Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
koala89
- Zarejestrowany Użytkownik
12 września 2017, o 20:12
Cześć Nerwusy

Pisze bo chce spytać czy takie objawy wynikają z nerwicy ze się ma wyrzuty sumienia obwinia sie siebie o wszystko mam takie dni i mecze sie z sobą w środku .
Opowiem trochę o dzieciństwie teraz z perspektywy. Czasu patrząc nerwice miałam już od małego lekowa .Moi rodzice wiecznie zajęci miałam taka zdolność ze chxialam być w centrum uwagi a oni nie zwracali na mnie uwagi wiec potrafiłam udawać ze się złe czuje byle trafić na oddzial pediatrii bo wtedy w końcu się mną zainteresowali bo wcześniej w domu nic a nic ...mam tak do tej pory mam męża a w zasadzie potrafię czasem udawać ze się złe czuje kiedyś wmówiłam sobie raka albo ze jestem powaznie chora byle zwrócić na siebie uwagę wiem gupie nie wieszajcie na mnie psów ale to od czasów dzieciństwa mam teraz już bardzo rzadko ale mam wyrzuty sumienia ze ja jestem najgorsza albo jk coś zrobię No nie wiem powiem mężowi ze byłam w sklepie. Ze z koleżanka jk on jesr w pracy to mnie męczą wyrzuty suemina czuje się najgorsza na świecie ...macie tak wyrzuty ze czuje od się najgorsi ?prosze o wsparcie
-
Tove
- Odważny i aktywny forumowicz
12 września 2017, o 20:47
Oczywiście:) wyrzuty sumienia są ok, jeżeli wynikają z popełnionych błędów i maja funkcje naprawiania czegoś co zle się zrobiło. U mnie w pewnym momencie przyjęły postać chorobowa, dręczyła się jak kupowałam sobie np szampon, ze jestem egoistka i leciałam z powrotem kupić tez mamie
Ale spokojnie, to jest do przestawienia, jak tylko ogarniesz, czy naprawdę masz powody do wyrzutów sumienia o byle głupotę. Przede wszystkim musisz buc lepsza i bardziej wyrozumiała dla siebie. Mi to przynajmniej pomogło:)
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran