Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zaburzenia widzenia

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Niegazowany
Zarejestrowany Użytkownik

21 sierpnia 2018, o 21:24

Staram sie :P mam to samo monitor telefon wszystko razi
Niegazowany

22 sierpnia 2018, o 12:40

Rano wstaje wnst ok, wszystko normalnie - mija 20-30 min i wjezda taka bomba se sie boje gdzies isc bo nie kontaktuje. Wieczorem lub w jakiejs ciemnej okolicy uspokaja sie to chybabyebswiatla wszystko powoduja.
Zalękniona25

25 sierpnia 2018, o 12:13

Formenos pisze:
21 sierpnia 2018, o 20:47
Niegazowany pisze:
21 sierpnia 2018, o 20:21
U mnie coraz gorzej to juz piaty rok normalnie te przez te oczy nic nie analizuje. Swiatlo mocno razi ludzie migoczacy masakra
Mnie wiele miesięcy raziło nawet światło dzienne w pochmurny, szary zimowy dzień. Komputer w pracy miałem ściemniony do oporu, bo miałem wrażenie, że wypala mi oczy.... To TYLKO OBJAWY NERWICY - zaakceptuj je i miną ;-)
A ja troszkę z innej beczki o wzroku. Bo mam tak że patrząc na coś mam wrażenie że to w coś mi się przestawia. Np. mam spodenki w jakies listki i spojrzałam na nie ze niby to wygląda jak oczy kobiety choc wiem że to listki :shock: albo patrze na rysunki jakieś i glupia myśl ze to sie do mnie uśmiecha choc wiem ze nie. Zaczynam sie bać ze to jakas psychoza. A juz było dobrze mialam tyle zajęć ze nawet przez moment nie pomyślałam o nerwicy. Bylo jak dawniej i znowu wrocilo
cranberrries

25 sierpnia 2018, o 12:36

a ja właśnie mam oprócz spraw związanych z sercem - takie jakby zaburzenie widzenia.
to znaczy, jestem ciekawy, chce czytać, nawet to forum, a mimo to obraz mi się rozmazuje. Okulista mówił, że nie mam żadnej wady. To prawdopodobnie od nerwów - na razie to mnie wkurza najbardziej, bo mam pracę polegającą na czytaniu i to na komputerze.
Awatar użytkownika
Formenos
Odburzony i pomocny użytkownik

25 sierpnia 2018, o 14:24

Zalękniona25 pisze:
Formenos pisze:
Niegazowany pisze:
21 sierpnia 2018, o 20:21
U mnie coraz gorzej to juz piaty rok normalnie te przez te oczy nic nie analizuje. Swiatlo mocno razi ludzie migoczacy masakra
Mnie wiele miesięcy raziło nawet światło dzienne w pochmurny, szary zimowy dzień. Komputer w pracy miałem ściemniony do oporu, bo miałem wrażenie, że wypala mi oczy.... To TYLKO OBJAWY NERWICY - zaakceptuj je i miną ;-)
A ja troszkę z innej beczki o wzroku. Bo mam tak że patrząc na coś mam wrażenie że to w coś mi się przestawia. Np. mam spodenki w jakies listki i spojrzałam na nie ze niby to wygląda jak oczy kobiety choc wiem że to listki :shock: albo patrze na rysunki jakieś i glupia myśl ze to sie do mnie uśmiecha choc wiem ze nie. Zaczynam sie bać ze to jakas psychoza. A juz było dobrze mialam tyle zajęć ze nawet przez moment nie pomyślałam o nerwicy. Bylo jak dawniej i znowu wrocilo

Nie wróciło, tylko Ty się wkręciłas znowu. Skąd pomysł z psychozą znowu?? Cofasz się sama bez sensu - doskonale wiemy tutaj wszyscy, że nie można dostać ŻADNEJ choroby psychicznej od nerwicy. Po co to w koło wałkować, skoro temat jest już tak wyświechtany, że ściana by zrozumiała ;-)
"A Ci, którzy tańczyli zostali uznani za szalonych przez Tych, którzy nie słyszeli muzyki"
Zalękniona25

25 sierpnia 2018, o 14:58

Formenos pisze:
Zalękniona25 pisze:
Formenos pisze:

Nie wróciło, tylko Ty się wkręciłas znowu. Skąd pomysł z psychozą znowu?? Cofasz się sama bez sensu - doskonale wiemy tutaj wszyscy, że nie można dostać ŻADNEJ choroby psychicznej od nerwicy. Po co to w koło wałkować, skoro temat jest już tak wyświechtany, że ściana by zrozumiała ;-)
Tak wiem że jestem ciężkim przypadkiem ale skąd te doznania ze wzrokiem? Dziwi mnie to
Awatar użytkownika
Formenos
Odburzony i pomocny użytkownik

25 sierpnia 2018, o 18:25

Zalękniona25 pisze:
Formenos pisze:
Zalękniona25 pisze:

Tak wiem że jestem ciężkim przypadkiem ale skąd te doznania ze wzrokiem? Dziwi mnie to
Nie jesteś trudnym przypadkiem, tylko wierzysz iluzji lękowej i nie chcesz łamać jej schemacików ;-) właśnie dlatego, że się DZIWISZ objawy trwają i nasilają się. Gdyby większość forum przestała się dziwić, to zaczelibysmy notować zbiorowe/hurtowe odburzania :-)
"A Ci, którzy tańczyli zostali uznani za szalonych przez Tych, którzy nie słyszeli muzyki"
Zalękniona25

25 sierpnia 2018, o 21:22

Formenos pisze:
25 sierpnia 2018, o 18:25
Zalękniona25 pisze:
Formenos pisze:

Nie jesteś trudnym przypadkiem, tylko wierzysz iluzji lękowej i nie chcesz łamać jej schemacików ;-) właśnie dlatego, że się DZIWISZ objawy trwają i nasilają się. Gdyby większość forum przestała się dziwić, to zaczelibysmy notować zbiorowe/hurtowe odburzania :-)
od marca nie umiem przestać się dziwić a to już chyba długo
ODPOWIEDZ