Każdy z nas nerwicowców to ma lub miał. Im częściej bedziesz sie macałaOYKA pisze: ↑14 stycznia 2019, o 12:35Mam nadzieję, że to kolejna moja jazda. Tydzień temu wyczułam powiększony węzeł chłonny na szyi. Oczywiście udałam się do lekarza który zbadał mnie palpacyjnie i stwierdził, że jest tylko jeden i malutki i nie ma powodów do niepokoju. Wiecie jak to wygląda u hipochondrykow. Dalej macam szyję i wyczuwam coś na całej długości lewego obojczyka, nie Gródki czy gozki ale jakby żyła bądź mięsień. Rusza się i jest sprężyste. Już sama nie wiem czy lekarz mógł tego nie zauważyć? Boże jaki mam stres. Powinnam zrobić USG? Proszę pomóżcie bo zwariuję
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
To znowu ja
- Solkan36
- Zarejestrowany Użytkownik
Face Your Fear And Live Your Dream 

-
Witam od 4 lat borykam się z powiększonymi węzłami chłonnymi opowiem jak to u mnie wyglądało i wyglada.
Zaczęło się 4 lata temu zachorowała moja mama na nowotwór rozsiany piersi i węzłów chłonnych ja w tym czasie naderwałem powrozek od martwych ciągów na siłowni 3 miesiące bez dźwigania jakieś 2-3 miesiące później przy kąpieli przypadkowo zaobserwowałem u siebie powiększony węzeł chłonny pod szczeka byłem z nim na usg węzeł powiększony ale nie rakowy przez te 4 lata węzły mam pod cała szczeka na szyi w obojczykach pod pachami i w pachwinach byłem chyba na 5-6 usg węzły powiększone ale nie rakowe dwa lat temu zdiagnozowano u mnie nerwice.
Miałem robione ze 4 morfologię rok temu 11 odchyleń od węzłów chłonnych w tym roku tylko 8 wszystkie od węzłów chłonnych jak mówi lekarz (CRP,OB) idealne lekarz mówi ze to napewno nie jest objaw choroby mówi ze to blachy problem i ze jak się znajdzie jego przyczynę to węzły wrócą do normy od 4 lat nie mam już takiej energii jak kiedyś bardziej się mecze cały czas mam uczucie jak bym był nie wyspany chodź śpię po 8-9 godzin naprawdę nie wiem już co mi jest.
Miał ktoś może takie dolegliwości?
Zaczęło się 4 lata temu zachorowała moja mama na nowotwór rozsiany piersi i węzłów chłonnych ja w tym czasie naderwałem powrozek od martwych ciągów na siłowni 3 miesiące bez dźwigania jakieś 2-3 miesiące później przy kąpieli przypadkowo zaobserwowałem u siebie powiększony węzeł chłonny pod szczeka byłem z nim na usg węzeł powiększony ale nie rakowy przez te 4 lata węzły mam pod cała szczeka na szyi w obojczykach pod pachami i w pachwinach byłem chyba na 5-6 usg węzły powiększone ale nie rakowe dwa lat temu zdiagnozowano u mnie nerwice.
Miałem robione ze 4 morfologię rok temu 11 odchyleń od węzłów chłonnych w tym roku tylko 8 wszystkie od węzłów chłonnych jak mówi lekarz (CRP,OB) idealne lekarz mówi ze to napewno nie jest objaw choroby mówi ze to blachy problem i ze jak się znajdzie jego przyczynę to węzły wrócą do normy od 4 lat nie mam już takiej energii jak kiedyś bardziej się mecze cały czas mam uczucie jak bym był nie wyspany chodź śpię po 8-9 godzin naprawdę nie wiem już co mi jest.
Miał ktoś może takie dolegliwości?
-
Mi zaczęły wyskakiwać te węzły i już takie zostawały zapomniałem dodać po anginie od tamtej pory nie mam angin a węzły nadal są.
-
No właśnie, niby węzły to stan przed chorobowy ale ja podejrzewam że to ma jakiś związek z zatokami albo alergią / alergiami ale na szczęście nic poważnego moim zdaniem
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Wolność słowa z umiarem
-
W tomografie wyszło mi ze mam nie wykształcone zatoki nw czy to od tego tak jak już pisałem zaczęło się od powrozka 5lat temu do dziś powiększone mam węzły na całym ciele 7-8 odchyleń w morfologi kiedyś było ich 11-12 lekarz twierdzi ze nic nie wskazuje na chorobę jak to on mówi (gdyby pan chorował na cos 5-6lat nie siedział by pan tutaj) nw co mam o tym myśleć?
-
Że nic nie wskazuje na chorobę, najlepiej odpocząć i nie zawracać sobie tym głowy życie jest zbyt krótkie żeby się przejmować takimi sprawami
Wolność słowa z umiarem
Wolność słowa z umiarem
-
Witaj Żakuj czyli naprawdę mam się tym nie martwić powiedz mi jeśli możesz czy moje objawy które mam np teraz oprócz węzłów czyli takie nw jak to nazwać skakanie mięśni po całym ciele gdy odpoczywam tez mam olać bo już naprawdę nic nie wiem powiedz mi czy moje złe samopoczucie i węzły mogą być powiększone od wielo letniego stresu ciągłych nerwów?
-
Węzły chłonne mogą być powiększone z byle powodu, ja mam już kilka dobrych lat powiększone na szyji i nie wiem z czego to wynika. Na skakanie mięśni ja bym polecił magnez tak jak po wysiłku można zaobserwować skakanie mięśni czy skurcze. Nie martw się bo tylko pogorszysz swoje zdrowie psychiczne dbaj o siebie a wszystko będzie dobrze takie słowa wsparcia mogę napisać.
Wolność słowa z umiarem
Wolność słowa z umiarem
-
Żakuj wielkie dzięki za odpowiedz i słowo pocieszenia.
-
Witam przychodze prosić o pomoc/podpowiedz a więc:
Wiek 23lat
5lat temu naderwałem sobie powrozek na siłowni pobrałem leki 3 miesiące i w 90% przeszło nie raz po przeciążeniu jeszcze z rok jakiś ból sie pojawiał po 3 miesiacach wyczułem powiekszony wezeł chłonny pod rzuchwa a że zbiegło sie to z diagnoza mamy nowotwór to jak najszybciej na usg wezeł nie nowotworowy po 5 latach mam powiekszone wezły pod rzuchwa szyjne obojczykowe pachowe grzebieniowe pachwinowe jak juz sie powieksza takie juz zostaja nie rosna dalej ani nie maleja.
2.5 raku temu jak chodziłem na prawko zobaczyłem że przy wciskaniu sprzegła noga zaczyna sie trząść na dzien dzisiejszy trzesie mi sie każdy miesień w ciele który napnę np(gdy stojąc wyprostuje noge przed siebie do pełnego napiecia zaczyna sie trząść gdy np próbuje zrobić pompke cały sie trzese)
-ciągle jestem zmeczony/nie wyspany
-od roku zdarza mi sie mrowienie/zdretwienie lewego polika tak z 20razy
-ból lewej gałki ocznej jak by tak z tyłu przy poruszaniu(może od długiego przesiadywania przed monitorem)
-szybko mecza mi sie miesnie(robiąc trase 40km samochodem bola mnie nogi z tyłu)
-czuje sie zesztywniały lecz każdy mi powtarza że normalnie chodze
-zapomniałem dodac mam 12 odchyleń w morfologi ale dobra hematolog powiedziała że tak moge miec do starości
-zapomniał bym dodać cierpnie mi nieraz reka stopa moze ze 3 razy przez te prawie 3 lata napewno nasilają to nerwy
-objaw koła zębatego
Byłem u 2 neurologów jeden odesłał do hematologa jak usłyszał o wezłach a drugi każe sobie sm wybić z głowy ale jak to on powiedział dla pana spokoju dam panu skierowanie na MRI chociaż wiem że tam nic nie bedzie.
Jakiś rok temu miałem skierowanie na borelioze ale ich nie zrobiłem bo inny lekarz nastraszył mnie sm(lekarz pierwszego kontaktu)
Prosze o jakąś podpowiedz miał ktoś tak wygląda to bardziej na smczy borelioze?
Albo czy mogą to być objawy nerwicy?
Już kiedyś tu pisałem może teraz dokładniej.
Z góry dziękuje:(
Wiek 23lat
5lat temu naderwałem sobie powrozek na siłowni pobrałem leki 3 miesiące i w 90% przeszło nie raz po przeciążeniu jeszcze z rok jakiś ból sie pojawiał po 3 miesiacach wyczułem powiekszony wezeł chłonny pod rzuchwa a że zbiegło sie to z diagnoza mamy nowotwór to jak najszybciej na usg wezeł nie nowotworowy po 5 latach mam powiekszone wezły pod rzuchwa szyjne obojczykowe pachowe grzebieniowe pachwinowe jak juz sie powieksza takie juz zostaja nie rosna dalej ani nie maleja.
2.5 raku temu jak chodziłem na prawko zobaczyłem że przy wciskaniu sprzegła noga zaczyna sie trząść na dzien dzisiejszy trzesie mi sie każdy miesień w ciele który napnę np(gdy stojąc wyprostuje noge przed siebie do pełnego napiecia zaczyna sie trząść gdy np próbuje zrobić pompke cały sie trzese)
-ciągle jestem zmeczony/nie wyspany
-od roku zdarza mi sie mrowienie/zdretwienie lewego polika tak z 20razy
-ból lewej gałki ocznej jak by tak z tyłu przy poruszaniu(może od długiego przesiadywania przed monitorem)
-szybko mecza mi sie miesnie(robiąc trase 40km samochodem bola mnie nogi z tyłu)
-czuje sie zesztywniały lecz każdy mi powtarza że normalnie chodze
-zapomniałem dodac mam 12 odchyleń w morfologi ale dobra hematolog powiedziała że tak moge miec do starości
-zapomniał bym dodać cierpnie mi nieraz reka stopa moze ze 3 razy przez te prawie 3 lata napewno nasilają to nerwy
-objaw koła zębatego
Byłem u 2 neurologów jeden odesłał do hematologa jak usłyszał o wezłach a drugi każe sobie sm wybić z głowy ale jak to on powiedział dla pana spokoju dam panu skierowanie na MRI chociaż wiem że tam nic nie bedzie.
Jakiś rok temu miałem skierowanie na borelioze ale ich nie zrobiłem bo inny lekarz nastraszył mnie sm(lekarz pierwszego kontaktu)
Prosze o jakąś podpowiedz miał ktoś tak wygląda to bardziej na smczy borelioze?
Albo czy mogą to być objawy nerwicy?
Już kiedyś tu pisałem może teraz dokładniej.
Z góry dziękuje:(