącza się stara reakcja, ale tak jak mówi Nierealna, nie jest już potem tak dotkliwie jak przy pierwszych razach, bo już raz sobie poradziłaś, nie jest tak, że jesteś totalnie zagubiona w temacie. Nie martw się więc, nie czeka Cię nic gorszego. A że jest to nieprzyjemne, to już inna sprawa, ale widze, że masz nastawienie bojowe, wiec tym bardziej nie masz się czym martwić na dłuższą metę! :)
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
Mr.DD

1 marca 2014, o 21:31

Ciasteczko napisała wszystko ;) Ja się tylko po tym podpisuje :P
Cier­pienie wy­maga więcej od­wa­gi niż śmierć.
Niektórzy po za­pad­nięciu zmro­ku już nie pot­ra­fią uwie­rzyć w słońce. Bra­kuje im tej od­ro­biny cier­pli­wości, aby docze­kać nad­chodzące­go po­ran­ka. Kiedy prze­bywasz w ciem­nościach, spójrz w górę. Tam cze­ka na ciebie słońce.
Awatar użytkownika
Rabaha22
Zarejestrowany Użytkownik

2 marca 2014, o 21:35

mam dokladnie to samo przeszlo mi dd, zaczalem miec objawy nerwicowe takie jak oddychanie i dzisiaj lekko mi wrocilo dd...
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

2 marca 2014, o 22:47

To zncazy ze nie wyszliscie z tego nerwicowego stanu i w zasadzie ze wraca wam troche dd to nic dziwnego. Przeciez to przy napieciu moze przychodzic.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
magdalena0044

3 marca 2014, o 16:25

mam pytanie,a macie tak ze jak jest cicho lub cos szumi to slyszycie wlasne mysli?mam tak szczegolnie przed snem lub jak sie na tym skupiam .jak zapominam to jest ok ,ale jak sobie przypomne to od razu je slysze.nie slysze glosow,komentarzy itp.tylko rozne pourywane watki wlasnych mysali.mam nadzieje ze dobrze sie wyrazilam:)czy to schizofrenia?

-- 3 marca 2014, o 16:25 --
dodam ze nikt nigdy by sie nie domyslil ze jest ze mna cokolwiek nie tak.normalnie pracuje,jestem w zwiazku od 6 lat.na zewnatrz moje zycie wyglada normalnie ale wewnatrz przezywam pieklo.strasznie boje sie schizofrenii
ODPOWIEDZ