Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Xanax, Afobam, Zomiren ( ALPRAZOLAM )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jest temat o pregabie.
To brałaś 0,25 czy 0,5 bo piszesz że dwie tabletki?
To brałaś 0,25 czy 0,5 bo piszesz że dwie tabletki?
-
I jak schodzenie ?
-
Powiedz mi proszę 3 msc. brałaś a działał na lęk tam samo ? I jak z tym schodzeniem ? Bierzesz coś w zamian albo dodatkowo.
-
Ja brałam afobam 3 miesiące i zmniejszyłam dawke jedna rano cała na noc pół. Potem na noc nic . Potem tylko pół na dzień . Na mnie działał tak samo czułam się bardzo dobrze . Teraz nie biorę nic i czuje się dobrze
-
Brał ktos alprazolam i CBD? Zastanawiam się czy można oba na raz uzywać.
-
Można.Nerwyzestali pisze: ↑24 maja 2022, o 17:09Brał ktos alprazolam i CBD? Zastanawiam się czy można oba na raz uzywać.
-
A skąd wiesz?shadowsun pisze: ↑28 maja 2022, o 12:42Można.Nerwyzestali pisze: ↑24 maja 2022, o 17:09Brał ktos alprazolam i CBD? Zastanawiam się czy można oba na raz uzywać.
-
Pewnie stąd, że kilka lat temu jedna uczelnia medyczna dała mi jakiś dyplom nawetNerwyzestali pisze: ↑30 maja 2022, o 08:33A skąd wiesz?shadowsun pisze: ↑28 maja 2022, o 12:42Można.Nerwyzestali pisze: ↑24 maja 2022, o 17:09Brał ktos alprazolam i CBD? Zastanawiam się czy można oba na raz uzywać.

a poza tym:
https://ktomalek.pl/l/interakcje/pomiedzy-lekami
A jeszcze poza tym, ja też mogę sobie byle co rozpuścić w olejku i sprzedawać jako nie wiadomo jak cudowny środek

Jak ktoś będzie chciał sobie krzywdę zrobić to zrobi nawet miętą. Zawsze rozwaga przy stosowaniu różnych miksów, bo nauka i zalecenia producenta to jedno, ale indywidualnej reakcji organizmu nie przewidzimy w 100%.
-
No własnie chodzi mi o profesjonalną opinię. Czytałem, że cbd może powodować wolniejszy rozkład alprazolamu, co może powodowac większe stężenia we krwi. Poza tym nie ma interakcji między nimi.shadowsun pisze: ↑30 maja 2022, o 22:42Pewnie stąd, że kilka lat temu jedna uczelnia medyczna dała mi jakiś dyplom nawet![]()
a poza tym:
A jeszcze poza tym, ja też mogę sobie byle co rozpuścić w olejku i sprzedawać jako nie wiadomo jak cudowny środeknie ufam żadnym suplementom diety etc. bo one nie przechodzą badań klinicznych przed wprowadzeniem do obrotu, bo nie ma takiego obowiązku, niestety
![]()
Jak ktoś będzie chciał sobie krzywdę zrobić to zrobi nawet miętą. Zawsze rozwaga przy stosowaniu różnych miksów, bo nauka i zalecenia producenta to jedno, ale indywidualnej reakcji organizmu nie przewidzimy w 100%.
CBD to nie jest cudowny lek pewnie ale podobno działa.
-
W teorii może wydłużać sedatywne działanie alprazolamu, ale czy to zrobi i w jakim stopniu to kwestia indywidualna i też dawek zapewne. Poza tym żadne badania nie wykazały, żeby te dwie substancje wchodziły w interakcje. Ostrożna byłabym tylko przy lekach typu karbamazepina, bo ona lubi ze wszystkim wchodzić w interakcje.Nerwyzestali pisze: ↑31 maja 2022, o 09:30No własnie chodzi mi o profesjonalną opinię. Czytałem, że cbd może powodować wolniejszy rozkład alprazolamu, co może powodowac większe stężenia we krwi. Poza tym nie ma interakcji między nimi.shadowsun pisze: ↑30 maja 2022, o 22:42Pewnie stąd, że kilka lat temu jedna uczelnia medyczna dała mi jakiś dyplom nawet![]()
a poza tym:
A jeszcze poza tym, ja też mogę sobie byle co rozpuścić w olejku i sprzedawać jako nie wiadomo jak cudowny środeknie ufam żadnym suplementom diety etc. bo one nie przechodzą badań klinicznych przed wprowadzeniem do obrotu, bo nie ma takiego obowiązku, niestety
![]()
-
Jesteś lekarzem czy jak?shadowsun pisze: ↑31 maja 2022, o 18:01W teorii może wydłużać sedatywne działanie alprazolamu, ale czy to zrobi i w jakim stopniu to kwestia indywidualna i też dawek zapewne. Poza tym żadne badania nie wykazały, żeby te dwie substancje wchodziły w interakcje. Ostrożna byłabym tylko przy lekach typu karbamazepina, bo ona lubi ze wszystkim wchodzić w interakcje.Nerwyzestali pisze: ↑31 maja 2022, o 09:30No własnie chodzi mi o profesjonalną opinię. Czytałem, że cbd może powodować wolniejszy rozkład alprazolamu, co może powodowac większe stężenia we krwi. Poza tym nie ma interakcji między nimi.shadowsun pisze: ↑30 maja 2022, o 22:42
Pewnie stąd, że kilka lat temu jedna uczelnia medyczna dała mi jakiś dyplom nawet![]()
a poza tym:
![]()