Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

ZAGUBIONA ALE POZYTYWNIE NASTAWIONA

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
ODPOWIEDZ
JULIANKA
Zarejestrowany Użytkownik

27 października 2015, o 21:21

HEJKA
MAM 35 LAT
CIERPIĘ NA NERWICĘ LĘKOWĄ I FOBIĘ SPOŁECZNĄ
OBECNIE ZACZĘŁAM UCZĘSZCZAĆ NA TERAPIĘ GRUPOWĄ
BYŁAM 5 RAZY...BYŁO NAWET OK ALE ZA SZÓSTYM RAZEM MIAŁAM SKURCZE BRZUCHA,LĘK, JAKIEŚ UCZUCIE ODRĘTWIENIA I NIE WIEM CZY TO NORMALNE CZY PO PROSTU NIE NADAJĘ SIĘ NA TAKI RODZAJ TERAPII
CZY KTOŚ MIAŁ PODOBNIE?
HELP
Awatar użytkownika
schanis22

27 października 2015, o 21:24

Witaj Julianka ! Ja nie uczęszczam na terapie , natomiast mam skurcze brzucha i odrętwienia , a sa to objawy typowo nerwicowe . Dobrze ze trafiłaś na to forum tutaj wiele osób pomoze Ci i poradzi jak wyjsc z nerwicy , sama słuchaj divovikow i czytaj artykuły . Pozdrawiam ! Życzę szybkiego wyjscia z nerwicy !
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
tommy321

28 października 2015, o 00:43

Cześć
Ja miałem tak, że na początku chodziłem na terapię z radością. Później z kolejnymi wizytami było gorzej. I nie wizyty były problemem, ale np. rejestracja - powiedzenie w poczekalni do jakiego lekarze chcę się rejestrować, itp, generalnie chodzi o kontakty międzyludzkie i opinie. Na terapii grupowej masz jednak kilka osób, może to jest powodem? Fobia społeczna wiąże się z lękiem wobec różnych sytuacji społecznych.
Może za tym szóstym razem coś nie zagrało, jakaś myśl niechciana wskoczyła. Może to, że podjęłaś walkę z lękiem, bo często jest tak, że w takim momencie lęki się nasilają. Nie myśl o tym, raczej pomyśl jak będzie miło, gdy te lęki miną :)
Poczytaj trochę o tym na forum, popisz, to pomaga...
Pozdrawiam :)
JULIANKA

8 listopada 2015, o 11:33

Dziękuję Wam za wyrazy otuchy:)
Ale nie jest lepiej....mój świat był tak wewnętrzny że mam wogóle problem z wypowiadaniem się co we mnie siedzi...ostatnio prowadząca terapię zarzuciła mi że jestem ostatnio wycofana...cały czas myślę o jej słowach i je przeżywam...ehh a miało być tak pięknie:)

-- 8 listopada 2015, o 11:33 --
Gdzie można posłuchać divovikow?
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

8 listopada 2015, o 11:34

Masz caly pierwszy dzial z artykulami i nagraniami, poczytaj opisy i zobacz co cie interesuje

info-dla-swiezakow-i-obytych.html
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
ODPOWIEDZ