Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zbyt duża wyobraźnia

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
kaska12591
Zarejestrowany Użytkownik

10 lipca 2014, o 19:35

Mam 17lat i zbyt dużą wyobraźnię nie moge sobie z tym poradzić mam mało znajomych w gimnazjum byłam nie lubiana :( :( :(
Nie mogę się skupić ani skoncentrować przez to. Trwa to już koło 7 lat jak nie więcej,ale chciałabym zyć normalnie...proszę pomóżcie mi nie chcę wychodzić za wariatkę,która się śmieje bez powodu i wgl... :( :(
kaska12591
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

10 lipca 2014, o 19:36

Witam Kasiu, opisz co znaczy ta Twoja duża wyobraznia? I w czym dokłądniej leży problem?
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
kaska12591

10 lipca 2014, o 19:40

No poprostu wszystko tam w niej jest smierć radość jakieś fajne chwilę tak jakbym zyła w wirtualnym świecie a realnego prawie nie ma :(
kaska12591
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

10 lipca 2014, o 19:45

Myśli typowo nerwicowe skoro masz myśli o śmierci, a wrażenie życia w wirtualnym świecie świadczyć może stanie DD, czyli odcięcia poprzez Twoje lęki, myśli czy ataki paniki. Nie jesteś wariatką, spokojnie, to nie świadczy o żadnej chorobie psychicznej lecz o zaburzeniu.
Nie masz powodów do obaw. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania śmiało.

Więcej znajdziesz w linkach podanych niżej zapoznaj się z nimi:

nerwica-lekowa-objawy-t3405.html

encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html

Na sam początek jednak polecam

etap-3-mysli-lekowe-t4330.html
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Awatar użytkownika
tomo

10 lipca 2014, o 20:14

Jeśli chodzi o wyobraźnię to i ja mam zbyt dużą :D Tak wiem dziwne uczucie, ale jakoś nigdy się tym nie przejąłem :P Tobie polecam to samo.
Gdybym wiedział, gdybym potrafił pokonać samego siebie
Gdyby opuścił mnie strach
Strach przed życiem i szczęściem
W tej ostatniej drodze głupców, kłamców i straceńców
Nie będę sam
Podąża za mną setki mnie podobnych
Szukających ucieczki
Ucieczki przed samym sobą
Tak to zwykle się kończy
Awatar użytkownika
Sagem
Odważny i aktywny forumowicz

10 lipca 2014, o 22:26

Spoko, nie zwariujesz nam :D Ludzie z dużą wyobraźnią są fajni :) A chłopaki w sumie prosto powiedzieli co i jak :)
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Victor
Administrator

11 lipca 2014, o 09:16

Nie przesadzajmy od razu z nerwicami, atakami paniki i DD :)
Nic takiego dziewczyna nie napisala :D jeszcze :D

Co do wyobraźni to jak rozumiem po prostu uciekasz od realnosci w swiat wymyslony tak? Siedziesz w domu i tworzysz sobie jakies historie, zabawy i sie w nich odnajdujesz?
Jelsi tak to takie rzeczy zdarzaja sie, i sa efektem duzej wyobrazni to prawda ale duza wyobraznia to nie jest wielki problem, problemem moze byc to co delikatnie poruszylas, ze bylas nie lubiana w gimnazjum.
Jako dziecko kazdy tak sobie marzy i wyobrzaza, a to ze np nie lubiano cie w gimnazjum powodowalo ze wolalas zyc dalej swiatem wymyslonym, gdzie wszystko bylo bezpieczniejsze bo pod kontrola niz swiatem realnym, gdzie byla brak akceptacji i zle emocje.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
kaska12591

11 lipca 2014, o 14:03

No tak ale czasami sie smieje i placze bez powodu a pozniej ludzie jakos inaczej na to patrza i się śmieją...takie dziwne odruchy mam
kaska12591
Alexa0828

28 sierpnia 2014, o 01:11

Masz tak że wymyślasz czy wyobrażasz sobie siebie jako kogoś innego tak?
marta78

28 sierpnia 2014, o 06:42

Autorko, jesteś mlodziutka jeszcze.Ja nic w tym , zlego nie widzę że sobie wyobrażasz coś tam .....placzesz i sie śmiejesz. Ja mialam podobnie, chociaz nadal mam . U mnie to wynika raczej z tego , że marzę o lepszym życiu .Mam niskie poczucie wlasnej wartosci. Potrafilam tez, wyobrazac sobie swoj pogrzeb , lub wypadek jak ginę.Plakalam przy tym. Czasem sie śmieję , jak sobie coś wyobrazę. W szkole tez , mialam problem bo zawsze mowilam to , co myslalam. A niektorym to przeszkadzało. Powinnaś popracować, nad tym jak być bardziej asertywną, to może pomoc ci w kontaktach z innymi. Co do wyobraźni to może być powiązane z lękiem i zbyt niskim poczuciem wlasnej wartości .Warto się , bliżej przyjrzeć temu. Masz 17 lat podejrzewam , że nadal się uczysz. Mogłabyś iść do szkolnego pedagoga , porozmawiać. Nie trać, proszę Cię pięknych lat młodości , tylko pracuj nad tym.
kaska12591

9 grudnia 2014, o 17:21

Wyobrażam i wymyslam to dla mnie jedno i to samo
kaska12591
Milly Terry
Nowy Użytkownik

21 listopada 2024, o 01:49

Ja też mam za dużą wyobraźnię około 5 lat a mam 13 lat ( PRAKTYCZNIE ZAWSZE JEŚLI JEST FAJNA MUZYKA i rysunki "muszę" robić na "telefonie" albo i animacje... A zaczęło się od jednej opaski z uszami na głowę...) moje rysunki znajdziecie na DeviantArt com, moja nazwa: MillyTerryJulka01 (Julka to moja znajoma która mi pokazała tą stronę)
ODPOWIEDZ