Nie mogę się skupić ani skoncentrować przez to. Trwa to już koło 7 lat jak nie więcej,ale chciałabym zyć normalnie...proszę pomóżcie mi nie chcę wychodzić za wariatkę,która się śmieje bez powodu i wgl...
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zbyt duża wyobraźnia
-
kaska12591
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam 17lat i zbyt dużą wyobraźnię nie moge sobie z tym poradzić mam mało znajomych w gimnazjum byłam nie lubiana
Nie mogę się skupić ani skoncentrować przez to. Trwa to już koło 7 lat jak nie więcej,ale chciałabym zyć normalnie...proszę pomóżcie mi nie chcę wychodzić za wariatkę,która się śmieje bez powodu i wgl...

kaska12591
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Witam Kasiu, opisz co znaczy ta Twoja duża wyobraznia? I w czym dokłądniej leży problem?
-
kaska12591
No poprostu wszystko tam w niej jest smierć radość jakieś fajne chwilę tak jakbym zyła w wirtualnym świecie a realnego prawie nie ma 
kaska12591
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Myśli typowo nerwicowe skoro masz myśli o śmierci, a wrażenie życia w wirtualnym świecie świadczyć może stanie DD, czyli odcięcia poprzez Twoje lęki, myśli czy ataki paniki. Nie jesteś wariatką, spokojnie, to nie świadczy o żadnej chorobie psychicznej lecz o zaburzeniu.
Nie masz powodów do obaw. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania śmiało.
Więcej znajdziesz w linkach podanych niżej zapoznaj się z nimi:
nerwica-lekowa-objawy-t3405.html
encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html
Na sam początek jednak polecam
etap-3-mysli-lekowe-t4330.html
Nie masz powodów do obaw. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania śmiało.
Więcej znajdziesz w linkach podanych niżej zapoznaj się z nimi:
nerwica-lekowa-objawy-t3405.html
encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html
Na sam początek jednak polecam
etap-3-mysli-lekowe-t4330.html
- tomo
Jeśli chodzi o wyobraźnię to i ja mam zbyt dużą
Tak wiem dziwne uczucie, ale jakoś nigdy się tym nie przejąłem
Tobie polecam to samo.
Gdybym wiedział, gdybym potrafił pokonać samego siebie
Gdyby opuścił mnie strach
Strach przed życiem i szczęściem
W tej ostatniej drodze głupców, kłamców i straceńców
Nie będę sam
Podąża za mną setki mnie podobnych
Szukających ucieczki
Ucieczki przed samym sobą
Tak to zwykle się kończy
Gdyby opuścił mnie strach
Strach przed życiem i szczęściem
W tej ostatniej drodze głupców, kłamców i straceńców
Nie będę sam
Podąża za mną setki mnie podobnych
Szukających ucieczki
Ucieczki przed samym sobą
Tak to zwykle się kończy
- Sagem
- Odważny i aktywny forumowicz
Spoko, nie zwariujesz nam
Ludzie z dużą wyobraźnią są fajni
A chłopaki w sumie prosto powiedzieli co i jak 
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
-
Victor
- Administrator
Nie przesadzajmy od razu z nerwicami, atakami paniki i DD 
Nic takiego dziewczyna nie napisala
jeszcze
Co do wyobraźni to jak rozumiem po prostu uciekasz od realnosci w swiat wymyslony tak? Siedziesz w domu i tworzysz sobie jakies historie, zabawy i sie w nich odnajdujesz?
Jelsi tak to takie rzeczy zdarzaja sie, i sa efektem duzej wyobrazni to prawda ale duza wyobraznia to nie jest wielki problem, problemem moze byc to co delikatnie poruszylas, ze bylas nie lubiana w gimnazjum.
Jako dziecko kazdy tak sobie marzy i wyobrzaza, a to ze np nie lubiano cie w gimnazjum powodowalo ze wolalas zyc dalej swiatem wymyslonym, gdzie wszystko bylo bezpieczniejsze bo pod kontrola niz swiatem realnym, gdzie byla brak akceptacji i zle emocje.
Nic takiego dziewczyna nie napisala
Co do wyobraźni to jak rozumiem po prostu uciekasz od realnosci w swiat wymyslony tak? Siedziesz w domu i tworzysz sobie jakies historie, zabawy i sie w nich odnajdujesz?
Jelsi tak to takie rzeczy zdarzaja sie, i sa efektem duzej wyobrazni to prawda ale duza wyobraznia to nie jest wielki problem, problemem moze byc to co delikatnie poruszylas, ze bylas nie lubiana w gimnazjum.
Jako dziecko kazdy tak sobie marzy i wyobrzaza, a to ze np nie lubiano cie w gimnazjum powodowalo ze wolalas zyc dalej swiatem wymyslonym, gdzie wszystko bylo bezpieczniejsze bo pod kontrola niz swiatem realnym, gdzie byla brak akceptacji i zle emocje.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
kaska12591
No tak ale czasami sie smieje i placze bez powodu a pozniej ludzie jakos inaczej na to patrza i się śmieją...takie dziwne odruchy mam
kaska12591
-
marta78
Autorko, jesteś mlodziutka jeszcze.Ja nic w tym , zlego nie widzę że sobie wyobrażasz coś tam .....placzesz i sie śmiejesz. Ja mialam podobnie, chociaz nadal mam . U mnie to wynika raczej z tego , że marzę o lepszym życiu .Mam niskie poczucie wlasnej wartosci. Potrafilam tez, wyobrazac sobie swoj pogrzeb , lub wypadek jak ginę.Plakalam przy tym. Czasem sie śmieję , jak sobie coś wyobrazę. W szkole tez , mialam problem bo zawsze mowilam to , co myslalam. A niektorym to przeszkadzało. Powinnaś popracować, nad tym jak być bardziej asertywną, to może pomoc ci w kontaktach z innymi. Co do wyobraźni to może być powiązane z lękiem i zbyt niskim poczuciem wlasnej wartości .Warto się , bliżej przyjrzeć temu. Masz 17 lat podejrzewam , że nadal się uczysz. Mogłabyś iść do szkolnego pedagoga , porozmawiać. Nie trać, proszę Cię pięknych lat młodości , tylko pracuj nad tym.
-
kaska12591
Wyobrażam i wymyslam to dla mnie jedno i to samo
kaska12591
-
Milly Terry
- Nowy Użytkownik
Ja też mam za dużą wyobraźnię około 5 lat a mam 13 lat ( PRAKTYCZNIE ZAWSZE JEŚLI JEST FAJNA MUZYKA i rysunki "muszę" robić na "telefonie" albo i animacje... A zaczęło się od jednej opaski z uszami na głowę...) moje rysunki znajdziecie na DeviantArt com, moja nazwa: MillyTerryJulka01 (Julka to moja znajoma która mi pokazała tą stronę)