Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zmiana leku
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam dzis lekarz zaproponowal zmiane z escitalopramu 10 mg na paroxetinum 20 mg biore esci od listopada ogolnie jest wzglednie ok pracuje nad soba ale somatyzacja i leki dalej mi towarzysza. W opini lekarza pojawila sie opcja zmiany . Stwierdzil ze esci nie dziala na mnie. Mam obawy ze zmiana t bardziej ze mam przestac brac esci. Brac odrazu tamta tabletke. Powiedzial ze to to samo ssri ale inny skladnik . Co myslicie ? Ktos przerabial?
-
Pamiętaj ze psychiatrzy maja całkowicie inne podejscie do zaburzenia lękowego niz motyw przewodni tego forum. Leki tylko maskują objawy. Całe wyzdrowienie jest po prostu w tobie. Sam brałem Aciprex 10mg/dzień (esci) i objawy po pół toku zaczęły mijać całkowicie. Odstawiłem lek po 2.5 roku i praktycznie wrocilem do punktu wyjscia hehe.
Nauka o zaburzeniu lękowym, mechanizmie przetrwania, akceptacja i ignorancja to po prostu cały lek na tą pieprzona iluzje w ktorej człowiek tkwi. Psychiatra powinien wiedziec najlepiej jak i który lek stosować, rowniez na podstawie rozmowy i metodzie prób i błędów z pacjentem.
Nauka o zaburzeniu lękowym, mechanizmie przetrwania, akceptacja i ignorancja to po prostu cały lek na tą pieprzona iluzje w ktorej człowiek tkwi. Psychiatra powinien wiedziec najlepiej jak i który lek stosować, rowniez na podstawie rozmowy i metodzie prób i błędów z pacjentem.
-
Każdy z nas potrzebuje innej pracy nad sobą. Jedni radzą sobie z tym lepiej inni gorzej. Sam jestem na Esci od stycznia. Obawiam się odstawienia (lekarz również uznał, że obawia się mojego odstawienia
), bo choroba ta lubi szybo wrócić. Zwłaszcza, gdy wrócisz do życia w biegu i ciągłym stresie (takie miałem wcześniej). Tylko tak jak napisał Fifirifi to jest iluzja, która siedzi w naszej głowie. Musimy sami nad tym pracować, lek jest tylko dodatkiem w tej pomocy, ale nie wyleczy nas z wszystkiego. Najgorsze, że jestem na zwolnieniu, siedze w domu pracuje nad sobą jest wszystko ok, a co będzie gdy wrócę do pracy?! :O

Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
-
Ja znam mechanizm teorie mam ogarnieta dobrze
wiem jaka to iluzja ale wiecie ze jak sie decydujemy na farmakologie chcemy by byla dobrze dobrana. Bykem u psychiatry porozmawiac okazuje sie ze paroksetyna jest dobrym lekiem ale ma sie trudnosc w jej odstawianiu. Jest to ssri ale ona jest pod tym wzgledem trudna. Decyzja zapadla o zwiekszeniu esco do 15 mg w przypadku braku poprawy do 20. Nie zostaly w pelni wyczerpane mozliwosci terapeutyczne tego leku ktory juz zazywam. Konfrontuje sie z lekiem pracuje mimo somatow pozwalam im byc ile chca nie walcze a przyjmuje wiecie ze jak kryzys dopada potrafi podkopac cala nasza wiedze niestety zapominamy o akceptacji dystansie i jestesmy reaktywni

-
Co bedzie gdy wrocisz do pracy? Sprawdzisz w praktyce swoja wiedze okazja do testu z wiedzy teoretycznej. Jezeli pojawia sie obawy licz sie ze lek przyjdzie jako nasz obronca sami go sobie wywolujemy. Ale wiesz ze to iluzja i przez dzialanie wgrasz nowy sofcik