Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
JohnnyEDM
- Zarejestrowany Użytkownik
27 czerwca 2015, o 22:31
Wiem, zrobiłem źle, wszedlem na wikpedie jednakze wolalbym sie zapytac was, doradzic

. Chodzi mi o ten fragment: Do niektórych z zaburzeń i chorób, które należy brać pod uwagę podczas diagnostyki różnicowej, należą[2]:
xxxxxxxxxxxxx
Odnosnie tych chorob, czym to sie rozni od atakow paniki od nerwicy? Czy tam wystepuja te ataki bylekiedy i sa tez inne objawy choroby? Nie chce znowu popazc we wmawianie sobie ktorychs z tych chorob

-
Ciasteczko
- Administrator
27 czerwca 2015, o 22:53
No i po co czytasz wikipedie kolego? Nawet objawy przeziębienia można podciągnąć pod śmiertelną chorobę. Jak to odróżnić? U lekarza, na pewno nie samodzielną diagnozą. Poza tym atak paniki nie będzie jedynym objawem a jednym z wielu. Jeśli jakieś bóle czy inne objawy są niepokojące idzie się do specjalisty i jeśli badania nie wykażą problemów, to masz jasność. Poza tym łatwo jest dostrzec, że ktoś ma nerwicę, bo ataki paniki również nie są jedynym problemem takiej osoby. W sumie wystarczy,żeby opowiedziała swoją historię i aktualne uczucia.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
-
Victor
- Administrator
27 czerwca 2015, o 22:56
Dokładnie, a do tego nie wstawiaj na forum dla lękowców haseł z wikipedii, w stylu atak paniki - guz nadnerczy bo ludzie mają tu tendencje do zwiększania sobie czymś takim niepokoju a zupełnie niepotrzebnie.
Z wątpliwością po prostu trzeba iśc do lekarza i sie przebadać, raz wystarczy.
-
N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
27 czerwca 2015, o 23:00
Ludzie z nerwicą ból głowy od pogody podciągną pod coś bardzo poważnego, wkrecą sobie głupotę. Nerwica jest nerwicą, jedyne co ona może zrobic to wymęczyc czlowieka, aczkolwiek jak Ciasteczko mówi, jesli cos nas niepokoi idziemy do lekarza, badania wyjdą ok to mamy odpowiedz co sie z nami dzieje. nie warto czytac w internecie głupot, bo skąd wiemy kto to napisał? kiedyś na pewnej stronie wyczytałem że nerwica może doprowadzic do najgorszego co mija sie z prawdą.
Sruzy a nie guzy nadnerczy, tutaj ludzie mogą sie nakrecic przez takie cos. pozdro

W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem

-
Taci
27 czerwca 2015, o 23:03
Wlasnie nerwus tez wyczytalam to ze moze prowadzic do najgorszego czyli dla mnie samobojstwa ktore jest udreka. Najgorsze jest to gdy czyta sie o objawach czy tez o informacjach chorob w moim przypadku depresji czy samobojstwa ktore nerwica z latwoscia to wykorzystuje straszac mnie. To cwana bestia. Kiedys ktos napisal ze samobojca robi to aby miec swiety spokoj i twraz te mysli mnie mecza bo tez chce miec swiety spokoj to od razu nerwiczka dziala na pelnych obrotach. Nie ma co czyrac o objawach bo czlowiek sie nakreca jeszcze bardziej.
-
JohnnyEDM
27 czerwca 2015, o 23:13
Nerwus ja tez przeczytalem to samo odnosnie nierwicy i tak samo sie nakrecilem, bylem juz u lekarza wczesniej, 3 miesiace temu na poczatku atakow paniko przebadalem krew i dobrze wyszly wyniki, ostatnio u lekarza pierwszego kontaktu, cisnienie mi zmierzyl, pooddychalem pare razy, podotykal mnie w brzuchu i siei sie zapytal czy gdzies mnie tam czy mnie boli i w tarczycy tez i ok tez byloo, to chyba jest dobrze i nie ma co dalej co isc za watpliwosciami?
-- 27 czerwca 2015, o 23:13 --
Dzieki jeszcze raz, taki post mnie uspokaja i sorki za wklejenie tego fragmentu na forum

. Jak to w nerwict zawsze bedzie to ALE!

i to w najgorszych sytuacjach

-
wojtaaaaaas6
3 września 2015, o 08:40
Dokładnie tak, nie ma co czytać takich głupot, daje to do myślenia, a za nimi lęki i obawy, że coś jest nie tak. Nigdy nie wchodziłem w jakieś stronki prócz tej

ludzie czasem wypowiadają się na różnych blogach o czymś bo czym w ogóle nie mają pojęcia. jak czytam wasze posty,artykul uspokaja mnie to, wczytuje się w każe wasze słowo i zaczynam wierzyć że nic się ze mną nie dzieje, to tylko nerwica i trzeba jakoś to akceptować

pozdrawiam!

"Nie spuszczaj glowy gdy stres wiąze Ci ręce
nie musisz byc kims, badz soba dla siebie."