Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Witam wszystkich :)

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
ODPOWIEDZ
duzolicze
Zarejestrowany Użytkownik

13 grudnia 2014, o 14:57

Hej :)
Jestem Justyna, mam 25 lat i od dziś zamierzam brać czynny udział w pisaniu na tym forum :)
Widziałam, że niektórzy przedstawiają się i opisują "swój przypadek", więc może i ja nie będę owijać w bawełnę ;)
Tak więc...od dzieciństwa wydaje mi się, że mam zaburzenia obsesyjno - kompulsyjne. Słyszałam już od znajomych, że tak mają, więc myślałam, że to nic takiego, ale poczytałam w Internecie i się okazuje, że to jakaś obsesja, a chodzi mi o liczenie np. żeber w grzejniku. Liczenie w sumie to jest nic, nie patrząc na grzejnik wiem, że mam ich 7...ale jak spojrzę, to muszę policzyć od pierwszego do ostatniego i od ostatniego do pierwszego i...od ostatniego do pierwszego i znowu od pierwszego do ostatniego...istna masakra... Patrząc np. na te emotki z prawej robię to samo...niekoniecznie muszę powiedzieć każdą liczbę, ale przelecieć wzrokiem w te i wewte muszę :/ To jest jedno z kilku moich natręctw. Słyszałam też, że niektórzy mają tak, że jeśli czegoś nie zrobią to wmawiają sobie, że stanie się coś komuś z ich rodziny i ja tak właśnie mam... Czasem na siłę staram się odsunąć te myśli, ale nie zawsze mi się to udaje, bo się obwiniam, że jeśli się coś stanie, to będzie przeze mnie, ale zdaję sobie sprawę z tego, że to przecież nierealne bo jakąś czarownicą nie jestem ;)
Myślę, że na razie to tyle ;)
Jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
elala73

13 grudnia 2014, o 15:01

miło cię poznać .
duzolicze

13 grudnia 2014, o 15:01

Dziękuję i miło mi również :)
Awatar użytkownika
Sophie

13 grudnia 2014, o 15:07

Witaj na forum!!!

Na pewno znajdziesz tu cos dla siebie. Ja sama nie wiem jakbym sobie poradzila bez tego forum.

Pozdrawiam x
Awatar użytkownika
Bajkopisarz
Odburzony i pomocny użytkownik

13 grudnia 2014, o 15:09

Witam Cię Justyno!
Czuj się tu u nas swobodnie,
a co do liczenia, to wszystko idzie przerobić i można wyjść na prostą. :)
( : Marzenia spełniają się z Bożą Pomocą, lecz nawet Jej, należy podać pomocną dłoń : )

************************1....2....3....4....1....
******************4. Rób KAIZEN (ciągłe udoskonalania)
************3. Obserwuj GAMBATSU (wady, niedociągnięcia)
******2. Szukaj MUDA (aspektu życia do udoskonalania)
1. Spójrz na GEMBA (Siebie, otoczenie)
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

13 grudnia 2014, o 16:59

Witaj serdecznie na forum, rozgość się. :)
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
ODPOWIEDZ