Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zaburzenia obsesyjno kompulsywne.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej, jestem tu nową. Mam na imię Patrycha cieszę się że trafiłam na to forum. Zmagam się z zaburzeniami obsesyjno kompulsywne natrętne myśli... mialam typowe natrety czy mordercze samobójcze Ale jest można powiedzieć ok, one są pojawiaja się Ale oswoilam się z nimi. Ale mam jeszcze natret jeden z którym ciężko mi idzie może też ma podobnie... A więc jak jadę autem to myślę że kogoś nie przejechałam i przez to nie jezdze bo boję się tych myśli tak samo jest gdy wracam piechotą czy komuś po drodze krzywdy nie zrobiłam czy z dawaniem lęku dziecku czy dobrze dałam czy dobrze przeczytałam sprawdzenie... też ma ktoś podonie? Pozdrawiam czekam na odp
-
Nie mogę poszukać przykładów tych myśli.... Może mnie ktoś pokierować gdzie szukać
-
Tak jak kolega wyżej pisał dużo ludzi boryka się z takimi natrętami. Jak chcesz możesz poszukać, ale nie wiem czy jest sens, bo po prostu są to dalej natręctwa tylko teraz o innej tematyce, a schemat jest przecież zawsze ten sam. Więc tak jak Ci się udało poradzić z wcześniejszymi tak musisz teraz postępować dokładnie tak samo, aby zbić tą ogromną wartość lękowa tym myślom, tej tematyce aż przestanie Cię to męczyć tak jak w przypadku wcześniejszych natręctw.